Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak tady můžu říct, že šlo o zcela výživnou parádu. Během sledování příběhu mnou projížděla vlna energie. Gradovalo to a gradovalo, že jsem dostal zálusk, podat si přihlášku k americké flotile. Mám pocit, že by byla u námořnictva ohromná zábava. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tak úvodná letecká scéna bola natočená úžasne. Celá naháňačka s raketou vrátane zásahu a katapultu bola parádna. Povedal by som, že lepšia než prvý Top Gun. Owen Wilson mi síce nerezal, ale celá tá akcia ma inak dostala. Potom sme už išli na zem. Od popravy to bola už iná káva a v podstate šlo o orientačný beh co-pilota s prenasledovateľmi za zadkom. Začali sa striedať dobré momenty, dramatické aj akčné, s béčkovejšími a to bola trochu škoda, i keď tých béčkových naozaj nebolo veľa. Veľmi sa mi páčil pán Hackman v roli admirála. To je však pán herec takže žiadne prekvapko. Zvyšok filmu je už ako vravím o tom, ako Owen beží a v pätách má nasraných Srbov. Veľmi efektný bol napríklad beh cez mínové pole. Celkom lahodné. Väčšina akcie dosahovala slušný level a hoc neboli také chutné ako tá lietadlová v úvode, stále zaujali. Vlastne som aj milo prekvapený. Iba to, že sa občas objavili slabšie momenty ma presvedčilo, že dám štyri a nie päť. Inak tomu nemám čo viac vytknúť. Najhorší bol vlastne sračkoidný záver, čiže akcia s diskom. To si mohol Moore odpustiť. Za nepriateľskou líniou je dobrý film so špatným protagonistom v hlavnej roli, ktorý treba iba sledovať, nezamýšľať sa nad históriou a užívať si akciu. Ja dám štyri a ešte raz vravím, som spokojný. Ale tá posledná akcia je ozaj trápny prúser. 70%. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Docela to uslo, jenom u toho clovek nesmi moc premyslet. Amerika opet vitezi. Zakaz vstupu pro ty, co maji povedomi o funkci letadel a rizenych strel. Docela dobre efekty, hlavne vybuchy. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Teda jsem šokován jak to tu hodnotíte. Dle mého názoru neskutečně naivní a pitomoučký film, který z diváků dělá naprosté idioty. Navíc jestli chtěli natočit bezduchý akčnák mohli si vybrat jiný námět než skutečnou válku... Tu jednu hvězdičku dávám za scénu s minou (hned tu první, kdy jsem se divil, že tvůrci vzali v potaz tlakovou vlnu - bohužel hned v následujícím záběru tento slibný rozjezd zabíli a tlakovou vlnu opět neznají...) a za Owena, pač toho kluka já mám celkem rád... ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Bylo to napínavé, vzrušující. Pořád se tam něco dělo. Není to typický válečný film. Spíš pořádný akčňák, který zhlédnete po náročném dni. Taková popcornová zábava. No a co? Nehrajme si na filozofy a někdy se i bavme;-) ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film, sice závěr je hodně ujetý ale jinak docela slušná zábava s odpovídajícím hereckým obsazením.76% ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Film mých mladých let. Tehdy mi přišel genialní, teď už mě přijde příliš ohraný na to abych ho mohl objektivně zhodnotit. ()

Fajt odpad!

všechny recenze uživatele

Americká válečná hovadina !!! Sovětské válečné filmy jsou také dílo, ale takto stupidní přece jen nejsou. ()

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

Jeden z vydarených filmov Owena Wilsona, v ktorej mohol ukázať, že nie je až taký zlý herec a má na viac, vo filme s dobrým námetom a spracovaním. Čo však pokuľháva je jednak naivita deja druhej polovice, ktorá vyvrcholí samotným záverom a vôbec nepotrebné ospevujúce ódy na US Army (how pathetic). Ale zábery z lietadlovej lode, stíhačky tak to je moje. Ale na druhej strane na Top Gun to určite nemá. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Až na konec slušný. Snad jedinej slušnej film Owena Wilsona. Gene Hackman nezvykle křečovitel, celý mu to nějak nesedí. Takže asi tak. ()

N3O 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná tupost závěrečný scény pohřbívá všechno co na tomhle filmu stojí za zmínku. Škoda. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru sa jedná o celkom schopný vojnový film z "neokukaného" prostredia občianskej vojny v bývalej Juhoslávii. Aj keď je Owen Wilson primárne komediálny herec, myslím si, že do tejto role slušne zapadol. Páčila sa mi veľmi dobre budovaná dávka napätia a atmosféry pri úniku v bosenských (aj keď v skutočnosti to boli slovenské:) horách a aj to, že z Owena neurobili Ramba, ktorý ľavou zadnou zvládne zneškodniť celé srbské komando. Je jasné, že pohľad na konflikt je rýdzo americký, teda Srbi sú tí horší a ostatní sú lepší, ale myslím si, že tento film ani nechcel nejako hlbšie zachádzať do podrobností tohto konfliktu, ale skôr sa snažil "naverbovať" zopár amerických chlapcov do armády, pretože americká armáda zachráni všetkých a všade, o čom svedčí záverečná scéna s vrtuľníkmi, ktorá dosť pokazila celkový dojem z inak výborného filmu, ale tak u amerických vojnových filmov by sme si už na to mali zvyknúť. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Příliš velká propagace a náborovka do US NAVY, nicméně co má dělat pilot sestřelený za nepřátelskou linií? Podle mě trochu nedoceněný snímek a ten jugošský odstřelovač v teplákovce čím víc pruhů, tím víc adidas, ten mě vážně bavil. 70% ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Po třinácti letech jsem si dal repete a vyplatilo se. Poprvé jsem nebyl až tak unešený, ale to přehodnocuju. Je to velmi koukatelný akčňák s nečekaným hlavním hrdinou. Ano, od Owena Wilsona by asi málokdo čekal vážného akčního hrdinu. A on mile překvapil. Navíc akce po takové době nevypadá nijak zastarale a baví. Oproti hodnocení zde mi vychází zasloužených 5 hvězd. 83% ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Film, který znám už od dětství, přitom jsem ho mockrát neviděl, vlastně skoro vůbec. Včera jsem si na něj vzpoměl a řekl si, že ho chci znovu vidět a velice se mi líbil. Wilson a Jackman jsou skvělí, stejně, jako dějová zápletka. Tentokrát válka v jugoslávii, ve které jsme neměli mnoho možností ji vidět na filmovém plátně. Námět je skvělý, ale ale film mohl být delší. Děj je vlastně hodně zkrácený, což je na takovoudle kvalitu škoda. Závěrečný fight mezi Wilsonem a Maškovem se mi zdál trošku přehnaný. Při filmu jsem se skvěle bavil. Výborný film a jeden z nejlepších snímků Owena Wilsona. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Dobrý filmík s vojny v Bosne. Taký komornejší a menej akčný, akcia ale stojí zato najmä tá v meste. Poteší Wilson v nekomediálnej úlohe, Hackman ako veliteľ je skvelý a poteší aj Igonda na zápornej strane. No a plus i to, že film sa točil na Slovensku. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě naštve, když čumím na takový film a přitom vím, že doprdele jsou američani neprůstřelní. Kravina na entou a vzhledem m tomu, že mám ráda Wilsona střelím mu 2* ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavá nedělní poobědová pochoutka, která zaujme jak prostředím, tak napětím, tak hereckými výkony. Voják, který doslova bojuje o život a snaží se veškerými možnými způsoby přelstít nepřítele. Nejvíce se mi líbíla scéna, kdy ležel pod mrtvolami. Solidní 4. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Slušná akčná jednohubka so sympatickým hlavným hrdinom. Na nepriateľskom uzemi je zostrelené americké lietadlo a pilot musí prežiť. Dej je priamočiary, jednoduchý, atmosféra špinavá a zúfalá. Velitelia riešia ci jeden život stojí za začatie vojny. Scény majú napätie (hrob,sniper) a záchrana je správne heroicka. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama