Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny akcny thriller v ktorom mal Bruce Willis jednu z mala prilezitosti strihnut si regulerneho zaporaka. A jeho sceny su rozhodne najzabavnejsie na celom filme. Miestami az prilis a aj ked to asi mal byt vazny thriller, tak Willis z neho nechcene robi komediu. Vsetky tie parochne a prizvuky, ktore pouziva su dost komicke. Bohuzial nie je hlavnym hrdinom jeho postava ale nevyrazny Gere a jeho banda spolupracovnikov, ktora sa snazi Willisa dolapit. Gereho sukromna linia je uplne nezaujimava a zbytocne natahuje stopaz. Namiesto sukromia jeho postavy by som sa radsej viac dozvedel o Willisovom Šakalovi, ktoreho chladnokrvny charakter ma moznost prejavit sa len v par scenach. Väcsinou nosi absurdne parochne a predstiera nejaku svoju vymyslenu figurku. Co je skoda, lebo vdaka tomu jeho zaporak nema vlastne poriadny priestor sa prejavit a vzbudit v divakovi strach. Akcnych scen je tu minimum. Okrem finale vlastne len jedna a tiez prlis nenadchnu. Su rovnako priemerne ako je vo vysledku priemerny aj cely film. Asi najviac ma pobavila epizodka s Jackom Blackom. 5/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pro mě sice navždy zůstane one and only Šakal s Edwardem Foxem, ale tenhle nový kabát legendě docela sluší. Remaky některých scén jsou naprosto očividné, ale dobré. Nejlepší postavou překvapivě není Šakal ani jeho lovec, ale major Kozlovová z MVD, za zmínku stojí i výkon Sydneyho Poitiera. A ještě něco - vlastně dvě věci - dobrej kanón a skvělej soundtrack. 60% jako když vyšije. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nedobrý pokus o "pseudopolitický" thriller, který evokuje slavný Den pro šakala, ale skutečně pouze názvem. Děj je totiž děravý jak ementál, logika zápletky veškerá žádná, pokus obohatit hlavní dějovou rovinu o motiv osobního boje Šakala s ex-ostřelovačem IRA (teď na straně dobra) vyznívá stejně přihlouple a nevěrohodně jako snaha udělat ze Šakala napínavý thriller. To důležité – propracovanost a promyšlenost – v tomhle snímku kolabuje. Willis je naprosto nevýrazný, hraje svým univerzálně sterilním způsobem "jeden xicht stačí", Gere je sice sympaťák, ale takhle miloučký terorista... no promiňte... Ostatní postavy jsou taková chodící mluvící schémátka, nejvíce pak typický černošský klaďas Sidney Poitiera. Konec namísto dramatu nabídne jen hrst plnou nudy. Chcete-li opravdového démonického Šakala, chtějte Edwarda Foxe. Willis je laciný panák bez špetky charismatu lovící šelmy. Takový vrčící pudlík. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Sakala jsem sice nevidel, ale neverim, ze by me bavil vic nez tenhle. Film ma sice mozna krapet dlouhou stopaz a tim padem se hlavne v prostredni casti nedeje zadna poradna akce, ale prekvapive to vubec nevadi. Jednak pribeh je naprosto dostacujici, hudba je spravne drsna a dej je sviznej, takze se nikde nezadrhava a bavi celou dobu. Navic Gere, ackoliv se ze zacatku snazi delat desnyho drsnaka, se za chvily rozehraje, zdarne se zbavil svyho klasickyho vyrazu a zahral fakt hodne solidne. Pak tu mame Jacka Blacka, v maly, ale cool roli. No a nejlepsi nakonec. Bruceovi zaporna role perfektne sedla, meni prevleky castejc nez spodary a ten kanon, co si sezene, je takovej kotel, ze by s nim moh strilet mamuty. Skvele zabavnej akcni film. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zamerikanizovaný a zbastardený kvázi-remake (podstatné slovíčko "kvázi"!!!), kde elegancia a dôvtip je nahradená efektami, všetko je značne zjednodušené aby aj priemerný divák "pochopil", Bruce Willis je doosť zlý (hoci jeho prevleky zaujali) a Gere je absolútne zbytočná postava. Ale treba to brať tak, že originál aj Forsythova kniha ma výrazne dostali a možno som sa len nedokázal odosobniť:))) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Autor knižnej predlohy Frederick Forsyth sa vyjadril, že film je odpad a nepovažuje ho za adaptáciu svojho románu. Požiadal o odstránenie svojho mena zo záverečných titulkov. (kacer4)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama