Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson je sympaťák. Veľký herec malých úloh. Väčšinou sa motá pri Benovi Stillerovi alebo poskakuje popri Jackie Chanovi. Sem tam nejaká ďaľšia vedľajšia postavička. Tento krát sa mu však ušla hlavná postava. No nie celkom mu sadla. Americký poručík Chris Brunett, ktorého "Za nepriateľskou líniou" prenasleduje horza rozúrených ozbrojencov. To nie je vhodné pre vyziablého blonďáka Wilsona. Z neho Ramba nikto neurobí. On je skôr komediálny herec ako akčný hrdina. Určite príde ešte jeho čas. ** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný náborový výplach dovede vcelku dobře pobavit a některé scény jsou natočené překvapivě efektně. Mimochodem, nepřipomíná vám to nějak podezřele skutečný "náborový trailer" České amrády? Mě teda hodně :-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten pořádnej akční nářez jak má bejt.6ádné pořádné keci ale rovnou na věc takové filmy plné akce se mi líbí(viz. Mizerové 2).K tomu všemu dobré herecké výkony a nadupaná muzika.Tak co chcete víc :-)) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný akčno-vojnový film s vynikajúcim DTS ozvučením. Zatiaľ najlepší Moorov film,natočený u nás na Slovensku. Vraj sa G.Hackman takmer nespoznateľný prešiel po Košiciach... Vynikajúco nadupané akčné scény, nudiť sa rozhodne nebudete, celé to pripomína Ryana, ale celý film zhadzuje typický "hollywodsky záver s absolútne nevierohodnou prestrelkou. Dabing je v tomto filme iba na príťaž. Nebyť zbabraného záveru, mohla to byť nezabudnuteľná akčná jazda. Napriek tomu je to môj obľúbený film videl som ho niekoľkokrát, beriem ho ako skvelý test domáceho kina - to ozvučenie má neskutočné grády a aj z toho dôvodu dávam plný počet. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je docela možné že tohle je nejlepší Moorův film, to ovšem nic nemění na faktu, že není dobrý režisér ani náhodou. Debilně sestříhané scény a hodně neskutečně naivně podaný příběh. Ani Wilson s Hackmanem mě nešmakovali. A tu okatou reklamu na Coca Colu si mohli taky odpustit. 40% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(8.6.2022) Ohľadom brutálnej bosnianskej vojny môže človek nájsť veľkú kopu lokálnych drám s veľmi dusivou a ťaživou atmosférou, no z času na čas niet nad starý dobrý rozprávkový Hollywood s poriadnou dramatizáciou, kde je zvykom patrične zdramatizovať aj návštevu toalety. Na Behind Enemy Lines vďaka tomu nedám dopustiť a je hneď tým prvým pusteným, keď dostanem na predmetný úsek histórie chuť. Aj za plného uvedomenia, že autentický portrét môžem nájsť v iných filmoch. Za natáčanie na Slovensku som veľmi rád, tie naše hory a lesy v tmavom kamerovom filtri vyzerali neopísateľne nádherno-nepríjemne. Jediná smutná vec pre mňa je, že táto vojna je už pre filmárov neatraktívna a teda už nič akčnejšie, dravšie, drahšie a dramatickejšie ako toto pravdepodobne nedostaneme. (∞–2014) (23.6.2013) (13.9.2017) (20.9.2017) (17.5.2020) (29.5.2022) (8.6.2022) ---"I am a marine. We take care of the serious business. You are a navy pilot, and your role is to eat jell-o." ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený thrillerový akčňák, který bohužel trpí laciným americkým hrdinstvím. Prostě mě doslova přivádí k šílenství, když tak napínavý a zajímavý děj dokáží shodit četné scény, jak celá armáda po uši ozbrojená a pálící po Owenovi Wilsonovi vším možným ho nemůže ani trochu zasáhnout natož bez problému zabít. Wilson asi ovládá Matrix. Plytkost takovýchto scén je typická pro Američany v mnoha filmech, ale sem se zrovna nehodí. 65% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson dokázal, že nie je len herec romantických komédií a ukecaný Roy O'Bannon z Shanghai Knights, ktorý sa snaží každej akcii vyhnúť. Od tohto filmu som síce čakal skutočný príbeh pilota americkej armády zostreleného nad Bosnou a následne bojujúceho o prežitie, ale ani tak som nebol sklamaný. Film má spád, slušnú úroveň a je pomerne reálny, bohužiaľ koniec filmu je rozhodne jeho najslabším miestom - príliš hlúpy a len na efekt. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb když řemeslník odvede dobrou práci, ale vám se ta nová fasáda stejně nelíbí… (Filmfest Hurghada 2012, 42/67) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený válečný film, inspirovaný skutečnou událostí kdy byl nad Bosnou během bosenského konfliktu 2.6.1995 sestřelen stíhací letoun USAF F-16c kapitána Scotta O´ Grady. Letoun dostal zásah naváděnou raketou SA, pilotovi se však podařilo bezpečně katapultovat a na nepřátelském území přežil 6 dní. O jeho zážitcích jsem v době jeho slavného návratu, kdy byl v USA hrdinou četl v jednom z čísel Reader´s Digestu. Tolik k námětu. --- Film se inspiruje prakticky jen prostředím a tématem sestřelení amerického pilota. Ten se snaží rádiem navést na sebe search and rescue skupinu a zároveň musí unikat před nepřítelem, který na něj podnikl hon. Film nepostrádá napětí, akčních scén je v něm požehnaně, ale jak napsal gogo76 ten závěr si mohli tvůrci odpustit. Ale to by na to asi Amíci nešli do kina :-) Wilson překvapil, poprvé jsem jej viděl v krapet jinačí vážnější rolia docela mu sedla. Mám li se ovšem podívat na film s takovouto tematikou, tak raději sáhnu (opět s gene Hackmanem) po akčnějším vietnamském BAT21 (1988). * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tak takhle by měla vypadat válečná arkáda. Divoká akční jízda bez jediného hluchého místa. Není to sice takový béčko jako třeba Rambo III, ale realisti a váleční historici by rozhodně měli zůstat doma (však ona je stejně odradí už ta úvodní honička s raketami)! Záporák v teplákovce je přímo luxusní! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No, docela mě to zklamalo, neboť je to po všech stránkách přinejlepším šedý průměr (s výjimkou Owena Wilsona, v jehož případě se jedná dokonce o podprůměr, neboť se do tohoto typu rolí vůbec nehodí). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční film s výborným příběhem. Hlavní hrdina Owen Wilson mě celkem zaujal. Ještě víc mě ale bavil Gene Hackman. Zhruba první patnáctiminutovka je slabá, ničím nezajímavá, pak se film rozjede na plné obrátky. Akční scény tu jsou, některé jsou celkem velké, ale není jich úplně zas tak moc. Velkou chybou to zas tak není. Škoda, že hlavní hrdina neměl nějaké souboje, myslím tím, že jich tam moc nebylo. A taky se mi zdálo, že to hlavní hrdina zas tak těžké neměl si probojovat cestu pryč od nepřátelské linie. Neříkám, že to byla procházka růžovou sadou, ale mohlo to být lepší. Hudba vydařená. Přesto je můj výsledný dojem celkem slušný. Slušný nadprůměr respektivě. Pecka to není, rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 hvězdou, ale dám čtvrtou. Respektuju a líbí se mi, že tento film byl natočen podle skutečné události. Takže mé celkové hodnocení je 72% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle se vůbec nepovedlo. Owen Wilson se do akčních rolí ani trochu nehodí a vůbec celý film působí dost uplácaně. Bez napětí a bez pořádných akčních scén nelze točit akční film. John Moore by měl režii akčních filmů raději přenechat jiným. Je hodně slabý a film podle toho vypadá. Jediné co je tady ještě horší je scénář. Naprostá nezáživná slátanina. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama