Reklama

Reklama

Můj soused zabiják

  • USA The Whole Nine Yards (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicholas Oseransky je zubařem v kanadském Quebecu, kde žije se svou manželkou Sophií a tchýní a má se co ohánět protože musí splácet dluhy po bývalém společníkovi a zároveň tchánovi. Obě ženy ho svorně nenávidí a dělají mu ze života peklo. Nicholas se však kvůli dluhům ani nemůže rozvést. Nicholasova asistentka ho varuje, že jeho manželka si přeje jeho smrt kvůli vysoké životní pojistce, kterou uzavřel. Jednoho dne se do sousedství přistěhuje nový obyvatel a Nicholas ho jde přivítat. Během chvilky si uvědomí, že toho muže zná. Je to proslulý nájemný vrah Jimmy Tudeski, který byl propuštěn z vězení po vraždě mafiána Lazlo Gogolaka a jeho mužů. Je jisté, že tady se skrývá před pomstou Gogolakova syna. Nicholase, kterému se říká Oz, zachvátí panika a doma se svěří manželce. Chce se hned odstěhovat, ale Sophie dostává nápad. Přeje si, aby Oz odjel do Chicaga za Janni Gogolakem a pověděl mu, kde Jimmyho hledat.. Oz z toho nemá dobrý pocit, ale rád by se nového souseda zbavil. Aniž by kohokoli kontaktoval, v hotelovém pokoji už na něj čeká Gogolakův muž Frankie, aby ho dovedl ke svému šéfovi. Zde se setkává i s Jimmyho krásnou ženou Cynthií. Janni už nehodlá Oze ztratit z dohledu a tak Frankie pojede do Kanada s ním. Později v hotelu se Oz rozhodne povědět Jimmymu pravdu a raději mu volá, aby byl na Gogolaka připravený. Nechce, aby někdo zemřel. Později ho v hotelu navštíví ještě Cynthia, aby se ujistila, že Oz skutečně ví, kde se Jimmy ukrývá a poví mu o deseti milionech, které zanechal starý Gogolak, a které mohou být vyzvednuty pouze v trojici Janni, Jimmy a Cynthia. A nebo místo některého z nich musí doručit úmrtní list. Je jisté, že Gogolak chce zabít Jimmyho i Cynthii a získat peníze jen pro sebe. Cynthia se považuje za defacto mrtvou ženu. Mezi Ozem a Cynthií to jiskří a nakonec spolu skončí v posteli a Oz rozhodně nechce, aby zemřela. V Kanadě už na Oze čeká Jimmy a je k němu přátelský. Frankie a Jimmy spolupracují a hodlají se zbavit Gogolaka. Když se Oz vrátí do práce, vypráví své asistentce Jill co ho potkalo a Jill trvá na tom, že ji musí seznámit s Jimmym. Už dlouho ho obdivuje a chce se stát nájemnou vražedkyní jako on. Její první zakázka měla být vražda Oze. Objednala si ji jeho žena Sophie, ale Jill to nedokázala. Oz je prostě příliš milý. Jimmy Ozovi poví, že ho kontaktovala Sophie a chtěla, aby Jimmy Oze zabil. Jimmy to také odmítl. Ze stejných důvodů jako Jill. Nyní je potřeba připravit se na Gogolaka a Oz chce rozhodně ušetřit Cynthiin život. Dojde k přestřelce, při které je Gogolak a jeho muži zastřeleni. Je zastřelen i policista, kterého si Sophie najala na Ozovu vraždu. Jimmy zuří když se dozví, že Oz spal s jeho ženou, ale Oz dostal nápad jak všechno vyřešit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, koľkých ľudí som zabil, ale o to, ako vychádzam s tými živými.“ Jonathan Lynn bohužiaľ neprekonal svoju úžasnú komédiu MÔJ BRATRANEC VINNY z roku 1992. Napriek tomu je MÔJ SUSED ZABIJAK celkom vydarenou záležitosťou. Ak zabudnete na otrasnú dvojku a ak si privyknete na svojský mix žánrov, ktorý nie každému musí vyhovovať (sám som s tým mal v niekoľkých konkrétnych scénach problém). Zvláštny dojem vyvoláva i čudné herecké obsadenie - zasa raz úplne rovnaký Matthew Perry, zábavný Bruce Willis, neuveriteľne obsadený Michael Clark Duncan, pôvabná (a hore bez) Amanda Peet, neznesiteľná Rosanna Arquette a slabý Kevin Pollak, proste hybrid výborných, ale aj úplne strašných osobností. Inak relatívne solídna oddychová jazda. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nájemný vrahoun Jimmy "Tulipán" Tudeski, který svědčil proti svým zaměstnavatelům, se inkognito nastěhoval do svého nového domu a hned musí řešit následující problémy: 1. Nervózně sympatický zubař Oz ho poznal a na rozkaz generálmajora (manželky) Sophie ho odjel udat bývalům šéfům do Chicaga, 2. Sophie po něm chce, aby zabil Oze kvůli pojistce, 3. Ozova zubní asistentka chce naučit vraždit, 4. Má 10 miliónů důvodů zabít svou manželku Sophii (rozvod je neetický), 5. Musí zlikvidovat chicagského bosse Janniho Gogolaka s jeho mafiánskou rodinkou. Je to docela dost práce, ale Jimmy je profík, ze kterého dlouholetá praxe v oboru učinila prozíravého sympaťáka. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerne zabavna komedia, ktora pôsobi televiznym dojmom. Aj ked je zapletka celkom solidne vymyslena, tak väcsina vtipov je zalozena na tom, ze Matthew Perry neustale nesikovne pada na zem alebo do niecoho naráža. Skoda, ze reziser viac nevytazil zo situacneho humoru, ktory zaujimavy scenar ponukal. Ale to sa mu vôbec nedari. Takze film akotak zachranuje aspon charizma zucasnenych hercov. Willis ako pohodovy zabijak nad vecou, Perry ako sympaticky nešika a hlavne tri neskutocne sexy zenske z ktorych aspon Amanda Peet ukaze svoje prednosti. Natasha Henstridge prekvapivo nic neukaze aj ked prilezitost k tomu bola. Vysledkom je priemerna komedia, ktora ale oproti otrasnej dvojke vyzera ako vrchol zanru. Akurat nechapem preco som bol na tomto filme v kine dokonca dvakrat. Asi kvôli tym sexy zenam. :) 5/10. P.S. Dost mi trhalo usi, ze v CZ dabingu Laszlo vyslovovali ako Laclo. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Ze zásady nemám rád filmy, kde se zabíjení lidí zobrazuje jako jednoduchá záležitost. Nikdy to není sranda. A pokud to snad tak vrahovi připadá, pak je velmi vážným tématem jeho ztracená duše. Uděláme z takového sympaťáka? Je to vážně tak fajn, když miloučký psychopat zastřelí partnera, aby si o něm nemyslel, že měkne, protože nezastřelil kamaráda? --- Mám rád černý humor, například když lordi v klubu kontemplativním tónem vyprávějí brutální historky. Černý humor ovšem hrůzu nikdy nezlehčuje. Nelze dělat černý humor, pokud vtipkujeme o něčem, co necítíme jako hrozné. Co by jinak bylo vtipného na tom, že si lord omylem do čaje namísto citrónu vymačkal kanárka? --- Toto ale není černá komedie, a jaksi se zdráhám přijmout omluvu, že jde jen o legraci, oddechovou záležitost, a že to přece všichni víme. Patřím zkrátka k těm, kteří by uvítali nápad, jak dětem znepřístupnit Toma a Jerryho. --- Pominu-li svoje morální výhrady, pak uznám, že tento film je docela dobrá komedie, se slušnou zápletkou, několika dobrými fóry, bez zásadních prohřešků proti dobrému řemeslu. Běžná zábava do přestávek mezi televizní reklamou. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jonathan Lynn nikdy nenatočí Pulp Fiction, ani s drsným Willisem, který se samopalem v ruce vystřílel Hollywood. Whole Nine Yards je, ale výborná komedie, kterou táhne skvělý Matthew Perry, drsný Bruce Willis a dvě krásky Amanda Peet a Natasha Henstridge. Akční laskomina, která si na nic nehraje, nechce být viditelná ani komerčně úspěšná a to na Lynnovi mám rád. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (27)

  • První klasicky komerční americký film, který se odehrává v Montrealu a také se tam natáčel. Původně byl děj zasazen na Floridu. (don corleone)
  • Když na začátku filmu Matthew Perry (Oz) seká trávu, má na sobě dres týmu Ottawa Senators. Perry ve městě Ottawa vyrůstal. (don corleone)
  • Janni (Kevin Pollak) prepašuje do Kanady zbrane v tajnej časti batožiny. I napriek tomu by však letisková bezpečnosť mohla také množstvo zbraní veľmi ľahko odhaliť tak röntgenom, ako aj detektorom kovov, takže šanca na ich prepašovanie by bola prakticky nulová. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama