Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Lauterhouse! V malé podkrovní mansardě prázdného domu je obětní oltář, na kterém bylo nalezeno vyseknuté srdce bývalého majitele domu Avery Lautera. Nyní, po deseti letech, tu údajně bloudí jeho duch mezi opuštěnými zdmi. Tato pověst se potvrdí, když se dědic majetku rozhodne změnit dům na zájezdní hostinec. Averyho duch s tím nesouhlasí a zanedlouho je nalezena první oběť. Parapsychologička Agnes Goldberg svolá skupinu expertů, aby se pokusili o vypuzení ducha z domu. Jako osvědčeného prostředku je použito média, které představuje výzkumnice Whitney. Avery se však do této pasti nedá polapit. Mrtvých je čím dál tím víc... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nestrašidelná blbost s nezajímavými herci, s nudným scénářem a místy až trapně vtipnými scénami, které se ale snaží tvářit děsivě. Z hoven to vytahuje pouze celkem příjemné prostředí filmu a pár slušných scén ( spam - levitující kulka, exploze hlavy, první kill ve sprše ). V době, kdy vznikali ty nejlepší kousky, je tohle ale opravdu veliká bída. 1,5 * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi jsem od Tenneyho čekal něco víc. Mám rád duchařské horory z 80 let. Tohle mě ale moc nebralo převážně proto že se film až moc táhne. Vidět to před 10 lety slintám, dnes je to unylá a celkem hloupá báchorka. Prakticky jediné co pochválím jsou některé efektivní scény kde se scénárista snažil nacpat atmosféru ale zbytek nic extra. Spíše zklamání. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné béčko. Parapsychológovia tradične obsmŕdajú v bosoráckom dome a pretože títo sú opatrní, najmú si k tomu mocnú policajnú ochranku. Tá im v boji s nadprirodzenom bude vcelku na nič, ale predovšetkým detektív Vincente zaujme svojim neustálym sarkazmom, takže som nakoniec viac čakal na jeho hlášky než na samotné vraždy. Tie sa inak celkom podarili, Linnea napríklad dostane tracheotómiu sprchovou hlavicou, ale mne sa najviac páčil telekinetický bullet time headshot. A taktiež vybuchujúca hlava neuvážene provokujúceho média, to vždy poteší. Stále sa tam niečo dialo a ostré predmety nadprirodzene lietali vzduchom, takže som sa nenudil a to je pre taký film zásadné. Nejaká hrôza sa rozhodne nekoná, väčšina filmu sa odohráva v slnečný deň v úplne nestrašidelnom dome a duch záporáckeho černokňažníka v peleríne skôr pobaví. Ale aspoň sa pekne roztečie. V mojich očiach solídne uhratá prkotina. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po tomhle horůrku jsem v pubertě ve videopůjčovně pošilhával tak dlouho až z ní zmizel (moc se mi líbil obal) a já ho až po x letech vyhrabal z výprodejního koše. Hned úvodní strašící scéna je hodně vtipná a ve stejném nechtěně komickém duchu se nese i zbytek pohříchu levného filmu (o chtěný humor se pak stará prostořeký policajt svými hláškami) s extrémně statickou kamerou. Linnea je sice odpravena mezi prvními, ale ještě předtím stihne ukázat kozy i číču a její smrt (ve sprše) je tu zdaleka nejoriginálnější. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Kevin Tenney si u mě v minulosti výrazně šplhnul svým skvělým duchařským zásekem WITCHBOARD. Ale zatímco u většiny režisérů se dá v počátku jejich kariéry s přibývajícími filmy na jejich kontě očekávat kvalitativní růst, zdá se mi, že u Tenneyho je tomu přesně naopak. Co naplat, že je zde pár nahotin, jedno poměrně originální zabití (ve sprše) a dokonce i jedna vybuchující hlava, když všechno ostatní je příšerné. Zejména herci. Herce u horrorových filmů nikdy nijak moc nehodnotím (v poslední době možná trochu víc), ale co je moc, to je moc. Věrohodnější herecké výkony jsem viděl na besídce žáků první třídy základní školy. I hlavní záporák nestojí za nic, daleko víc by mě vyděsil Karel Heřmánek se svým zapomětlivým černokněžníkem než J.P. Luebsen se směšným Avery Lauderem. Od odpadu film zachránily některé dialogy a monology dvou pracovníků bezpečnostní agentury, která se měla starat o bezpečnost obyvatel domu, kde řádil duch Averyho Laudera. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Původně se měl film jmenovat "The Presence". (ČSFD)
  • Film bol natočený za 3 týždne. (beso74)

Reklama

Reklama