Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

lekr 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh. Bylo to docela napínavý, smutný avšak dlouhý. Hlavně sem se těšil na Bruce Willise. On tam ale nakonec ani moc nebyl a hrál netradiční, polozápornou roli. Výkon Colina Farella nebyl taky špatný ale byl tam celkem málo. Nulová akce mi sice nevadí ale film byl docela rozvláčný a místy sem se nudil, Akci to nepotřebovalo ale chtělo to větší napětí. Jako Brucyho fanošek sem byl docela zklamamnej ačkoliv sem s tím že to nebude akční počítal ale naštvalo mě že všude píšou že hraje hlavní roli ale ve skutečnosti hraje jen druhý housle. A podobně je to i u Farella. Navíc tenhle film má pár historických chyb a nedostatků. Je to hold průměr. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najprv som uvazoval o troch hviezdickach, ale ako prisiel ten priserne pateticky hyper brucewillisko hrdinsky koniec, tak za 3 to proste nemoze byt. Film ako taky je sice velmi solidny, herci najma Colin Farell a nemecky plukovnik sa naozaj snazia.Scenar v prvej polovici filmu je tiez slusny, ale cim viac sa blizime ku koncu , tym viac sa dostavame do klasicky americkych zabehnutych superhrdinskych kolaji...velka skoda...no a Bruce Willis...no comment ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak se zase s Brucem Willisem podíváme do války. Tentokrát do Druhé světové. Což je prakticky jedno, o jakou válku se jedná, protože nacisti se tu místy chovají jako kamarádi a "zajatecký" tábor je lepší polepšovna. Celý film (až na prvních 15 minut) se odehrává v zajateckém táboře, kde je Thomas Hart (Colin Farrell) uvězněn. Film spíše než na válku si hraje na krimi. V sázce jsou životy lidí a samotný Willis se stane válečným hrdinou. Proč to? Ať se snažím sebevíc, tak film jsem si neužil. Nebylo tam napětí a nelogické chování postav naopak až moc. Nesympatické charaktery jen dotváří atmosféru průměrného filmu. (60 %) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)

Reklama

Reklama