Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Příště vezmu glóbus, kdyby se ti zachtělo jet k matce přes severní pól." Před lety jsem nijak zvlášť unesen nebyl. Po opětovném zhlédnutí zůstanu u tří hvězd. Místy dobrá atmosféra, nejlepší jsou záběry z ptačí perspektivy, kdy si světla auta prořezávají tmu nekonečným lesem. Film jsem si sice téměř nepamatoval, ale nejsem si jistý, zda jsem pointu odhadl tak brzy, nebo mi utkvěla v paměti. Každopádně podobných snímků není zcela málo a u mě zatím boduje nejlépe Karneval duší. Herecky jsou jasně nejlepší Lin Shayeová (která se zřejmě pro horrory narodila) a Ray Wise. Místy lehce komediální. Vedle slušné kamery je výborná hudba. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě horor tak nebavil jako DEAD END, a to i přes takové klišé, jakým je hlavní zápletka. Nejenom, že výborně buduje atmosféru strachu a skutečně děsivý JE, což u mnoha hororů aby lupou pohledal, ale k tomu si přidejte skvěle nadpřirozenou hudbu, nadprůměrně hrající herce a v neposlední řadě i fungující a do děje zapadající humor. Při každé scéně, kdy se z noci vynoří světlomety a kolem pomalu projede černé auto zamrazí a režisér dokáže postrašit dokonce i obyčejným kočárkem pohozeným na silnici, dočkáme se i něčeho, co by se dalo označit jako psychický vývoj postav (Ray Wise by se měl rozhodně objevovat častěji). A ty dlouhé záběry na noční les, kterým projíždí osamocené auto za zvuků patřičně nervy drásající hudby - naprostá lahůdka. Co se konce týče, nechává prostor pro spekulace, ale nabízí i velice jednoduché rozřešení. Jo, takhle nějak bych si to představovala. Jen víc takhle vyvedených počinů! ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Méně vydařený horor, který jsem bohužel prokouknul hned na začátku, takže mě to rozzuzlení vůbec nepřekvapilo (koukám podle komentářů, že jsem jeden z mála, co to prokoukl, i když to bije hodně do očí). Bohužel to nezachránilo ani obsazení se známými herci a hudba se k tomu také nijak zvlášť nehodila. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Horor, který by byl takhle zajímavě nakombinován s komedií, to je docela rarita. Do naprosto husté atmosféry najednou skočí vtip, kteý vás donutí začít se smát, po chvíli už se ale budete zase bát. A nejpodivuhodnější na tom, že to dokonale drží pohromadě. K dobru přispívá i originální a vynalézavá pointa (titulkovou scénu neberu v potaz). Jediná opravdu špatná věc na tomto filmu je jeho český název. Horror movie of the year ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů jsem očekával kvalitní horor, po kterém jen tak neusnu, právě proto jsem si také film pustil pěkně večer po tmě a očekával mrazení v zádech a nepříjemný pocit, avšak pravda je taková, že ve snímku Smrt přichází v bílém není ani jeden záběr při kterém bych se nějak více bál, maximálně jsem byl trochu nervózní při "ptačím" sledováním jedoucího automobilu a ve scéně, kdy otec vstupuje se sirkou do srubu. Jinak je to ale opavdu dobrá komedie, vážně, snad nikdy jsem se tak nenasmál. Stejně jako při natáčení Záhady Blair Witch byl film z důvodu malého rozpočtu zasazen do malého úseku v tmavých lesích, i když se jeho největší část odehrává v interiéru vozidla. Bohužel narozdíl od Záhady Blair Witch čiší z tohoto filmu na několika místech amatérismus a malá znalost řemesla, naštěstí to však příliž nevadí. Docela příjemně překvapen jsem byl dobrým hudebním doprovodem, který snímek dokonale podbarvuje... Teď bych se ale rád vrátil k myšlence která se mi neustále drala do hlavy, je nebo není Smrt přichází v černém inspirována Královstvím. Záběry na pohřební vůz, při kterém se hrdinové tisknou k zadnímu sklu jsou jasnou parafrází na scénu při které se Maryina ruka objeví na zadním skle sanitky a pláč dítěte v rádiu se až nepříjemně podobá Maryinu pláči... Jak to tedy nakonec je? Jedná se o pouhou náhodu nebo inspiraci Trierovým snímkem? Svůj názor na věc psát nebudu, nechám to rozhodnutí jen na vás... Každopádně Smrt přichází v bílém stojí za to, abyste kvůli ní propátrali poličky ve své videopůjčovně, jedná se totiž o brilantně promyšlenou komedii, která potrápí vaše mozkové buňky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)

Reklama

Reklama