Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Owen Wilson se nám v tomto dramatu představuje jako tulák, který vede zdánlivě spořádaný život. Je slušný, dobře vypadá a nepije. Skrývá ovšem děsivé tajemství. Když vidí člověka, o kterém si myslí, že si zaslouží umřít, tak ho prostě otráví a skryje jeho tělo. Jednoho dne se ale usadí v malém městě, sežene si práci a naváže vztah se svou kolegyní Ferrin. Po mnoha vraždách, v období Vánoc, se rozhodne opustit město. Ve filmu jsou kromě Owena Wilsona k vidění i Brian Cox, country zpěvák a herec Dwight Yoakam nebo zpěvačka Sheryl Crow. (ČSFD)

(více)

Recenze (14)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatický mladý muž z občasného nutkání tráví náhodné lidi, jeho motivy ani životní příběh ovšem snímek nikam nedotahuje. Prostě se na jedné své zastávce ubytuje v podnájmu na maloměstě, kde začne spokojeně pracovat a (d)randit jako pošťák. Zlatíčko Owena ze zmizení místní fotbalové hvězdy samozřejmě nikdo nepodezřívá, no jeho vnitřní myšlenky (ani přeludy FBI agentů na stopě) mu uspokojivý rozměr/hloubku úplně nepřidávají. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zvláštny psycho thriller s Owenom Wilsonom v úlohe sériového vraha, ktorý si cestuje krajinou a nenápadne vraždí ľudí. Po čase sa rozhodne usadiť v malom meste, kde sa ubytuje v podnájme u starších manželov, nájde si prácu a dokonca začne randiť so svojou kolegyňou. Je však iba otázkou času kedy sa mu tento "normálny" život zrúti ako domček z karát a prejaví sa jeho druhá stránka. Hoci som si Owena Wilsona nikdy nevedel v podobnej úlohe predstaviť, musím povedať, že som bol príjemne prekvapený a jeho výkon je uveriteľný. Celý film má dosť pomalé tempo, pomaly budovanú, nepríjemnú atmosféru, kde cítiť prítomnosť niečoho, resp. niekoho zlého a v neurčitom dejovom vývoji obsahuje niekoľko mrazivých scén, vďaka čomu je celkové vyznenie filmu dosť pôsobivé. Všetko je ale tak realistické, že keby napísali, že to bolo podľa skutočných udalostí, tak uverím. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Dokoukat tenhle blábol do konce vyžaduje velkou dávku divácké trpělivosti. Tempo smrtelně nudné. Zápletka nesmyslná. Herci... oni se tu nějací vyskytují? Varovat mě měla úvodní scéna s Sheryl Crow, žena, které si velmi vážím jako muzikantky, je jednou z mých nejoblíbenějších zámořských zpěvaček, ale jako herečka? Promiň Sheryl, ale tragédie :) A k blonďatému fešákovi se syslím chrupem a nesnesitelně slizkým úsměvem, Owenovi, se vyjadřovat netřeba. Některé filmy by měly zůstat polozapomenuté a neobjevené. Nuda za padesát. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Vcelku velké překvapení pro mě ... Pokud je u filmu napsané mysteriózní drama, očekávám mysteriózní drama, ne kriminální komedii. Každopádně tohle překvapení je určitě příjemné. Film mě opravdu bavil, myslím, že takové hlášky pomalu nenajdete ani v průměrné komedii. Jde vidět, že Owen dokáže pobavit vždy a všude, ale přesto si dokáže udržet vážnou tvář, pokud je to potřeba. Přece jenom ale film není úplně stoprocentní, mohlo být víc akce a mohlo to mít trošku ráznější spád, ale i tak se mi film opravdu líbil. Každopádně závěr byl pro mě asi nejakčnější, i když bylo předem jasné, jak to dopadne, nervy trošku zapracovaly :) Konec se opravdu povedl! ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jednu hvezdu pridavam za celkovou divnost tohoto filmu. Je proste divnej, nevim jak to mam popsat. Tempo? Atmosfera? Herectvi? Kamera? Nevim, je to proste divnej film. Ale taky dlouhej a trosku nudnej. TV vizual. P.S.: Wilson snad nikdy tak nespulil hubu, Snad jen v Zoolanderovi. Ale to jsem si myslel, ze je jako vtip... :))) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu si zahrál Lew McCreary, autor stejnojmenného románu, podle kterého je příběh natočen. Hrál muže v restauraci, který si odsedl od dětí k jinému stolu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v americké Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama