Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Nemesis 

všechny recenze uživatele

Silné 3 hviezdy. Pre mňa celkovo nadpriemerný vojnový film, síce tak trochu propaganda US navy, ale so špičkovými leteckými scénami, a ako poznamenal gouryella, scéna zostrelenia je takmer dokonalá. Záverečné "šialenstvo" síce nepotešilo, ale celkový dobrý dojem z filmu zostal - a na ňom sa hodne podieľal aj kvalitný soundtrack. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatný.Napínavé o pilotovi který byl sestřelen v bosensko -srbském konfliktu aby udělal z kolegou jisté průzkumné letecké fotografie díky kterým je pak někde daleko uprostřed země smrti sestřelen a po popravě zastřelením svého kolegy je pronásledován na útěku ke svobodě z minimem osobních věcí a vyzbrojen je pouze dobrým výcvikem k přežití.Film i když nepůsobí nikterak nákladně je natočen se zaujetím a stojícím na pevném pilíři známých a zkušených herců jako jsou Gene Hackman a Owen Wilson.Mně se to opravdu líbilo a vůbec jsem se nenudil 75%! ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Už jsem film viděl několikrát a pořád jsem váhal 3 nebo 4*. S filmem nemám zásadní problém. Natočené slušně, v tempu, film uteče jako nic, nenudí, skvělá hudba, dobré akční scény. Byly by to jasné a super 4*, ale ze dvou důvodů jsem na spodní hranici s 3*. Owen Wilson mi v téhle roli prostě nesedí (i když to nehraje vůbec špatně) a hlavně ten závěr. Poslední scéna se zcela vymiká, bohužel negativně, celému předchozímu ději a jak bych tak řekl stylu filmu a sráží film o hodný kus níže. K místním výtkám: "US náborovka" - filmy tohoto žánru jsou, více či méně, ale tady se to dá v pohodě přejít. Myslím si že tady to není tak intenzivní a tempo filmu vás nenechá na takové věci myslet, pokud už předem nejste zaujatí proti tomu. Jednoduchý scénář - ano. Ale v jednoduchosti je síla a když je to natočené dobře tak to vůbec nevadí. Jednoduchý nutně nemusí automaticky znamenta blbý. A tady (až na ten závěr) rozhodně úplně blbý není. ()

RadushM 

všechny recenze uživatele

Klasicky emericky pritazeny za vlasy, ale za ten masový hrob si to zaslouží přinejmenším klobouk nebožtíka dolů. A další plus dostává zájezd československého komparsu. ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Již několikrát zmíněný debilní a trapný americký patriotismus. Jinak film celkově skvělý s výborným obsazením. ()

Poga 

všechny recenze uživatele

Ono by to vlastne ani nebolo zlé, ale ja si nemôžem pomôcť, Owen Wilson sa tam proste nehodí. A Gene to sam neutiahne. A ešte k tomu mi tam akosi vadila ta nie prave realna atmosfera balkánu. Sorry. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, aký sa neskôr z Moorea vykľul hrozný režisér, je jeho prvotina v podstate majstrovské dielo. Brať to však treba s ohromnou dávkou nadsázky, nakoľko Za nepriateľskou líniou určite nepatrí do zlatého fondu vojnových filmov. No má pár výhod - neústupného veterána Hackmana, dobre utekajúceho Wilsona, prehľadné kamerové filtre, akčný soundtrack, rýchlosť, nápaditosť a dobre odzrkadľujúcu situáciu v Bosne, takže prakticky bez výhrad. ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

Ve cvíli, kdy si uvědomíte, že autoři tenhle film s válečnou tematikou pojali jako čistokrevný akční nářez a že až na pár syrovějších míst zcela ignorovali realitu, užijete si tenhle film jako nic jiného.. Je až s podivem, jak mohl debutující režisér natočit takovou bombastickou scénu, jakou je sestřelení stíhačky hlavního hrdiny - takhle bez dechu jsem naposled sledoval nepřekonatelný vrtulníkový nálet z Coppolovy Apokalypsy.. ()

-rooney- 

všechny recenze uživatele

Tak musím říct že tenhle film se mě hodně líbil. Už snad jen kvůli dobrému hereckému obsazení. Gene Hackman,tomu prostě role v námořní uniformě padne vždy. A co se týče Owena Wilsona, tak tomu role padla taky jako ušitá. Pomalu si začínám na tohoto herce zvykat,a filmy do kterých je obsazován se mi čím dál tím více líbí. Prostě za nepřátelskou linií by měl vidět každý fanoušek akčních/válečných filmů. Líbí se mi jak jsou udělány speciální efekty. Prostě musím dát ****hvězdičky ´=) ()

Michalov22 

všechny recenze uživatele

Typickej béčkovej americkej válečnej film, kde americký "hrdina" dokáže všechno a většina jeho nepřátel jsou naprostí amatéři nebo necitelní zabijáci. Navíc tento filmu podporuje americkou propagandu na události na Balkáně, tedy, že za všechno zlé mohou jen Srbové. ()

Carter21 

všechny recenze uživatele

To sestřeleni stihačky bylo na tom filmu nejlepši.Pak už to mělo klesajici kvalitu. Honička v drsně nadhernem prostředi slovenskych hor se mi ještě líbila a ta socha navazovala opravdu depresivně ponurou zimni atmosferu.Ale ta konečna přestřelka s vrtulniky co to jako proboha mělo být!? ()

Nickkk 

všechny recenze uživatele

Místama zajímavý děj a vcelku pěkné scény, ale pořád tomu něco chybělo možná se mi nezdál Owen Wilson v roli vojenského pilota prchajcího před smrtí to bude asi tím že 80% jeho filmů jsou komedie a to mi potom nejde do hlavy proč hraje tady, ale i tak je tento film slabý průměr.....Nejlepší postava: Reigart ()

Z.Orbit 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, dobrý scénař a příběh. A nebýt podlední akční scény skákání ze skály na typka zavěšenýho na laně byl bych dal i 4 hvězdičky, ale tohle bylo opravdu přehnané,Velice mě zaujala scéna sestřelení stíhačky to bylo téměř dokonalé.Jinak Owena Wilsona mam celkem rád a myslím že převedl slušný výkon. ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Na zabavení dobré, ale jak je již několikrát zmíněno, závěr je spíš úsměvný. Owen Wilson jako nezastřelitelný voják kličkuje mezi kulkami svých nepřátel a megaskokem ze skály se ve finále zachrání. LOL ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama