Reklama

Reklama

Curtains

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Režisér si pozve do svojho sídla šesť mladých herečiek na konkurz na rolu tajomnej Audry. Všetko sa začne nejako komplikovať a režisér si stále nevie vybrať ani jednu z nich, pretože každá z adeptiek sa Audre sčasti podobá. Navôkol začne panovať hrôza, lebo sa v sídle objaví vrah v hrôzostrašnej maske a dievčatá začínajú jedna po druhej miznúť. Kto však za týmito udalosťami v skutočnosti stojí? (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

choze 

všechny recenze uživatele

Agathou Christie šmrncnutá whodunnit vyvražďovačka na odlehlém sídle, kam je manipulativním režisérem pozváno na konkurz šest atraktivních hereček soupeřících o vytouženou roli, načež je začne redukovat tajemný vrah, kterým může být kdokoli... Fanoušci osmdesátkového krvavého porcování teenagerů budou asi zklamáni, já byl spokojen s uměleckou zápletkou, vrahovou odpudivou maskou, pěknými babami, scénou na zamrzlém jezeře, sklepem plným rekvizit i závěrečným twistem. Zařazuju mezi svoje nejoblíbenější osmdesátkové slashery a nebránil bych se remaku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Samantha se nechá zavřít do blázince, aby se co nejlépe připravila pro další filmovou roli. Nu, nebyl to nejlepší nápad. Režisér Jonathan Stryke mezitím uspořádá na roli konkurz. Ze šesti pozvaných dívek dorazí ale jen pět, jelikož šestá je první obětí vraha, ještě než se vůbec pokusila roli získat. Maska, srp, nůž, sekera. Jen krev přímo nestříká a většina vražd jde mimo kameru. Kromě bruslení je fajn scéna s useknutou hlavou. A napětí má zmatené pobíhání mezi rekvizitami a nekonečnými chodbami, co připomene italské horory. Jen jsem se občas trochu ztrácel, což způsobovaly podobné dívky, četné noční scény a skoky z jednoho místa na druhé. Až tak trochu halucinogenní surrealistická záležitost. Jo a panenka. No, ty nikdy nenosí nic dobrého. Váhám mezi 3 a 4*, ale mohlo to být doslovnější. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako dobrej horor to působí spíš až ke konci, kdy jsem si řekl tyvole fakt jako dobrý, ale ten průběh filmu prostě nic extra..sem tam nejaka vražda s dobrym jumpscarem a nečekaně dost fajn kamerou..kdyby to tempo bylo svižnější, dal bych rád i tu třetí. Takhle můžu jen napsat snesitelnej slasher s hnusnou vlasatou maskou a skvělým zakončením. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Curtains" je v našich končinách prakticky neznámy slasher, čo je preveľká škoda, lebo obsahuje jednu z najdesivejších hororových scén vôbec (jasná inšpirácia pre Raimiho "possessed witch" v Evil Dead 3). Ide o (kraso)korčuliarsku verziu danse macabre, ktorej expresivita je zvýraznená kontrastným duelom tmavých škvŕn na bielej ploche zamrznutého jazera. Tu niekoho vášnivo pobozkala múza (ťažko povedať aká). Aby nedošlo k mylnému dojmu, že film stojí a padá na tomto raritnom gotickom fortissime, hneď vzápätí zdôrazňujem, že "zbytok" filmu nie je žiadna vata, ale napínavá historka s naozaj ťažko predvídateľným vyústením. Z hľadiska žánru ide o veľmi mierny slasher, ktorý priam desí svojím odporom ku krvi, čo je pre fanúšika dosť frustrujúce. Buď som videl cenzurovanú verziu alebo avantgardný slasher. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další ze zapadlých slasherů z let osmdesátých (navíc s obrovskými problémy s natáčením, jelikož to začalo už roku 1980, ale díky průseru s obsazením a malému rozpočtu se jeho práce protáhly až na tři roky). Curtains je standardní vyvražďovačka s klasickou hrou na vraha, jehož identitu odhalíte až v závěru, který se však mohl stát inspirací pro Cravenův Vřískot. Snímek jinak místy docela ubijí, vražd není moc a už vůbec nejsou gore nebo sleazy (kamera v zásadních momentech vždycky uhne), ale některé scény rozhodně nepostrádají slušnou atmosféru a co je hlavní - zabijákova maska je vážně hnusná. Záležitost tedy spíš pro kompletáře. ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama