Reklama

Reklama

Curtains

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Režisér si pozve do svojho sídla šesť mladých herečiek na konkurz na rolu tajomnej Audry. Všetko sa začne nejako komplikovať a režisér si stále nevie vybrať ani jednu z nich, pretože každá z adeptiek sa Audre sčasti podobá. Navôkol začne panovať hrôza, lebo sa v sídle objaví vrah v hrôzostrašnej maske a dievčatá začínajú jedna po druhej miznúť. Kto však za týmito udalosťami v skutočnosti stojí? (ash99)

(více)

Recenze (28)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý slasher. Do poloviny je to hrozná nuda. Jeden namyšlený režisér si pozve na odlehlé sídlo partičku mladých dívek a zkouší s nimi zde nějaké divadelní výstupy. Občas je na ně dost drsný, ale docela podstatnou část z nich i přefikne. Přijede sem i jedna žena, která s ním má z minulosti jisté nevyřízené účty (věřte, že se k ní opravdu nezachoval hezky ...). No a do toho se zde začne objevovat zabiják v masce, který začne likvidovat postupně jednotlivé dívky. Ve třetí čtvrtině se film docela rozjede, do té doby opravdu utahané tempo plné nesmyslných dialogů se zrychlí a rozjede. Diváka opravdu začne zajímat, kdo může být vrahem. Film jako takový nic moc nevyčnívá. Bohužel tradičně nulové gorescény, což mě osobně prostě vadí. Na druhou stranu jsou zde asi čtyři opravdu úchvatné scény, které stojí za to vidět (zejména ta na zamrzlém rybníce, super, jako by to bylo z úplně jiného filmu ...). Dost napínavý je pak i konec a samotné rozuzlení a "vyjevení vraha". Pokud jste milovníci slasherů, zkuste to, pokud ne, unudíte se k smrti ... Každopádně film má od samého začátku až do konce výbornou atmosféru a asi nejlepší masku zabijáka (ta je fakt odporná ...). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další ze zapadlých slasherů z let osmdesátých (navíc s obrovskými problémy s natáčením, jelikož to začalo už roku 1980, ale díky průseru s obsazením a malému rozpočtu se jeho práce protáhly až na tři roky). Curtains je standardní vyvražďovačka s klasickou hrou na vraha, jehož identitu odhalíte až v závěru, který se však mohl stát inspirací pro Cravenův Vřískot. Snímek jinak místy docela ubijí, vražd není moc a už vůbec nejsou gore nebo sleazy (kamera v zásadních momentech vždycky uhne), ale některé scény rozhodně nepostrádají slušnou atmosféru a co je hlavní - zabijákova maska je vážně hnusná. Záležitost tedy spíš pro kompletáře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Agathou Christie šmrncnutá whodunnit vyvražďovačka na odlehlém sídle, kam je manipulativním režisérem pozváno na konkurz šest atraktivních hereček soupeřících o vytouženou roli, načež je začne redukovat tajemný vrah, kterým může být kdokoli... Fanoušci osmdesátkového krvavého porcování teenagerů budou asi zklamáni, já byl spokojen s uměleckou zápletkou, vrahovou odpudivou maskou, pěknými babami, scénou na zamrzlém jezeře, sklepem plným rekvizit i závěrečným twistem. Zařazuju mezi svoje nejoblíbenější osmdesátkové slashery a nebránil bych se remaku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Samantha se nechá zavřít do blázince, aby se co nejlépe připravila pro další filmovou roli. Nu, nebyl to nejlepší nápad. Režisér Jonathan Stryke mezitím uspořádá na roli konkurz. Ze šesti pozvaných dívek dorazí ale jen pět, jelikož šestá je první obětí vraha, ještě než se vůbec pokusila roli získat. Maska, srp, nůž, sekera. Jen krev přímo nestříká a většina vražd jde mimo kameru. Kromě bruslení je fajn scéna s useknutou hlavou. A napětí má zmatené pobíhání mezi rekvizitami a nekonečnými chodbami, co připomene italské horory. Jen jsem se občas trochu ztrácel, což způsobovaly podobné dívky, četné noční scény a skoky z jednoho místa na druhé. Až tak trochu halucinogenní surrealistická záležitost. Jo a panenka. No, ty nikdy nenosí nic dobrého. Váhám mezi 3 a 4*, ale mohlo to být doslovnější. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Curtains" je v našich končinách prakticky neznámy slasher, čo je preveľká škoda, lebo obsahuje jednu z najdesivejších hororových scén vôbec (jasná inšpirácia pre Raimiho "possessed witch" v Evil Dead 3). Ide o (kraso)korčuliarsku verziu danse macabre, ktorej expresivita je zvýraznená kontrastným duelom tmavých škvŕn na bielej ploche zamrznutého jazera. Tu niekoho vášnivo pobozkala múza (ťažko povedať aká). Aby nedošlo k mylnému dojmu, že film stojí a padá na tomto raritnom gotickom fortissime, hneď vzápätí zdôrazňujem, že "zbytok" filmu nie je žiadna vata, ale napínavá historka s naozaj ťažko predvídateľným vyústením. Z hľadiska žánru ide o veľmi mierny slasher, ktorý priam desí svojím odporom ku krvi, čo je pre fanúšika dosť frustrujúce. Buď som videl cenzurovanú verziu alebo avantgardný slasher. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

147hodnocení u tohoto slasheru z 80tek není mnoho. Takže milovníci starších slasherů by určitě měli zpozornět protože tenhle kousek podle mě stojí za to. První polovina je sice taková ospalejší ale ta druhá to vynahradí i s úroky. Příběh je sice jednoduchej - 6 hereček, jedno sídlo a vrah s jednou z nejlepších hororovejch masek vůbec. Jediný co se kromě vlažnější první poloviny filmu dá vytknout je absence gore scén. Jsem sice milovník gore ale tady mi to tak nějak nevadilo. Má to svoji atmosféru a od druhé půle je to v určitých chvílích i pěkně napínavý. Samozřejmě podpořeno skvělým hudebním doprovodem. TOP scéna je ta na ledě(díval jsem se 2krát), děsivá byla i panenka. Je tu i pasáž z blázince. Povedenej byl i konec a proto dávám 4hvězdy. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor,je pravda,že začátek filmu mě moc nechytnul,protože se režisér snaží film vyplnit nějkými dialogy a pěknýma holkama. To dávám dvě hvězdičky,za druhou půlku další tři. Zabijákova maska je opravdu strašidelná a nestidí se vraždit i přes den,vražda na zamrzlém rybníce se srpem je skvěle natočená,vrah použije i další standartní vraždící zbraně jako je sekera nebo nůž. Film si pak od druhé půlky vede skvěle až do skvělého konce. A moc se mi líbil závěrečný hudební klavírní motiv. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Skoro neznámý slasher který si rozhodně zaslouží pozornost, přeci jenom patří z téhle kategorie mezi to lepší. Neříkám že se jedná o nějaké veledílo. Je to přeci jenom klišé a plno scén jsme už někde viděly, ale třeba nápad s panenkou byl poměrně slušnej, a maska byla dokonale strašidelná, vidět to jako malej mám traumata. Škoda že vražd je málo a jsou mimo kameru, a i vrah je poměrně jednoduchej uhádnout. Průměrnej slasher který jednou stačí ale bavil mě. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý pokus o slasher i film. Místo alespoň náznaku příběhu se divákovi dostane jakási matlanina o zhrzené staré rašpli a skupince dalších o něco mladších čarodějnic, které si hrají na herečky a strašně stojí o roli ve filmu nejdrsnějšího rejži všech dob, který si je sezve na konkurs do svého domu , příhodně umístěného v naprosté divočině. Režisér evidentně hnán touhou zasunout do všech postupně a posléze i naráz však nepočítal s ženskou nevraživostí, která může jít až za hrob. To byl spoiler, ano režisér není vrahem, sorry, případný čtenáři. Vlastní vybíjená se pak odvíjí velmi jednoduše, zpravidla detail tváře oběti, nevěřícný výraz, konec a několik vražd se odehraje zcela mimo zájem kamery. WTF? To má být slasher?! Nasrat na to, hvězdu za masku zabijáka z humor-shopu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako dobrej horor to působí spíš až ke konci, kdy jsem si řekl tyvole fakt jako dobrý, ale ten průběh filmu prostě nic extra..sem tam nejaka vražda s dobrym jumpscarem a nečekaně dost fajn kamerou..kdyby to tempo bylo svižnější, dal bych rád i tu třetí. Takhle můžu jen napsat snesitelnej slasher s hnusnou vlasatou maskou a skvělým zakončením. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z celkom slušného námetu sa dalo vytrieskať oveľa viac. Tak tu máme iba nudnú zlátaninu bez väčšej gradácie a napätia a s nulovým gore. Nenazval by som ho klasickým slasherom. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka se zajímavým námětem a maskovaným vrahem povětšinou bývá vodítkem k dobré zábavě. V případě Curtains tomu tak není. Děj se zbytečně táhne a vraždy jsou amatéřina bez krve. Krom celkem dobře vymyšleného motivu panenky a ucházející masky je to velká nuda. Za slabé dvě. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vystrihnúť divadelné kecy a neznesiteľného režiséra a bol by to masterpiece...Ale aj tak. Skvelá maska, ešte lepšia bábika, o.k. pointa. Naháňačka na zamrznutom jazere pecka. Celkovo klady prevládajú a Curtains sú aj tak malý "hidden gem". ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Drsnej rejža který si mezi šesti adeptkama ne a ne vybrat tu pravou do role Audry. Jelikož je nechce rozpočítávat tak bude divák nucen koukat na spoustu scén, kde si je zkouší. Jako první ztratí trpělivost nejmenovaná osoba a rozhodne se výběr podstatně ztenčit. Nasadí tedy fešnou masku stařeny po obrně, která člověka dokáže vyděsit i bez módních doplňků jako je třeba nůž či srp a jde se "prořezat" casting. Scéna na zamrzlém jezeře je luxus, ale zbytek docela silně pokulhává. Za fešnou masku a zmíněnou scénu dávám 2* a třetí přidávám jen tak jelikož film tu má 60% a když dám dvě tak to padne na 59% . A já nechci být dneska Kazisvětem. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o osemdesiatkový slasher ako sa patrí. Tento béčkový počin na prvý pohľad nedrží pokope a hoci sa valná časť deja točí okolo dvoch dní v jednom dome produkcia trvala tri roky takže miestami je to poznať. Ale aj tak si myslím že to tvorca dokázal ustať a nakoniec s toho vyšiel slušný dobový kúsok. Kto má rád podobné filmy tohoto veku a tohoto žánru by nemal byť sklamaný ale takisto ani ničím výnimočne prekvapený. Režisér si na konkurz svojho nového filmu prizve šesť herečiek s ktorých by si mal adekvátne vybrať. Medzi týmito herečkami a režisérom stojí jeho bývalá herečka a hviezda jeho predošlých snímkov ktorej bola táto rola sľúbená ale odoprená. Herečky sa postupne začnú, jedna po druhej, strácať.. Chválim originálnu masku vraha a nečakane dobré rozuzlenie na záver ktoré som vôbec nečakal. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

První počin pana Ciupky nevyšel vůbec zle. Tenhle neznámý slasher (aspoň u nás) předvádí divákovi prvně táhlejší děj a potom už klasickou hru vraha a závěrečné odhalení. Musím chálit skvělou masku vraha, která působí hodně creepy. To se ale nedá říct u jednodlivých úmrtí. Nejvíce zapamatovatelnou a myslím že i u hodně fans oblíbenou scénou je ta na zamrzlém rybníku. Nádherně zpomalené záběry bruslícího vraha ke své oběti. Ještě připomenu smutnou panenku. Škoda, že se Ciupka v tomto žánru nevydal dále. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Nejlepší herečka ve vedlejší roli a nejlepší maska v hlavní roli:-)) když něco opravdu chcete, musíte přeci pro to udělat cokoli.-) ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Jedno se Curtains nedá upřít a to opravdu hnusnou masku zabijáka, ale jinak je to jen nudný ehm...dejme tomu "slasher".Opravdu vůbec mě film nesednul, protože jsem se strašně nudil. Tak nakonec 1* za masku a za jednu nebo dvě další scény (zamrzlé jezero a nejspíš první vražda). 20% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další nudný a rutinní slasher. Tentokrát tu máme 6 hereček na roli, mezi kterými si vybírá nejen režisér, ale také vrah. Než se to vůbec rozjede, člověk musí přetrpět tunu scén na téma umění, herectví a divadlo, když se to rozjede, chybí jakékoliv gore, většina vražd je buď v totální tmě, nebo mimo kameru. Hvězdičky za výbornou masku vraha, krásnou scénu na zamrzlém rybníku a opravdu solidní pointu, kterou jsem v takovém filmu ani nečekal. Zbytek nestojí za nic. ()

Reklama

Reklama