Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Owene, se zbraní v ruce jsi machr, proč teda hraješ v komediálních sračkách?! Opravdu, bylo to hodně dobrý! Na jedničku jsem se hodně moc těšil. Ne, že by mně zpracování zklamalo, ale čekal jsem něco ve stylu Černého jestřába, či Speciální jednotky, ovšem zase se musí nechat, že je to jiný, než to, co jsme viděli. Hudba je fakt dobrá, akce mi přišlo málo na to, že to má skoro 2 hodiny, navíc je to jenom utíkání, jeden masakr na konci mi asi nestačí. Nevadí! Snad ve dvojce/trojce toho bude víc. Nejlepší scéna, nebo spíš, která se mi nejvíc líbila, jak Owen házel mety, přes tu explozi, to bylo výtečný! Velitel ušel, pochopitelně se objevili postavy, kterým se něco nelíbilo, práci odflákli, měli svojí palici. Owen vypadal hodně dobře, drsně, potěšila rapová scéna :D Ale pořád tomu něco chybí, ale nedá se říct, že bych se nudil. Dávám slabších 7/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Chris Burnett (Owen Wilson) říká na začátku filmu, že kdyby měly rockové skupiny pořádné piloty, nedocházelo by k leteckým katastrofám. Zároveň zmiňuje skupinu Lynyrd Skynyrd, že by jim chtěl dělat pilota. Tři členové této kapely totiž v roce 1977 zemřeli při leteckém neštěstí. CITÁT - Všechno je jen jako, nebojujeme, jen sledujeme......... Velmi povedená kamera. Například její "točivé" záběry okolo 25 minuty jsou nádherné. Ale to není vše, dá se tu najít více krásných kamerových záběrů. Hudba je střízlivá, ale ujde a herecké obsazení se také povedlo. Musíte však film brát s rezervou. Je tu pár sporných událostí. Už jen samotný počátek incidentu, kdy vlastně pilot i navigátor nerespektují nařízení a poruší je. Dále je přehnaná potyčka v masovém hrobě a nejvíce nevěrohodně vypadá průnik zaminovanou továrnou. Konečná pasáž se také neobejde bez velkého štěstí, protože těžko uvěřit, že se nikdo pořádně netrefí. Jako celek je to však nadprůměrná akce, citová záležitost a povedené napětí i překvapení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný akčňák jehož největší nevýhodou je dost dementní a klišovitě hrdinský závěr (a teď nemyslím úplný konec, ale záchranu helikoptérou). Nikdy bych neřekl, že Owen Wilson zvládne roli v akčním filmu a už vůbec ne ve válečném. A musím říci, že jsem velmi mile překvapen. Nejenže Owen nic nezkazil, ale on to vlastně zahrál DOST dobře. Velmi mě zaujalo prostředí, kde se děj odehrává. Burnettův útěk před zlým dvojčetem Nica Bellice měl grády a tedy nebýt nablblého konce, sáhl bych možná i po páté hvězdě. Nevadí, i tak Behind Enemy Lines stojí za shlédnutí. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film. Válečný konflikt v Jugoslávii se na filmovém plátně nevidí běžně. Je natočen moderně, bez žádných zbytečných a nudných pasáží a se spoustou akce. Proto se na něj dívá jedním dechem. Velkým plusem je rozmanitost bojových scén. Jsou totiž natočeny po akční stránce naprosto skvěle, jsou jak ve vzduchu, tak na zemi. A co víc, s bohatou ukázkou bojové techniky. Nejvíc jsem obdivoval akci ruského raketového protivzdušného systému u kterého jsem na vojně sloužil. Nádherná ukázka sestřelení bojového letadla. Nadšenec válečných filmů si přijde rozhodně na své, i když jediná vada se týká konce, který je až neuvěřitelně moc hollywoodský. Ale vem to čert, o zábavu je postaráno a to je hlavní. Ústřední dvojice působí sympaticky a u Owena Wilsona je to dvojnásob, protože jako komika jsem si ho v tak vážné roli nedokázal vůbec představit. Film Za nepřátelskou linií - je válečný film s moderní a skutečné doby, který stojí za vidění. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Nebýt závěru, šel bych na pět - škoda. A mám takovou teorii, že když dáte dohromady Wilsona a Hackmana, nikdy to nebude úplně špatné a budete se muset hodně "snažit", aby to bylo průměrné. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný účasťou našich hercov v tak propagandistickom filme. Určite patrí medzi popredné propagandistické filmy. Akcie tam bolo veľa, takže odpad to nebol. Zaujímavé kostýmy, dosť hodnoverné prostredie, ale kulisy boli smiešne. Nereálne akcie, človek sa divil, ako to mohol hlavný hrdina prežiť. Celý film zabila záverečná prestrelka, neskutočne naivná a hlúpa. Milovníkom amerikanizmu však možno pohladila srdce. Politický motív, tam nemal byť zakomponovaný. Vykreslenie Srbov ako tých najhorších sa mi nepáči. Bola to juhoslovanská vojna, kde bojovalo a malo svoje zločiny viac krajín. Možno tu bola snaha o podporu ľudí, čo im zomreli príbuzní v masakrách ako bola tá srebrenická. Ale naozaj sa to nehodilo do takéhoto filmu. Owen Wilson ma neskutočne sklamal, takisto aj režisér. Ak bolo niečo jednostranné, tak to bol tento film. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

A Ty uže vstupil v nášu udátnuju ármiu?! ...je, já to spletl, to víte, za komančů jsem za korunu na takové filmy chodil, byly to však agitky do sovětské armády. Ale takoví umělí hezouni tam nehráli, místo pop-rockového soundtracku k tomu hráli častušky a humoru (ať již chtěného nebo nechtěného, toho zde najdete víc) si člověk taky moc neužil. Na takové více či méně povedené efektní záběry ale tehdy nebylo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vojnový thriller, ktorý má jednu hviezdičku za to, že som počas toho ako Owen Wilson u nás tento film natáčal ( bol to december 2000 ) mal možnosť sa s ním stretnúť. A to pre neho v dosť nepríjemnej situácii. Natáčalo sa v okolí Košíc a Owen počas toho utrpel úraz a tak ho doniesli do Košíc do nemocnice. A ja som v nej pracoval. Keďže to bol úraz hlavy, stavil sa aj u nás na Neurológii. Nebudem zachádzať do detailov, ale nakoniec sme ho museli ratovať pred davmi novinárov, ktorý sa o ňom dozvedeli. Strávil som s ním vo výťahu asi pár minút, keďže sme museli chodiť z poschodia na poschodie aby nás novinári nechmatli. Proste ako z filmu. Nakoniec ufujazdil aj s celou ochrankou na autách smerom...Môj najúžasnejší zážitok v živote ( nemyslím film ). ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale já si ten film užil. Co na tom, že scénář je prostý. Wilson a Hackman hrají parádně a dané téma mě opravdu oslovilo. V TV rozhodně film za to stojí. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

4* mínus jedna hvězda za otřesnej závěr. Jinak celkem zajímavý a koukatelný film. Scéna s vystřelením rugbyového míče mě pobavila :D ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pri scéne prieskumného letu a následného zostrelenia jednej nepohodlnej F-16 som začal porovnávať s D. Fincherom. Po tejto scéne som prestal. Ale aj tak je to jedna z najlepších akčných trikových scén za uplynulý rok. ...a natáčali na Slovensku :o) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zápletka je zde dokonalá, Owen Wilson jako hlavní postava přesvědčil, ale zde často negativně zmiňovaný přehnaný konec mě trochu zarazil a přesvědčil, že i v tomto filmu jsem našel přehnanou dávku amerického hrdinství a propagandy. Nebýt toho zkratu na konci dám klidně o hvězdu více...8/10. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo psal, tak rozhodně potvrzuji, že ta scéna se sestřelením je fakt mazec...rozhodně to dodává celému filmu štávu. A ten konec si mohli odpustit... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, tohle nemohla být pravda. Nejen, že se Owen vůbec do takové role (hrdinný pilot bojového letadla) vůbec nehodí, ale jak, až na jedno drobné zranění v závěru, se mu nic nestane, přičemž kolem neustále lítaj miny, bomby, tankové střely a kdo ví co ještě, no to už je moc i na mě. Navíc j to celé splácané páté přes deváté, děj naprosto mizerný a vítězný konec je už jenom vyvrcholením celého patosu. Dobrá, Gene Hackman má stále charisma, ale na tom se nedá postavit celý film. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Projekt, který nemohl produkovat nikdo jiný než jůesármy, si svou bezostyšnou a prvoplánovitou propagandou nezadá s ruskými bláboly obdobného ražení. Každá druhá věta by se dala dešifrovat jako "I want you for uncle Sam!" Já se za to na nikoho nezlobím, nebyl to první ani poslední film na společenskou objednávku. Jenže ta propaganda z toho nesmí crčet všema dírama. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický film o tom, že se někde ztratí americký voják, jde mu o život, ale armáda udělá všechno proto, anebo alespoň něco pro to, aby ho osvobodila. Owen Wilson je zde celkem fajn, protože hodně to stojí na něm, stejně jako na Hackmanovi, který ale zůstává převážně v kanclu. Místy docela drsné, ale nepřekvapí to. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Moorovina. Byť se jedná o brutální americkou agitku, tak je to pořád film s dost dobře natočenou a napínavou akcí. Do toho hodně sympatické obsazení hlavních postav, a člověk je pak schopen tu občasnou dějovou nelogičnost a americkou vlajku, kterou je máváno celou dobu v pozadí, i trochu překousnout. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný konflikt v Jugoslávii se na filmovém plátně nevidí běžně. A právě o to víc je tento zatím Mooreův nejlepší film lahůdkou. Je natočen moderně, bez žádných zbytečných a nudných pasáží a se spoustou akce. Proto se na něj dívá jedním dechem. Velkým plusem je rozmanitost bojových scén. Jsou totiž natočeny po akční stránce naprosto skvěle, jsou jak ve vzduchu, tak na zemi. A co víc, s bohatou ukázkou bojové techniky. Tanky, BVPéčka, Hornety i helikoptéry a ještě k tomu s výbornými přestřelkami. Nadšenec válečných filmů si příjde rozhodně na své, i když jediná vada se týká konce, který je až neuvěřitelně moc hollywoodský. Ale vem to čert, o zábavu je postaráno a to je hlavní. Ústřední dvojice působí sympaticky a u Owena Wilsona je to dvojnásob, protože jako komika jsem si ho v tak vážné roli nedokázal vůbec představit. Za nepřítelskou linií je válečný film s moderní a skutečné doby, který stojí za vidění. 90%. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama