Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Anderton 

všechny recenze uživatele

K úcty k originálu, ktorý bol originálnym filmom ohodnotím tento priemerný americký triler, ktorý robí pojmu komerčný americký triler medvediu službu nižšie, ako si možno zaslúži. Ak by v tom nehrali dve megahviezdy, ak by sa to volalo ináč, ak by sa k tímu nepridal Poitier, bol by som spokojnejší. Tento film je jeden z tých, vďaka ktorým sa vopred zbežne pozerám na hodnotenia filmov, pretože nechcem byť sklamaný zo splasknutej bubliny. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s originálem Den šakala je to k uzoufání, ve srovnání s jinými politickými thrillery je to o trochu lepší, ale přesto jde o podprůměrný snímek, zatížený romantitzujícím balastem, nepřekonatelnými schopnostmi hlavního superhrdiny a když se Gere z teroristy změní na lidumila, tak jsem toho měl právě dost. Mizerné. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný thriller s výbornými hercami, ktorý si môžem púšťať vždy dokola. Už ani nepočítam koľkokrát som ho videl. Pre mňa zďaleka najlepší Catonov film. V najbližšom čase si chcem pozrieť starší Deň Šakala a už som mimoriadne natešený hlavne vďaka tomuto remaku. A väčšina tvrdí, že pôvodný film je ešte lepší ako toto. Už sa neviem dočkať... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když nevíte, co s Jackem Blackem, nacpěte ho do akčního filmu. Šakal není špatný snímek, ale bohužel je spíš o Richardovi Gereovi, než o Bruci Willisovi a to je asi největší mínus jinak svižného akčního snímku. Není na škodu si jedno deštivé odpoledne zalést se starším filmem a vychutnat si jeho perforaci. Šakal je pro to ideální. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller. Má dosť dobrý príbeh o jednotke zloženej z amerických a ruských policajných síl, ktorá zakročí proti ruskej mafii, pričom behom akcie umrie brat vplyvného ruského mafiána a tak ten na oplátku najme špičkového zabijaka, šakala, aby uskutočnil atentát na riaditeľa FBI. A keďže zabijaka takmer nikto nepozná, jednotka musí spojiť sily s bývalým členom IRA, ktorý ho pozná a majú spolu nevybavené účty z minulosti. Spracovanie nie je zlé, ale určite mohlo byť aj lepšie. Ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, ale keď sa už začne to hlavné, teda sa do deja zapoja zabijak a člen IRA, tak sa už na film celý čas dobre pozerá, nemá ani žiadne výraznejšie slabé miesto, ale ani neponúkne nič, čo by skutočne stálo za zmienku, film si len nastaví svoj mierny nadštandard a na ňom sa udrží až na ten úvod celý čas. Akcie je tu veľmi málo, čo je škoda, ale aspoň tá trocha je celkom slušná. Tu sa ani nedá hovoriť o nejakej výraznejšie akcii, je tu len pár obyčajných peších naháňačiek a nejaké to strieľanie, ktoré je dobre natočené a pôsobí aj celkom krvavo, ale je toho príliš málo, aby to mohlo skutočne zaujať. Herecké obsadenie je na tom dobre, Richard Gere vo svojej asi najzaujímavejšiej úlohe, Bruce Willis, len mám pocit, že mu táto úloha až tak moc nesadla, k tomu ešte slušný Sidney Poitier a bezproblémové vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú výborné, presne tento štýl mám rád, staré dobré deväťdesiate roky. Šakal je dobre natočený a obsadený film, na ktorý sa dobre pozerá, ale aby skutočne stál za výraznejšiu pozornosť, tak by potreboval mierne upraviť scenár a pridať akciu. Ale aj takto je to celkom slušný film. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 60%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Autor knižnej predlohy Frederick Forsyth sa vyjadril, že film je odpad a nepovažuje ho za adaptáciu svojho románu. Požiadal o odstránenie svojho mena zo záverečných titulkov. (kacer4)
  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama