Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení zde nehleďte to ponejprvá, jelikož film samotný je velice dobrý, scénář vskutku originální brán podle skutečných událostí jak jinak a odehrávající se v ne příliš filmově zmapované válce v Jugoslávii. Owena Wilsona jsem si ve válečném filmu opravdu těžko dokázal představit, ale nakonec mi dokázal, že jako herec dokáže i silnější role a vůbec mu to neškodí. Akčních scén je habaděj a děj příjemně ubíhá k tomu výborná hudba od Dona Davise (Matrix), která ve vypjatých scénách řádně graduje a máme tu akčňák roku. Celé to zní velice hezky, až na ten konec...no musíte vidět sami. Jinak by to bylo určitě za 5 *. Za zajímavost rozhodně stojí fakt, že všechny Srbové, kteří se ve filmu objevili nebyli Srbové ale Chorvati jelikož štáb žádného Srba nedokázal na natáčení sehnat...jak puritánské. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Do sestřelení letadla je to snesitelný, ale to, co příjde potom je taková pitomost (včetně režie), že se sám divím, jak jsem tolerantní. Scéna s helikoptérou a závěrečnej skok ze skály srazil moje hodnocení téměř do odpadu. Pokud se chcete dovědět něco o téhle válce, pak snad Země nikoho . I ty dvě hvězdičky mi připadají moc. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle filmu budete mít nutkání ihned nastoupit k americkému námořnictvu. To ale nic nemění na tom, že tahle exhibicionistická show je úplně o ničem. To ale neznamená, že vás nepobaví. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Americká náborovka, slušně řemeslně zvládnutá, s překvapivě věrohodným Wilsonem v pro něj nezvyklé roli, ale s neuvěřitelně sračkoidním koncem, který přechází až do nechtěné sebeparodie. Možná bezprostřední američtí diváci u závěrečné scény v kině fandili, dupali a tleskali, ale já se za jeho tvůrce skoro až styděl. Jediné pozitivum bych snad v tomhle filmu viděl, že aspoň trochu, byť velmi zkresleně, přibližuje velikou skvrnu evropských dějin, tedy vojenský konflikt v Bosně, který jinak, až na některé vyjímky, pořád uniká zájmu filmařů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hloupá (jakožto neurážející) akce s několika (nechtěně?) vtipnými scénami. 70% Zajímavé komentáře: Marigold, Tyler, Akyno ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teda vy s tím americkým patriotismem naděláte...už byste ho mohli jaksi "vypnout," jak jste zkušení diváci, no né? ;-) Ale k věci: zajímavý nápad, sympatické obsazení, často jsem měl hodně ztísněné pocity (hrob) a zajímavě akční hudba Dona Davise. Podtrženo, sečteno mi to vychází na to, co mi vychází :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příběh na motivy skutečné události byl předělán do skvělé akční jízdy, kde nechybí napětí a vynikající práce kamery .Já bych v tom nic jiného nehledal 106 minut mě uteklo parádně. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak už tady zmiňuje spousta dalších, nebýt posledních 10 minut, bylo by to hodnocení možná ještě lepší. Námět je docela zajímavý a je i zručně zpracován, herci také předvádí solidní výkony, akční scény jsou zajímavé a o napětí je docela slušně postaráno. Každopádně to pro mě bylo poměrně milé překvapení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,856,790Tržby Celosvetovo $91,753,202Tržby za predaj DVD v USA $40,400,000 //počet predaných kusov 2,200,000║ Lietadlo F-18 Hornet vs. vystrelené rakety je sledovať na domácom kine niečo famózne a preto aj dávam vyššie hodnotenie, John Moore je rutinér ale dosť zručný na to aby pobavil a nenudil. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příšerný "žánrový" konec úplně zbytečně bourá precizně budovanou stavbu dynamického akčního filmu s až překvapivě civilním hrdinou a velmi funkčními modernistickými vychytávkami v režiii a kameře. Moore trefil snesitelný tón, který přebije náborový podtext a dost pochybné bosenské kulisy. Daří se mu udržet španung a díky rychlému střihu a zmíněným moderním efektíkům i velký spád, který bohužel nakonec v závěru zcela rozmetá patetický hudební doprovod a celkově nechutné pojetí (pohledy jednotlivých aktérů jsou doslova tematizací všeho kýče, který lze do amerického válečného filmu nacpat). Nechci ale působit dojmem, že se film nelíbil, svému žánru dostál plně, pobavil, napnul a prošuměl. Holt kdo chce bosenský konflikt v intelektuální hloubce, nechť zkusí raději Zemi nikoho. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Nebyt zaverecnych 15 minut jednalo by se vskutku o nadprumerny valecny film. Ale scena sestreleni letadla hlavniho hrdiny je natocena spickove – skoro bych se odvazil rici dokonale. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE NÁMOŘNÍ BOJOVEJ LETEC. ŽIVOT JE TVRDEJ. UDĚLEJTE VŠE, CO JE VE VAŠICH SILÁCH. KLIČKUJTE PŘED SVÝMI PRONÁSLEDOVATELI, VYUŽIJTE SVŮJ VÝCVIK. UNIKEJTE, PŘEŽIJTE, A MY VÁS PŘIVEDEME DOMŮ “....... /// Ble..ble...ble a máme tu SUPER souboj F-18tky a protiletadlový střely – to je fakt paráda!!! Těch několik minut je dokonalých! Na a pak může znuděnej poručík ukázat, co v něm je. Terén mu moc nepomůže a počasí taky ne. Fakt, že je kapku mimo určenou trasu taky na optimismu nepřidá. Ještě že na lodi šéfuje dědek Hackman, kterej už má nějaký zkušenosti.... Jestli tomu dobře rozumím... vás neserou ty idiotský nesmyslnosti ! ? Třeba takovej Saša. Frajer až na půdu a s vodstřelovačkou netrefí sedící chlapa, aby pak podle prázdnýho zásobníku nalezenýho v polích, odhadl barvu očí nenarozenýho parchanta (tady kapku přeháním, ale voni to dělaj celej film....). A ty nesmysly na konci....to je jako věřit Tereze Hodačový, že vymetla korupci u policie a zajala Berdycha a jeho chlapce (omlouvám se tenisovému reprezentantovi za ty, jenž to popletou). Zlatej Rambo, to byl aspoň chlap. Ale jestli naopak preferuješ filmy, kde NEuvěřitelnej hrdina proběhne bitevním polem tam a zpátky nezraněn, přidej si k mýmu hodnocení 5*! (Aha, to by potom nevyšlo....to je jedno, čím víc hvězd, tím víc film HRDINA). Přestože jsem poslal logiku do Bosny.... prostě to nešlo....sorry. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že tankem se dá opravdu vyřešit spousta problémů. 2.) Myslím, že Owen Wilson by měl v Rambovi nahradit Stalloneho. 3.) Vždycky jsem chtěl všem vyprávět o tom, jak jsem se tenkrát ocitl uprostřed Bosenských lesů.... /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $40 million tržby celosvetovo : $91,753,202 . film má jednu z najlepších akčných scén čo som kedy videl - stíhač vs raketa ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice film vyuzije celou skalu klise, ale i tak se jedna o perfektne zabavnej akcnak. Pribeh je vicemene dostatecnej, nedava moc prostoru pro kecy, ale pro akci a i kdyz je to spis o tom, ze Wilson zdrha, misto aby se nekde branil se samopalem, tak je to paradni jizda. Navic je celej film natocenej celkem realisticky a syrove, ale zaroven nechybi ruzny cool kamerovy vychytavky a to, ze se jedna z casti vlastne o valecnej film, je taky prijemny osvezeni. No a co se tyce samotnyho Wilsona, on se na akcni borce diky svymu vtipnymu xichtu fakt moc nehodi, ale tohle zvladnul dobre. Celkove paradni zabava od zacatku do konce. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson zahrál opravdu parádně agenta 007. Ne, musím napsat, že až na ten konec jsem se vůbec nenudila. Jen to prosím nesmíte brát moc vážně. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jsem skvěle pobaven! Bravůrně natočený akční snímek s válečnou tématikou, jejíž příběh dává i celkem smysl. Akční scény jsou natočeny moc pekně - samozřejmě musíme přivřít většinu očí, co máme, protože realistická není ani jedna :) Přesto se nikdo nemůže nudit a když v jedné útěkové scéně začne hrát song ATOM BOMB od Fluke, je myslím jasné, že tuhle podívanou nemyslel nikdo příliš vážně! ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama