Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Redix 

všechny recenze uživatele

63% je podle mě hodně málo. Jistě,film má pár nelogičností (Raketa by opravdu za stíhačkou neletěla tak dlouho :D) ale na druhou stranu je výborně akční. Akční scény jsou dobré,wilson taky dobrej. Líbilo se mi to. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Mne sa film páči. Nevime prečo je to tak, ale Owen ukázal, že vie hrať aj dačo iné ako stupídne komédie a najmä umiestenie deju a samotný dej je sto bodový! 73% ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

Naprosto zkreslený pohled na balkánskou válku….americká akční pohádka, nevím jestli ty 2 hvězdičky nejsou moc. ()

Hulk Hogan 

všechny recenze uživatele

Zrovna ohledně týhle tématiky fakt nemůžu pominout způsob, jakým je nastíněna válka v Jugoslávii. Film totiž (jak je zvykem) představuje Srby jako "ty zlé" a z bosenských muslimů pomalu činí hrdiny. Pokud se chcete o této válce něco dozvědět tak se tomuhle snímku obloukem vyhněte. Historické nepřesnosti se vyskytují v mnoha filmech (Braveheart, Patriot), ale tady to nějak nezvládám. Nebejt toho, šlo by o docela dobrej film. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha priemerných vojnou inšpirovaných filmov. Originálna zápletka zahraná mnou celkom obľúbeným Owenom Wilsonom. Film sledujúci poručíka Chrisa Burnetta síce nedosahuje kvalít príbehov Vojaka Ryana alebo Vasilija Zaiceva, ale je tiež dobre zapamätatelný a sú to príjemne strávené (skoro) 2 hodiny. 7 z 10 ()

chlebos 

všechny recenze uživatele

kdyby na konci priletel Luke Skywalker se svojim x wingem vubec bych se nedivil. Ve filmu mi hodne chybi americky prezident s nejakym zasadnim projev pred americkou vlajkou. Owen Wilson hraje spatne stejne jako Gene Hackmam nastesti se tenhle film nebere vubec vazne a tak mate jedinecnou prilezitost se podivat na film, kde za buraceni kvapikove techno hudby owen pobiha po lese, zakopava o mrtvoly, aby na konci filmu udelal dobry skutek za ktery by se nestydel ani superman.... ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Začíná to docela slušně. Scéna sestřelení letadla je neuvěřitelně detailně a řekl bych i kvalitně natočená a i pokračování je dobré. Napínavé, film má spád, scény a situace jsou natočeny poměrně úsporně v dobrém slova smyslu, čímž je film poměrně uvěřitelný... Bohužel celou dobu tušíte konec, což trochu bere napětí, ale to platí pro spoustu filmů a v tom problém není. Problém je posledních cca 20 minut, kdy se hlavní hrdina najednou začne měnit v supermana, dosud logicky a uvěřitelně jednající lidé začínají dělat veliká patetická gesta .. a začínají neuvěřitelně nepravděpodobné, megalomanské bojové scény, které sluší bondovkám, ale nikoliv tomuto do filmu, který byl předtím 70 minut téměř dokumentární. Škoda, že se tvůrci zalekli možnosti udělat asi nikoliv výjimečný, ale celkem solidní film bez patosu a ohňostrojů a zbastlili šílený konec, kam nasypali bez hlavy a paty všechny klasické ingredience. Ještě 20 minut před koncem bych uvažoval o 4, nakonec váhám nad 3. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Naborovy film American Army, aby vymletemu prezuvajucemu tlstemu amikovi ukazali: Aha, chlape, aj ty mozes pobehovat neprietelskym uzemim bez ujmy, budes nepriestrelny, vybuchy ti neublizia, radary ta nezachytia, budes ozajstnym superstrelcom. Zneuzit sochu anjela v obci HAJ na taku prvoplanovu primitivnu seba degradujucu snimku bez stipky umeleckosti v dusi rezisera-amatera je alarmujuce. Degdradacia srvskej armady neschopnej zastrelit na rovine bez prekazok chlapa z tak velkehoarzenalu zbrani, ze sa pritom musite zakonite smiat. Moore je reziser amater s velkou neznamou. Snazi sa upriamit svoju pozornost na legendarne sceny, chce aby ich divaci tak nazyvali, lenze odpadava v jej radeni, nasnimani, zmyslu. Nechapem spomalovackam, tam kde nemusia byt. Nechapem obsadenie Wilsona, nechapem viacerym veciam, ktore sa tu odohravaju. ()

Jimy 

všechny recenze uživatele

Film Behind Enemy Lines obsahuje mnoho akčních scén, které jsou, zejména pak ke konci filmu, značně přitažené za vlasy...to však nic nemění na tom, že se jedná, dle mého názoru, o technicky naprosto bravurně zvládnutý film. Je zde také mnoho scén, které velmi dobře navozují atmosféru války v bývalé Jugoslávii a celkově má film slušný spád. Jeho nedostatky se tak v porovnání s jeho kvalitami u mě přesunují až na druhou kolej. ()

psychoza 

všechny recenze uživatele

Ježíííš no toto bolo zléééé.... Vidieť Owena Wilsona ako sa snaží tváriť vážne, ba miestami až nahnevane a znepokojene bolo na popukanie :D Vrátane drsných rusov a typického amerického hrdinstva. Silné hovno. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Příjemná naháněcí jednohubka, ale ani to nevykoupí Johna Moorea za to, co o mnoho let později provedl se Smrtonosnou pastí 5, jejíž existenci se snažím popírat. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Je to čistý popík pro vojnou nepolíbené, co se tváří jako "based on true story", ale je to všechno bullshit. Na jednu stranu se to snaží tvářit hrozně vážně (masový hrob, děti hrající si v minovém poli...), na tu druhou se to ale topí v patosu. Jako, vážně bylo nutné udělat závěrečný odlet vrtulníkem do tepla zapadajícího slunce, když byl ještě pár sekund před tím (a pár sekund potom!) mrazivě bílý, sychravý den? Je to čistý popík. Kdyby se to malinko zkřížilo s Black hawk down, mohl to být skvělý film i pro někoho jiného než pro retardy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Don Davis složil skvělou hudbu k jinak pěkně blbýmu a nudnýmu filmu. Dokud je ve filmu Macht, ještě to jde, ale po sestřelení stíhačky je celý hloupý. Od scénáře přes příšernou kameru až po střih, který hrozí epileptickým záchvatem. Hackman ani Wilson nejsou nejhorší, ale všechno kolem je prostě tak špatný, že tu nemají vůbec co hrát. ()

art 

všechny recenze uživatele

nemuzu si pomoct, ale tenhle film se mi proste libi. konec je sice fakt hodne prehnanej, ale celkove to je film na ktery se klidne kouknu nekolikrat ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Top Gun oslovoval mládež v 80. rokoch, bolo treba niečo vymyslieť, aby sa chlapci zas o niečo živšie zaujímali o mierové misie v kokpite supermoderných mierových bojových strojoch s niekoľko tonami nákladu presvedčiacich pomôcok. Pozadie reálne, Bosna v čase balkánskej vojny, autentickosť, k tomu sa už radšej nevyjadrujem, hlavné je, že produkt, ktorý naservíroval John Moore divákovi je veľmi ľahko stráviteľný a vizuálne atraktívny. Chris Burnett ako správny vojak príliš nerozmýšľa, žije vo svete informatikov, existujú len 2 hodnoty, čo mu povie jeho veliteľ pravda, ostatok nie a tak nestráca čas filozofovaním nad zmyslom života, ale začína aktívny boj o svoje prežitie, pri ktorom má zaručené, že mu bude divák fandiť... ()

nick_sekac 

všechny recenze uživatele

Skoro bych dal i 4* (když pominu americký patriotismus), ale za ten závěr, kdy ve srovnání s ním je i Rambo 3 realistický snímek, je to skoro na 2*. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama