Reklama

Reklama

Nenávist

  • Japonsko Ju-on: The Grudge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrovolná sociální asistentka Rika Nishina (Megumi Okina) je požádána, aby přišla zkontrolovat jednu starší paní do jednoho domu, ve kterém se kdysi stalo něco strašného. Rika se tak zkříží s místní tajemnou kletbou nenávisti a musí přijít na to, co je ta kletba zač. (HanzoBureshi)

Recenze (207)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to přesně o půlnoci, světla zhasnutá, sluchátka na uších, a tak jsem čekal, že se po dlouhé době budu fakt nefalšovaně bát. Zas až tak horké to nakonec ale nebylo, i když uznávám, že pár nepříjemných momentů (v dobrém slova smyslu) mi film přichystal. Možná, že kdyby to bylo moje první setkání s Ju-On sérií, bál bych se víc, ale po předchozích zkušenostech s Toshiem a Kayako už jsem věděl, kde můžu jaké lekačky čekat, takže mě ti bafající duchové tentokrát zas až tak nevyděsili. Každopádně prvotřídní duchařina a 8/10. Horror movie of the year ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $325,680Tržby Celosvetovo $3,657,876║ Námet na horror dosť solídny, aj keď sa nájdu slabšie miesta, také spracovanie už mierne pokrivkáva ale stále to dosahuje kvality aby to bola slušná priemerná ducharina. /60%/ ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Na začátku si ustanoví Ju-on frekvenci shocků / mrtvých a tímhle tempem jede až do konce. Je přirozené, že při podobném rytmu začne připomínat německou opakovačku Mauser 1898. Ne, že by to vadilo – když se zasekne zbraň, teče do bot – vlastní krev. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

You Must be kidding me RIGHT?? Co to bylo za SRAČKU?? Konečně jsem dostal odhodlání si tohle pustit v domnění, že se jedná o Asijský Klenot všech Duchařin ! No.. Musím říci, že tohle byl pořádně slabý Odvar! Na film jsem koukal v Noci, měl jsem nasazené sluchátka.. Světe div se, nelekl jsem se ani jednou, o to ani nejde, to je u mně zcela běžný, horší je, že jsem ani žádný Náznak lekačky Neviděl!! Když se ukázal Duch, neobjevila se Hudba..Žádný Napětí, Snaha někoho vyděsit Nulová! Japonci prostě pletou vše páté přes deváté, Mně tahle Taškařice příjde Trapná, na duchy nevěřím, ještě aby jo, po tom, co jsem zhlédl Tohle! Nejlepší scéna z Filmu se objeví těsně před závěrečnými Titulky !! Really Creepy! Snad mě nadchne Americký Remake! Věřím mu! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V jistém domě je řádný bordel. Také tam je stará paní. A malý kluk. Ale počkat, ten by tam být neměl! To je ale děsivé! Že má v tuto chvíli být připodělaná strachy nejen sociálka a technické služby města Tokia, ale i divák, nám režisér taktně naznačuje hudbou. O jiném hrůzotvorném prvku nevím. Zjevně ji slyší i hrdinové tohoto snímečku, poněvadž od počátku si cvrnkají do kalhot. Mám pro ně pochopení, vždyť v tom baráku nejni žádný magneťák. Aby však atmosféra zhoustla, je třeba něco nechat tajemně se objevit nebo tajemně zmizet. Hlavně nepochopitelně, poněvadž režisér si přečetl, že nejvíce se bojíme toho, čemu nerozumíme. Pak přichází čas na zjevení šedomodře napudrovaného děcka či slečny s krví podlitýma očima od neustálého ponocování. Doba zjevení je řízena generátorem pseudonáhodných čísel s krátkou periodou. Duchové nejspíše potřebují strachem natrávenou krmi, proto svojí oběť zbaští až po chvíli. Časem, který běží tu vpřed, tu vzad, jim opět vyhládne a cyklus se může opakovat - s jinou postavou, v lehce obměněných kulisách... Zjevně nejsem vhodným divákem pro tento druh hororů. Slavnostně slibuji, že už se na žádný nepodívám, s výjimkou těch, které jsem si omylem již zakoupil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prejav blbosti? Pozerať Nenávisť v noci a sám. Už po prvých desiatich minútach som vedel, že to bol zlý nápad. Nezaujímavé herecké výkony, triviálna zápletka o strašidelnom dome, chronologicky až príliš rozhádzaný dej, hustá atmosféra a drastické šoky. Čudné fotky, dlhé vlasy, tichí chlapčekovia, veci loziace po zemi a vydávajúce... to bolo, grganie? Jeden by si pomyslel, že po polhodine to začne byť nudné, ale Nenávisť má taký vysoký počet desivých ľakačiek, že to nehrozí. Sľúbil som si dve veci: že Nenávisť dopozerám ešte v tú noc a pri zhasnutom svetle. To prvé som napokon zázračne dokázal, ale to druhé som vzdal po 40. minútach. Nervy drásajúca záležitosť a nakladačka. P.S. Neukrývajte sa pred duchmi pod perinou! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film pravem nese oznaceni horor. Od zacatku do konce silene husta atmosfera (navic si vse vystaci bez gore efektu nebo podobnejch veci), podporena opravdu vynikajicima a mrazivejma zvukama a misty hudbou. A nektere lekacky a sceny byli fakt tak silny az z nich mrazilo. Ale abych jen nechvalil, tak i kdyz je scenar vcelku promakanej, je to porad o tom samem tj. nekomu se zjevujou bily lidi a hlavne kluk (misty pusobi ty "duchove" trochu komicky). Na jednu stranu je dobre, ze se cely film nevenoval jen jedne osobe, ale jsou tu videt osudy vic lidi, jenze zase na druhou stranu misty sem se v deji a hlavne v casove posloupnosti ztracel a taky jsem misty nevedel kdo je kdo, protoze jsou si japonci dost podobny. Navic to je takove bez zacatku a bez konce, rozhodne bych chtel videt druhej dil. Takle hustej horor jsem uz dlouho nevidel, takze slabsich 5*. Bacha na cerne kocky. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Nebojím sa všetkého čo má šikmé oči. Tento film je síce po fomálnej stránke slušný ( najviac sa mi páčil nápad rozprávať epizódy podľa postáv) ale po obsahovej tak zmätený a nevyrovnaný, že mu bohužiaľ nemôžem dať viac. "Postavové" kapitoly nutne vyústia do stretu časových rovín, ktoré sú vo filme veľmi divne, až nelogicky posplietané. Pokiaľ sa týka "horrorovej" stránky tu film tiež dosť škrípe. Nedesí až tak akoby mal, niektoré scény sa mi zdali skôr zábavné. Ale na tie roztomilé Japonečky sa pozerá celkom fajn. 5/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začínám uznávat jako nejlepší horory ty japonské. Tenhle je dokonce ještě lepší, než Ringu. Děsivá atmosféra od samého začátku, hudba, ze které mrazí, scény, které v hrozné americké verzi vyloženě chybí. jediná chybička jsou celkem slabé herecké výkony. Ale i přesto, tohle je prostě výborný horor. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Americko-japonská verze je o dost lepší. Obsahuje děsivější momenty, lekačky jsou působivé, budované napětí v nás rezonuje do konce snímku, vnitřně nás děsí, a i když očekáváme slabší scénu a někdo začíná zívat Takaši Šimizu nás chytne rukou za rameno, brrr. ******* Moc se těším na jeho nový snímek 7500, protože Šimizu má klíč od brány, která otevírá svět ve kterém se nachází kultovní horory. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nestalo vůbec nic. Nebál jsem se, necítil žádnou silnou atmosféru. Vlastně jsem ani moc nepobíral děj. Takže s pocitem viny odcházím netknut tímto kultem. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí všech japonských duchařin se Sadako v hlavní roli jsem se bláhově domníval, že z další duchařiny s dlouhovlasou babicí už těžko budu mít bobky. Mno, Ju-On: The Grudge, první celovečerní snímek z horrorové série Ju-On a v pořadí třetí díl točící se kolem tokijského strašidelného domu a jeho hrozivých původních obyvatel, mne velice rychle vyvedl z omylu. _ Už před vstupem do domu je ve vzduchu cítit něco velice znepokojivého. Uvnitř domu je pěkný svinčík a kdesi vzadu se ozývá šramot doprovázený sténáním. Na věšáku před domem jsou pověšeny pokálené peřiny. Kromě bezvládné stařenky není po obyvatelích domu ani vidu, ani slechu. Na podlaze se válí fotka tříčlenné rodiny. Tváře matky se synem jsou vystřiženy. Ve skříni v pokoji nahoře něco bouchá a mňouká. K pokoji vede úzké schodiště. Dveře skříně se otevřou a na fotce přibude klučičí tvář. Vzduch v domě je těžší a těžší, je v něm cítit cosi nepopsatelně hrozivého. Ozve ae pronikavé krkání a.. _ Dámy a pánové, seznamte se se šarmantní paní domácí Kayako Saeki a jejím nezbedným synáčkem Toshiem, kteří mají ze všeho nejraději ve svém domečku návštěvy, které neváhají poctít svou příjemnou přítomností i kdekoliv mimo dům. Že vám pohled na hrátky této podařené dvojky se svými oběťmi příjemný nebude, to už je vám snad jasné. Tenhle horror není vhodný pro prďoly. Nečekejte žádné potoky krve, toto je duchařina, jež staví na brutálně depresivní a tísnivé atmosféře. Minimálně kopřivka zaručena! Duchové jsou nechutní a s ničím se nepářou, to aby se divák nedejbože nezačal nudit. Malým problémem pro něho může být roztříštěnost filmu do šesti částí, odehrávajících se v horizontu několika let a sledujících osudy lidí, kteří z rozličných důvodů vstoupili do prokletého domu a teď za to slízávají smetanu. Konec předcházející komplikovaný děj moc nerozřeší, ale to mi vůbec nevadilo. Po prvním zkouknutí jsem se rozklepal jako osika, uzamknul pokoj, měl strach vyjít byť jen na záchod a několik dnů měl přes noc rozsvíceno. Opravdový hrůzyplný zážitek. Dnes mi již Ju-On: The Grudge tak strašidelný nepřijde, ale tenkrát jsem byl vskutku podělaný až za ušima. Dodnes ho řadím mezi to nejlepší, co v žánru dlouhovlasých horrorů vzniklo. Z nostalgie musím dát 5 hvězdiček. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim do jaký míry na mě opět působilo to, že sem nejdřív viděl americkej remake a až potom originál, přece jenom rozdíly v příběhu tu jsou, ale japonská verze na mě až zas tak moc nezapůsobila, sice lekačky fungujou celkem bez problémů a silně a atmosféru to má celkově asi daleko hutnější, ale tak nějak mi přišlo, že tohle se na úkor děsivých scén snaží trošku víc rozvinout příběh, neni to vyloženě na škoda, ale remake na mě prostě působil daleko silnějším dojmem, co se týče kolikrát sem se za film vylekal a jak moc sem se bál, tady to je spíš o velkým mrazení v zádech a jen někdy o opravdu děsivejch scénách, ale ty pak stojí za to. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Šimizu umí navodit tajemnou, zlověstnou a nepříjemnou atmosféru a nešetří lekačkami, ale od půlky jsem si na jeho bubáky a styl zvykl a fragmentarizovaný příběh mě zrovna nestrhl. Poprvé jsem to viděl ale až teď, skoro dvacet let po premiéře (a žádný jiný díl série jsem neviděl). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá prijme prácu opatrovateľky, ale zistí, že v dome, v ktorom sa stará o staršiu ženu sa ukrýva zlo. Spracovanie je celkom zaujímavé, dej je rozdelený na niekoľko pomerne odlišných kapitol, v ktorých je hlavnou postavou vždy niekto iný a spája ich prakticky len postava ducha a aj keď na túto verziu sa dobre pozerá, ale skôr by som uvítal klasický štýl, kde by sa mohla lepšie prejaviť gradácia deja. A tu dokonca práve v záverečnej časti, ktorá by mala byť najlepšia, zaujímavosť filmu upadne a úplný koniec je príliš rýchly. Atmosféra je na tom dobre, tento typ mám rád a sprevádza film celý čas, tak tu som spokojný, ale napätie tu nanešťastie vôbec nefunguje, jeho hodnota je nulová. Hororových scén je tu plno a sú aj celkom dobré. Ako som spomínal, napínavé nie sú, ale obsahovo a vizuálne sú dobre zvládnuté. Najviac sa mi páči scéna s kamerou alebo záverečná cesta schodmi. Herecké obsadenie nesklame, síce tu nikto výraznejšie nezaujme, za čo môže hlavne to, že kvôli kapitolám tu nemá nikto moc priestoru, ale všetci sú bez problémov. Réžia a technická stránka sú len priemerné, tu sa dalo určite ešte popracovať. Síce viaceré stránky filmu nie sú tak dobré, ako by mohli, ale aj tak mám z tohto filmu dobré pocity a medzi japonskými horormi sa nestratí. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 71%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Silné očakávania ma ako priaznivca horrorového žánru naozaj navnadili na nezabudnuteľný zážitok, keďže tento film mnohí označujú za kult svojho žánru. Musím sa však priznať, že práve ten okamih predtým, než film začal, bol oveľa desivejší (tma, ticho, polnoc) ako čokoľvek v tomto filme. Ak chcem byť veľkorysý, musím povedať, že niektoré pokusy vydesiť publikum sú doslova priemerné. Tvorcovia sa snažia, ale je smutné, že počas celého filmu som nemal zimomriavky. Niekedy nedostatok logiky v hororovom filme môže fungovať v jeho prínos, v tomto prípade bohužiaľ tak nie je. Mám rád ázijské horory všeobecne, ale po tomto filme si naozaj nechám zájsť chuť. 55%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších komédií. Japonský štáb pre zosilnenie rehotacieho účinku údajne špeciálne pozbieral lokácie spojené s reálnymi strašiacimi príbehmi. Plnými podivných zvukov, postáv - nepostáv, záhadných úmrtí a. A vlasov. Pretože mňa tiež kurva riadne naľaká, ak nájdem v kúpeľni na zemi, alebo v odtoku za hrsť cudzích, mokvajúcich a slizkých vlasov. A zároveň to brutálne rozosmeje. Nakrúcanie teda prebiehalo priamo na miestach bytostne spojených s reál hrôzyplnými historkami z minulosti, súčasnosti a iste aj budúcnosti. Osobne si myslím, že samotní tvorcovia to celé tiež poňali ako komédiu, s vedomím, že pre svet to bude desuplný duchársky horor. A to sa im podarilo na jednotku. Pretože s nenávisťou je potrebné sa nejako vysporiadať. Či už boj s ňou človek berie viac humorne alebo tragicky. P. S. Kde je Kazumi? ()

ripo 

všechny recenze uživatele

tak takéto horory ja môžem. Napätie a strach je spôsobené situáciou a vedením kamery. Tu nenájdeš hektolitre krvi, ani odťaté údy ... Len des, hrôzu a strach ....! Husiu kožu na svojom tele som mal nie raz a ni nie dvakrát ... Brrrrrr... Super !!! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Náš dům zní smíchem, jsme rodina bláznivá..." Doporučuji japonského ducha do každé rodiny .. pak už vás nic nerozhází. ()

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

To je ale guláš!

To je ale guláš!

16.03.2005

Nepůjde o recept na tradiční hospodskou specialitu, ale o náhled do plánů může jménem Takashi Shimizu. Po remaku svého vlastního hororu Ju-on: The Grudge připravuje k přepracování i jeho pokračování.… (více)

Reklama

Reklama