Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Film mám rada odkedy som ho prvý krát pred rokmi pozrela a ten dobrý pocit z neho ma neopustil. Naozaj nie som ničím zaslepená a viem, že film mal k dokonalosti ďaleko, ale z nejakého prozaického dôvodu mu všetky jeho neduhy odpúšťam alebo ich prehliadam. Dokonca ani ten záver, ktorý by ma inokedy dostal do vývrtky ma nerozhodil, možno trochu pobavil, ale dalo sa od Amíkov čakať niečo iné?! Skrátka mi to sadlo. Owen Wilson bol v nehumornej úlohe výborný a bez problémov som mu túto polohu uverila. Gene Hackman ako dobrý takto admirál však pôsobil mierne rozpačito, ale veľmi ma bavil srbskí zabijak v šušťákoch, ktorý mi pripomínal bezcitných čističov z príbehov Jasona Bourna. Takže príjemná akčná zábava pre nenáročných.75 % ()

Mleako 

všechny recenze uživatele

Zábavný akční film, který je ale naprosto tupý a nesmí se u něj příliš přemýšlet. Korunu tomu nasazuje finální scéna, která se u mě ale minula efektem, a víc mě rozesmála než dojala. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Slušný akční thriller z valečného prostředí! Ačkoli Hackman podává (svůj standardní) solidní výkon, většinu pozornosti na sebe strhává Owen Wilson v dost netypické roli. Hodně dělá tíživá a mrazivá (doslova) atmosféra nehostinných bosenských plání a bezvýchodná, zoufalá situace osamoceného "pěšáka" za nepřátelskou linií... ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

No tak to snad ne!!! To už si z nás dělaj ty američani vážně prdel... Já už snad budu všem dalším americkejm válečnejm filmům dávat už z principu ODPAD! Tohle byl tak směšnej a trapnej film, že sem si málem ukroutil svoje šedomodrý oči.. Nebudu ani vypisovat všechny nelogický situace a scény, protože bych si jistojistě udělal mozoly na prstech.. A proč bych si měl ubližovat víc, když už ty oči dostaly takovej záhul.. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct.Snad jen to že Owena Wilsona každý musí znát jako skvělého komika z romantických komedií a potom si nakráčí do perfektního válečného filmu a stane se to jeho snad nejlepším filmem a on se potom stane skvělý voják.Celý život se věnuje komediím a potom se ve válečném snímku stane snad lepším než v komediích.Jednak hodnotím film pěti hvězdami za celý film protože byl opravdu skvělý.No a potom taky za skvělý výkon Owena Wilsona a kdyby existovalo více než pět hvězdiček tak se nebudu stydět a tento film má snad šest hvězdiček protože si ho opravdu zaslouží.U mě má Owen Wilson jednoho malého oskara protože mi tu přišel jako vyměněný, ale především ten film byl super.Já se ve válce moc nevyznám s prominutím se v ní vyznám jak v hovnech, ale filmy mám opravdu rád a toto patří mezi jedny z nejlepších válečných filmů u mě vůbec.100% ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších válečných filmů, které jsem kdy viděl. Sice to nemá úžasné boje, které jsou ve filmech Zachraňte vojína Ryana nebo Nepřítel před branami, ale má to skvělý děj, prostředí, atmosféru a především charismatické herce, kteří ztvárňují zajímavé postavy. Myslím, že se jedná o nedoceněný film. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Začátek má slušně našlápnuto, po zastřelení pilota to jde zu grunt... pomalu, ale jistě až k nevyhnutelně debilnímu a kýčovitému konci, kde se člověk neubrání smíchu v místech, kde to Moore jistě neplánoval. Škoda, potenciál to mělo a Owen to táhl hodně dobře. Kamera občas páchala tak překvapivé věci, že jsem jenom zamrkala a nad hudbou jsem se taky celkem často pozastavovala a řešila, jestli dobrý nebo ne...Nevím. Fakt nevím:) Někdy asi jo a někdy asi ne... Prostě někde uprostřed...Takovej prostřední film to byl. Takže za tři.....BTW překážkový běh mezi nahusto nakladenými vybuchujícími nástrahami v továrním areálu byl ovšem nezapomenutelnej, Ed Wood hadr:)) ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Značně naivní báchorka s hodně špinavým "lookem", perfektním nasnímáním, dynamickou akcí a lepším Wilsonem než Hackmanem. 70% ()

Tomin88 

všechny recenze uživatele

Mozek musíte nechat doma a užít si tu nadupanou a přepálenou akční jízdu. Tohle je důkaz, že Moore akci umí hodně dobře a kdyby takhle natočil Maxe Payna mohla to dopadnout úplně jinak. Gene Hackman si odehrává svůj standart, ale Owen Wilson hodně překvapil a tu roli jsem mu fakt věřil! ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepší Moorov film. scény v starej cementárni mi z jasných dôvodov imponovali. Brutalita juhoslávcov celkom šokuje a myslím že nebola daleká od pravdy. Okrem záverečnej scény kde 200 vojakov nevie trafiť jedného američana a tento si samozrejme v podstate nezabitelný to bol celkom dobrý drsný vojnový film zo súčasnosti... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Bože, bože! Ten patriotismus! Musím přiznat, že v řadě filmů mi nevadí, ale tady je tak do očí bijící, že se to prostě nedalo strávit. Ale nevadilo by to úplně tak strašně, kdyby ten film nebyl tak tupý. A kdyby ty akční scény byly alespoň trochu uvěřitelné. A kdyby hlavní roli nehrál Owen Wilson, kterému jsem nic z toho, co během filmu řekl nebo udělal nevěřil. A kdyby to alespoň i přes všechno tohle nebylo navíc i nudné. A kdyby tomu korunu nenasadil jeden z nejsradškodnějších konců, co jsem kdy viděl. Na zkrátka děs! Jediné pozitivum byla snad ta hudba a scéna se sestřelením F18. Absolutně nechápu, jak se takový herec, jakým je Gene Hackman mohl tomuhle propůjčit. Bůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela mi to připomnělo součaný útěk vojáka ze Severní Koree ani nevím proč....Ale jo je to dobrý film, je tam sice pár logických kopanců a děj není plynulý, ale aspoň vše končí happy endem, že....70% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Solidně nakroucenej akčňák se smutným tématem bosensko-srbské války. Hackman charismatickej, ale křivonosý Wilson se mi tam s jeho vtipně hraným šklebem tvrdého muže na nelítostném území moc nehodil. 65% ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Slušná akčňárna se skvělým rozjezdem a velmi dobrými efekty a vychytávkami. Pamětihodná je určitě už mnohokrát zmiňovaná scéna úniku stíhače před raketou. Navíc jedna z mála rolí, kdy mi byl "komediant" Owen Wilson sympatický. Dojem kazí jen přílišná "američnost" a opravdu ujetá závěrečná přestřelka. 3,5 hvězdičky ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

To je tááák pitomý!!! Owen Wilson je sice fajn v komediích, ale jako akční herec, je mizernej. Akční scény vypadají, jako kdyby je dělali na dvorku u nás na chalupě... Imho dost velká bída na to, jaké byly v době natáčení technické dispozice... ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Až na ty trochu kýčovité efekty je tento film dobře odvedená práce. Na Owena v roli vojenského navigátora a posléze specialistu na přežití za nepřátelskou linií jsem si musel zvykat, ale nakonec mě přesvědčil. Prvotřídní zabiják v šusťákách byl také moc dobrej. Podruhé to ale asi vidět moc nechci... ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama