Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, rodiče posílají syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svojí budoucnost... Nabarvené ptáče je hluboce dramatický příběh zaobírající se bezprostředním vztahem mezi hrůzou a krutostí na jedné straně a nevinností a láskou na straně druhé. Je to první a nejslavnější román autora knih „Byl jsem při tom“ a „Pinball“ - jednoho z nejvýznamnějších a nejvýraznějších a světových spisovatelů minulého století Jerzyho Kosińského. (Bioscop)

(více)

Diskuze

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

ruza007

Ta soutěž, ve které Marhoul dostal cenu za scénář pro Nabarvené ptáče, probíhala sice v Cannes, ale s festivalem neměla nic společného, říkal to sám Marhoul.

 

Jinak prý NP přihlásil kromě festivalu v Cannes, i v Benátkách. Cannes nevyšlo, tak snad ty Benátky, a pokud ani ty nevyjdou, bude to hodně špatné.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

ruza007

ruza007 (hodnocení, recenze)

Tak mezi soutěžními snímky v Cannes film bohužel není :( Čekal jsem, že když tam dostal cenu za scénář, tak mu to pomůže. Škoda - film v hlavní soutěži v Cannes - to by byla po letech pecka.

na příspěvěk reagoval JAGODA, JAGODA

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Knihu jsem taky nečetl, ale má to být "road movie" o chlapci putujícím krutým světem za druhé světové války a víc než dialogy postav mají k divákovi promlouvat jejich činy, takže to bude spíše audiovizuální zážitek a vyprávět příběh má hlavně obraz než slova. Na což jsem osobně velice zvědav, ale vím, že to nebude pro každého.

 

Každopádně česká premiéra je až na září, protože Marhoul chce mít světovou premiéru na nějakém velkém filmovém festivalu, na oficiálních stránkách filmu je napsané, že světová premiéra je naplánovaná na květen, což by odpovídalo na festival v Cannes, který se koná v květnu, ale sám festival zatím nepotvrdil, že by měl mít Marhoulův film v programu, tak kdo ví, jestli mu jej na festival vůbec přijali.

 

Jinak Marhoul spoléhá na světové publikum, protože ve světě je to velice čtená knížka, světový bestseller, takže počítá s tím, že lidé, kteří četli knížku si cestu k filmu najdou.

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

JAGODA

Dost pochybuju, že Marhoula někdo ve světě zná, kdo to bude ve světě produkovat a vydávat? Pepper je můj oblíbenec, ale ani on, ani Skarsgard nebo Keitel nejsou takoavé hvězdy, aby nalákaly davy do kina. 167 mega, fůůů, to musí být fakt Marhoulova oblíbena kníha, když se kvůli tomu zadluží podle mě do konce života...

 

A 9 minut dialogů? Co to vůbec bude za film, já jsem teda čekal naopak spíš komorní konverzační drama, knihu neznám, takže moc nevím, co čeho půjdu, teď mám i obavu, že to zas cinestar klasicky bude ignorovat a nikde v okolí to nebudou dávat :/.

na příspěvěk reagoval JAGODA

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Marhoul všude tvrdí, že film nebyl dělán pro českého diváka, ale pro světové publikum, že si je vědom toho, že to tady moc navštěvované nebude, ale věří, že ve světě ano. No, nevím, ale mám obavy, že ani tam to nějak hojně navštěvované nebude. Budu rád, když se potvrdí, že se mýlím.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

JAGODA

twle, tak ale 167 mega to nevydělá určitě, nebo kolik tak vydělávají filmy u nás? možná se mílím. Tohle taky určitě není film pro masy, tady muselo Marhoulovi uplně jebnout

na příspěvěk reagoval JAGODA

JAGODA

JAGODA (hodnocení, recenze)

Václav Marhoul v kině Aero minulý týden představil Nabarvené ptáče, řekl, že film má 2 hodiny a 50 minut (včetně titulků), dále řekl, že v něm není hudba a že se v něm nemluví (v součtu všech dialogů se ve filmu mluví asi 9 minut).

A potom zmínil, že realizace byla velice náročná a že se kvůli vzniku filmu neuvěřitelně zadlužil (stál 167 milionů korun). Tady po tomto vyjádření mám obavy, že pokud film nebude úspěšný, tak to bude možná poslední Marhoulův film vůbec, protože jeho produkční společnost přijde na buben, což mu samozřejmě nepřeji, a na film se stále velmi těším a doufám v úspěch.

 

Cca 7 minutové vystoupení Václava Marhoula k filmu můžete zhlédnout zde:

https://www.youtube.com/watch?v=DMCUDieily0

na příspěvěk reagoval fabecc1222

Uživatel JAGODA smazal svůj příspěvek.

Chosé85

Chosé85 (hodnocení, recenze)

rushid

Obrazově to vypadá, jako kdyby to ani nebyla česká produkce... Moc tomu přeji velký úspěch, opravdu moc! Jen mám strach ze scénáře - na tom to bude stát a padat. Ale četl jsem, že ten scénář dostal jakási ocenění, tak snad to vyjde...

na příspěvěk reagoval rushid

Kamas

Kamas (hodnocení, recenze)

knížku jsem musela odložit, byl to hodně krutý příběh.. Ale na film jsem hodně zvědavá.

Solrac

Solrac (hodnocení, recenze)

Gratuluji panu Marhoulovi k odvaze natočit film podle knihy o hrůze co musel zažít klučina za války. Přeji ať se film povede a jsem zvědavý na výsledek, knihu jsem přečetl na jeden zátah. Doporučuji přečíst.

na příspěvěk reagoval eLeR

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Režisér Václav Marhoul má za sebou první fázi natáčení.. Štáb strávil většinu z 21 natáčecích dní na Ukrajině.

Píše iDnes.

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

12.12.2020

Dnes večer byly prostřednictvím online přenosu z Berlína uděleny Evropské filmové ceny (EFA) v rámci svého 33. ročníku. Nejvýraznějším výhercem se stal dánský snímek Thomase Vinterberga Chlast, jenž… (více)

Dny evropského filmu startují již za pár dní

Dny evropského filmu startují již za pár dní

14.06.2020

Dny evropského filmu (DEF), které se zaměřují výhradně na současný evropský film, letos představí 40 filmů z téměř 30 evropských zemí. Hlavní část programu DEF proběhne od 16. do 23. června v Praze,… (více)

Reklama

Reklama