Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný konflikt v Jugoslávii se na filmovém plátně nevidí běžně. A právě o to víc je tento zatím Mooreův nejlepší film lahůdkou. Je natočen moderně, bez žádných zbytečných a nudných pasáží a se spoustou akce. Proto se na něj dívá jedním dechem. Velkým plusem je rozmanitost bojových scén. Jsou totiž natočeny po akční stránce naprosto skvěle, jsou jak ve vzduchu, tak na zemi. A co víc, s bohatou ukázkou bojové techniky. Tanky, BVPéčka, Hornety i helikoptéry a ještě k tomu s výbornými přestřelkami. Nadšenec válečných filmů si příjde rozhodně na své, i když jediná vada se týká konce, který je až neuvěřitelně moc hollywoodský. Ale vem to čert, o zábavu je postaráno a to je hlavní. Ústřední dvojice působí sympaticky a u Owena Wilsona je to dvojnásob, protože jako komika jsem si ho v tak vážné roli nedokázal vůbec představit. Za nepřítelskou linií je válečný film s moderní a skutečné doby, který stojí za vidění. 90%. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Neplánovala jsem, že se na ten film budu dívat, ale když už ho natáčel brácha v televizi, tak jsem si ho dneska taky pustila. Docela mě překvapil. Nemusím válečné filmy (bude to tím, že trvají dvě hodiny a více a jediné, co nabízí, je bitva), ale tenhle je fajn. Owen Wilson mě překvapil, já ho mám zaškatulkovaného jako mladého vykuka ze střelených komedií případně z romantických slaďáků. Taková role mu náhodou docela sekne. Takže film se pro mě celkem povedl, dalo se na to koukat, a to dokonce docela příjemně. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý netreba brať príliš vážne. Film viac pre fanúšikov akčných scén ako klasických vojnových thrillerov. Film v Rambo štýle: jeden neohrozený vs. armáda vojakov, tankov, striel... Ale ak to nie je vaša šálka kávy môžete byť sklamaní ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Herca Owena Wilsona neznášam, nemám rád jeho uškerený ksicht a jeho fádne hlášky (z nich až zamrazí) no v tomto filme sa krotil a rolu leteckého navigátora zvládol dobre. No nie vždy sa naňho dalo pozerať z úsmevom na tvári. Sem tam ma jeho výkon na 180• vytočil. No stopžovo jeho pozitívny výkon prevládal. Dej je už samozrejme klišé ale pozerateľné (zostrelená F/A-18 Superhornet nie je pre Ameriku lacný špás také lietadlo stoji pekný balík peňazí.) Tentokrát tu máme Srbov, o ktorých si myslíme, že držia mierovú dohodu no opak je pravdou. Vďaka ním išlo niekoľko miliónové lietadlo amerických vzdušných síl rýchlo k zemi. A potom tu máme už len záchranu leteckého navigátora, ktorý naprieč kostrbatým územím Srbska uteká pred ťažkou paľbou. Napokon sa dostávame na vytúžený záver, kde samozrejme Srbi dostávajú na prdel a amerického vojaka sa v čas podarí zachrániť (nemožným spôsobom). Režisérsky trochu povoľnejšie remeslo (žiadne striktne dodržiavané pasže). Scenár dosť vlažný a miestami blbý, ostatné technické vlastnosti filmu prijateľné. P.S. Sem tam mi zvukové efekty vadili. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S ubíhajícím časem film rychle upadá, kdy po pěkném rozjezdu filmu nakonec vše zabije naprosto hrozný patetický a přehnaně hloupý závěr filmu. Když odmyslíme ten děsný konec a patos kde byste to nečekali, jedná se o celkem zajímavý, napínavý i akční film, který pobaví a příliš neurazí. Tedy pokud v něm nebudete hledat souvislosti s realitou...i když, někteří američtí vojáci se asi chovají tak hloupě a nadutě, jako hlavní "hrdinové". Zlatý Rambo :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John Moore /Satan prichazi 2006/ natocil len nudny podpriemerny vojnovy film, ktoremu sice kraluje Gene Hackman /Mississippi Burning, Francouzska Spojka/, ale vojnova atmosfera sa akosi vytratila a vojnovych akcii tu tiez je poskromne. Owen Wilson /Armageddon/ to nijako nezachrani. Plus nuda dostala neprimerane vela priestoru. 40 % ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

„Bayovština“ by se v tomhle filmu dala krájet. Klipovost a všechny ty netypické úhly kamery se snaží film ozvláštnit, ale to dnes dělá každý druhý film, takže nic nového. Celý děj je tak neuvěřitelně předpověditelný, že je vám hned jasné, co bude. Patos a ukázka naivního „amerického“ hrdinství (paradoxně se v jedné chvíli stává film nechtěně parodií sebe sama). Klišé, která ani nejsou pořádně rozvedená (srbský zabiják versus americký pilot – cosi jako osobní záležitost pro Srba, ale bez jakékoliv motivace nebo náznaku proč). A Owenu Wilsonovi jeho herectví taky nebudete brát. ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to bylo úplně špatné se říct nedá. Má to skvělý nápad, ale špatné zpracování. Snímků z Bosny a tedy války 1994 je hrozně málo, proto jsem vděčný za každý snímek z tohoto území, ale scény ve filmu jsou opravdu přemrštěné i na Segala. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Válku v Jugoslávii mám hodně rád (ne že by to bylo něco hezkého) a viděl jsem o ní už pár filmů. Za nepřátelskou linií se sice tváří jakože o Bosně není, ale to klamání je leda k smíchu. Stejně jako vlastně celý film, který může nabídnout leda tak koukatelnost, protože jinak to byl bohužel ve všech ohledech podprůměr. 50% ()

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Film, i kdyz je to pekna blbost{realita=0], tak se mi libil. Kdyby nebylo poslednich 10 "holywoodskych" minut, ohodnotil bych lepe. Jen pro predstavivost-skutecny hrdina, kteremu se tento pribeh stal, zazaloval studio, za to, ze jeho pribeh zkreslili po svojem... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson opět ukazuje jakým je skvělým hercem. Dokáže zahrát komediální role i naprosté odlišné. Jinak film se mi líbil celkově, nehodnotím pouze Owena:-) Dobrej nápad, kterej se povedl docela kvalitně zrealizovat, takový filmy mě prostě baví. ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Nóóó tý brďo!! To bol super film!! Stále niečo búchalo, hlavný hrdina je naozaj pravý americký hrdina , jeho kapitán je ďalší americký hrdina, záporák je pravý villager v teplákovej súprave a počas tohto celého tam ide fajnová elektronická, alebo hrdinská muzička!! No to bola jazda. A celý ten príbeh bol taký super hrdinský a realistický! A to som ešte nespomenul ten dychberúci, napínavý a originálny finiš!! Nie, ale vážne. Je to vážne zlé a strašne sprosté. Ale réžia si tie 3 * zaslúži. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevýrazný film, o kterém se moc nemluví. Má ale tu nejlepší válečnou slowmotion scénu, co jsem kdy viděl. Minové pole je peklo! ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama