Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (305)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé, ale celkem zajímavé. Jiný úhel, jemuž vévodí Marcel Iures jako plukovník Wisser, všichni ostatní hrají druhé housle, i když někteří z nich mají hlavní role. Peněz za lístek bych litoval, doma to nebylo špatné... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film mnoha tváří – syrové válečné drama plynule přechází ve drama soudní, které se ukáže být pouze zástěrkou k provedení velké tajné akce. První část patří díky své snaze o autentičnost zároveň k té nejlepší. Vystřelený mozek sem, do masa omrzlé nohy tam, všude mráz a karikatury zlých německých vojáků. K pohodové atmosféře takového Velkého útěku má nálada panující ve Stalagu A VI pěkně daleko. Jenže po necelé hodině nastane zásadní zvrat, s nímž se na nás začnou ze všech stran valit „velké“ dialogy o důležitosti cti, odvahy, popř., o nesnadném postavení černošských amerických vojáků. Z tvrdého velitele tábora je naráz ke všemu svolný „tatíkovský“ typ, naopak americký kapitán se ukáže být pěknou sviní. To už však soudní proces směřuje k vynesení rozsudku, film nabírá na napínavosti a jednotlivé figurky si zase zpátky „vydobývají“ své předem určené pozice – zlí zůstanou zlými, hodní se zachovají jako hrdinové a ti, od kterých se to obecně očekává nakonec taky odhalí svou „správňáckou“ povahu. Jinými slovy - to nejoblíbenější americké klišé. Patříte-li ke „sběratelům“ dobře zahraných nácků, stojí vám za zapamatování jméno Marcel Iures. 80% za část první, 40% za druhou a 60% za finále po zprůměrování dává čistou obrácenou devadesátku. 60% Zajímavé komentáře: StarsFan, Květula, Pisoarec ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...já jsem si na patriotismus u amerických filmů už zvykl, takže bych chtěl vyzdvihnout klaustrofobickou atmosféru tábora, kterou film vystihl, Colina Farrella, celé to soudní přelíčení a v podstatě až do poslední chvíle nejednoznačnost charakterů (McNamara i Visser.) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepřesvědčivé kritiky myslím tentokrát neměly až tak ve všem pravdu. Bruce Willis sice nepředvádí bůhvíco, ale Colin Farrell je výborný. Celkově jde o zdařilý film s působivou hudební složkou. Daly by se na něm ale najít i nějaké chyby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Další z Hoblitových filmů, kterým lze pramálo vytknout, ale na které se velmi snadno zapomíná. Bruce Willis v netradiční poloze, Colin Farrell rozebíhající se k velkým rolím, magický soundtrack a kopa českých tváří ve vedlejších rolí. Přesto si po pěti letech pamatuju jen hlášku mého kolegy-laika, kterou pregnantně zhodnotil celý snímek: "Všichni tam prostě byli až příliš čistý a měli tááákhle bílý zuby. Za války? Blbost!". :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle mě je dost na škodu obsazení Willise. Kvůli němu se z tohoto filmu stává hnedka kandidát na TOP 5 roku, ale to je v tomto případě naprostá hloupost. Bruce nehraje nijak úžasně (asi si je vědom výsledku) jeho honorář by se vyplatilo vložit jinam.... Jinak jde o slušný film, kterému chybí více "herců" jako Colin Farrell. Škoda, mohlo jít o skvělí film. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný film, první půlka je silně nadprůměrná, ovšem konec mi dojem z celého filmu naprosto pokazil - prostě typicky americky odporný. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce umí rozdávat charizma na potkání, proto je škoda, že se za ty dvě hodiny skoro nic nestane. Žádný pořádný úvod, rychlé uvedení Harta jako hlavního a čestného hrdiny, výslech a export do tábora, komplikace, soudy a dokonce zvrat na závěr, aby nikdo nepůsobil jako přílišný záporák. Všechno dost zdlouhavé, velmi patetické, ale místy (hlavně díky hudbě) naštěstí i překvapivě působivé. Herecky super, ale jinak bohužel zklamání. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nečudujem sa, že sa z českého nakrúcania v poslednej chvíli vyvliekol do Farrellovej úlohy pôvodne obsadený Edward Norton. Taký strašný scenár! Nevravím ani tak o postavách a dialógoch, hoci ani tam to nie je žiadny med lízať. Hovorím o takmer až sci-fi deji. Zajatecký nemecký tábor, v ktorom Nemci urobia súdny proces, v ktorom americkí väzni svedčia proti Nemcom a Nemci sa k nim správajú ešte lepšie, ako Gregory Peck v Ako zabiť vtáčika. Wtf??? Toto naozaj niekto myslel vážne? To mi je teda ale romantizovanie Druhej svetovej vojny (a „života“ v zajateckých táboroch)! Scenár je natoľko hrozný, že je v konečnom dôsledku úplne fuk, že herci (Willis, Farrell, Hauser, Howard, Iures) sa snažia, že režisér vie robiť akčnú scénu (viď. dravý úvod ma potešil, ale samozrejme nečakajte akčný film) i miestami veľmi dobrú atmosféru. Obstojné remeslo, ale za vyložene hlúpy scenár  2*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo. Vynikající atmosféra, Gregory Hoblit je opravdu Pan Režisér. Colin Farrell zase opravdu talentovaný herec a Bruce Willis zvládá skvělé hraní i se vší kocovinou, co si po večerech v pražských barachem nahnal. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Film, díky kterému jsem si všimla, že existuje osoba jménem Colin Farrell. Jinak další zajímavý námět, který se zvrtl v nenápaditou a snadno předvídatelnou podívanou. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? že bych se nakonec díval na náborové video americké armády? Hmmm jste všichni chlapáci, to už vím dávno. Johna McClanea na vás, bando producentská! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vězeňské a zároveň soudní drama. Film, který má nesporné kvality, ale na podruhé už nemá co nabídnout. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že prvá polhodina je veľmi zaujímavá a vidím ju na slabšie 4 ****, ale akonáhle sa začne dej odohrávať v zajateckom tábore, tak sa stáva zo zaujímavého námetu nudné rozťahané divadlo. Film patrí do kategórie slabších vojnových filmov a zaujímavých momentov je pramálo. Jednoducho povedané : nevedel som sa dočkať konca. Jedno veľké plus však film má : je to skvelá uspávanka. Za úvodnú polhodinu a pozerateľné herecké výkony dávam 2 **. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis tady má spíš takovou zápornější roli, ale zvládá to dobře a to i bez nějaký větší akce a dokonce i bez vtipných hlášek to neni špatný výkon, Colin farrell hraje hodně slušně a myslim že je v některých momentech lepší než Bruce Willis. Děj to sice nemá nic moc, ale nudit se u toho moc nebudete ()

Reklama

Reklama