Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Recenze (256)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mého nespravedlivě zatracovaný film, který neuvěřitelně propadl. Je mi jasné, že tenhle typ filmu není pro každého, ale mě se to prostě líbí. Má to vtip, nápad a slušnou výpravu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím jak vy, ale já ten Willisovský úšklebek zbožňuju. Tenhle film je klasa a nechápu co proti němu všichni mají. Já se moh smíchy potrhat od začátku až do konce. A třeba You could be swinging on a star byla podaná naprosto bravurně. A R.E. Grant je coby odporný slizký milionářský megalomanský úchyl k sežrání :)))) Jen by mě ještě zajímalo, co má Willis proti pizze se sobím sýrem? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

FUJ! MENTOLKA! Film je nabitý vtípky od začátku až do konce a slabě odlehčená atmosféra dává Bruci Willisovi, který se představuje v úplně jiném typu role, než tehdy hrál (!!!) opravdu vyniknout. Další příklad toho, kdy nechápu, proč se někomu to či ono (většinou zábavně nekomlikovaného) nelíbí :-) -ANNO, CO TADY DĚLÁŠ? MĚLI JSME TĚ ZACHRÁNIT MY! -PROMIŇ, PŘIŠLO MI TO NUDNÉ A TAK JSEM SE ZACHRÁNILA SAMA. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ola lá, Andie MacDowell mě teda dala zabrat. Kvůli tý její nadpozemský kráse jsem si zapoměl nalít do skleničky vychlazenýho tonika a normálně jsem brčkem asi 10 minut nasával na prázdno než jsem to zjistil !!! To je fakt hrozný, co všechno dokážou ženský způsobit. Jinak Hudson Hawk je jako můj život. Nedává smysl, nemá žádný význam, ale je plný bláznivých nápadů a šílených situací, kvůli kterým ho miluju. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nedá část paměti vymazat, podobně jako třeba část harddisku. Tenhle film by byl mezi prvními adepty na vymazání, protože si opravdu vroucně přeji zapomenout, že jsem to kdy viděl. A zároveň bych si následně paměť zablokoval proti ukládání podobných nepotřebných dat, neboť to přesně Hudson Hawk je. Nepotřebná data. Andie MacDowell skoro miluju, ale když jsem ji tady viděl, respektive slyšel pištět jako delfína, chtěl jsem vzít harpunu a ačkoliv ji mám rád (a delfíny taky), nemilosrdně jí proklát srdce. A stejné choutky jsem měl i s ostatními "herci". Ani Bruce Willis by neušel. Ta hvězdička je jen za scénku s Monou Lisou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven E. de Souza, Daniel Waters .. Parádní odlehčená zábava a můj hodně oblíbený film s Bruce Willis (z dob VHS), kdy je sám navíc i autorem námětu. Leonardo Da Vinci mne odmala zajímal a tady je to celé zajímavě propletené a okořeněné spoustou skvělých vtípku a bláznivé akce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby ste nepochádzali z takej vplyvnej rodiny, povedal by som vám, aby ste išli doprdele. Ale z úcty k vám hovorím bozajte ma vriť“ Hudson Hawk je naprataný dobrými nápadmi, pohodovými hercami (milovník kvalitnej intelektuálskej kávy Bruce Willis, jeho parťák Aiello, krásna MacDowell) a kvalitnými gaunermi (James Coburn a jeho Čokoládové tyčinky) - a pritom je to taký veľký nepodarok! Nemôže za to originálny scenárista Steven E. de Souza. A producent Silver sa postaral o patričný rozpočet. Skôr by som konečný rozpačitý výsledok hodil na neschopného režiséra, ktorý nevedel, či nakrúca komédiu alebo triler. Ale vlastne je to fuk, dobrý film z toho už nikto spätne neurobí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný a nepochopený výstřelek absurdní kinematografie a film s ultimátní charakteristikou démonického záporáka: "Kdyby byl živý, jedl by teď s námi nahý na zadním sedadle naší limuziny suši z mikrovlnky". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt jizda, nechapu, proc nema film vyssi hodnoceni. Pribeh je dostatecnej, misty se to docela solidne zamotava a diky tematu dokaze slusne zaujmout, ale celej je hozenej tak trochu do uchylarny, takze si na to clovek musi zvyknout. Jinak triky jsou dostatecny, herci jsou paradni, z vedlejsich Caruso a krasna Andie a Bruce je tady naprosto perfektni a haze jednu hlasku za druhou. Nicmene i ostatni sem tam nakou hlasku hodi. No a zaporaci jsou desny hovada, ale nemuzu si na ne stezovat. No a navic se porad neco deje, bud naky kradeze, akce nebo gagy a hlasky, takze se clovek ani minutu nenudi a i kdyz je to desna uchylarna, tak musim dat 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Proslulý propadák vznikal za ještě proslulejších sporů mezi režisérem Lehmanem a diktátorským Willisem a výsledkem je taková s.ačka, že to předčilo všechna má skeptická očekávání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci bejt obecně prospěšnej. Naučím tělesně postižený jódlovat." Ve světě plným gangsterů, CIA, Vatikánu, swingu a Leonarda da Vinci se nepohybuju zdaleka s takovou lehkostí jako zpívající zloději Hawk s Tommym. Při naší první konfrontaci jsem z toho byl poněkud zděšen, ale později mi začala připadat zábavná Hawkova ekvilibristika na nemocničním vozíku, stejně jako na tupou sílu sázející agent Butterfinger či agentka Vatikánu Anna, která se z nudy zachránila sama. A taky jsem se naučil házet míček otravnýmu foxteriérovi, což je jednoznačným důkazem toho, že tento snímek má smysl, což samozřejmě zároveň popírám. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Celkom nerozumiem tým extrémne kritickým hodnoteniam všade naokolo - nevravím, že Hudson Hawk je nejaký míľnik svetovej kinematografie, ale minimálne do kategórie "priemerný" sa určite s prehľadom pomestí. Nenásilná zábava podporená sympatickým hereckým ansámblom a najmä zaujímavým dejom, ktorý nás zavedie na rozmanité exotické miesta - ak toto nestačí ani na tie tri hviezdičky, tak potom skutočne neviem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si, jako bych pod vlivem THC sledoval Šifru mistra Leonarda a na poslední půlhodinu to zajedl pár Rohypnoly. Naštěstí pěknou tvářičku Andie MacDowell jsem pořád viděl ve velmi jasných rysech.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Srandovní blbina, která přepískla víc než pár scén. Záporáci jsou debilní kreténi a herci co je ztvárnili jsou hnusní až běda. Štěstí že Bruce Willis je zase jednou za hláškaře a Andie MacDowell to moc sluší. Ten film se nebere vůbec vážně a mám pocit, že Bruce se chtěl jet podívat do Itálie a spojil tak příjemné s užitečným. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se můžu postavit dvěma způsoby: A) Nevypnu u toho mozek, budu to brát vážně. Film si neužiju a pak napíšu, jaká to byla blbost, jak mohl Bruce až takhle klesnout a dám odpad! Nebo B) Vypnu u toho mozek, nebudu přemýšlet a budu se jen bavit. A pak tomu můžu dát dobré hodnocení. No, pro mě je rozhodně schůdná druhá varianta. Protože tak šílený, ujetý a zábavný film, jsem už hodně dlouho neviděl. Rozhodně můžu doporučit. Zvláště pokud se vám fakt nechce přemýšlet a chcete se jen zasmát. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nájde sa zopár naozaj vtipných či milých scén, to však vôbec nestačí... nestačí to na inteligentnú komédiu ani na bláznivú... a tak sa tento film potáca niekde medzi. ()

Reklama

Reklama