Reklama

Reklama

Otogiriso

  • Japonsko 弟切草 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladá dívka se dozví, že jí zemřel otec a v pozůstalosti jí odkázal dům. Společně s kamarádem se vydává prozkoumat sídlo, odkud se musela jako malá odstěhovat. Honosný dům je plný překvapení a dcera zjišťuje, že její slavný otec nebyl až zas takové neviňátko, jak si myslela... (Rodriguez)

Recenze (8)

obitus 

všechny recenze uživatele

Opravdu husta atmosfera je tvorena predevsim naprosto uchvatnou vizualni slozkou, pri jejiz tvorbe autori naplno vyuzivaji moznosti digitalni kamery. Velke mnozstvi filtru, ruzne rychlych zaberu, misty lehce zmateny strih - to vse funguje na vybornou a divak nastesti nema pocit preplacanosti. Pribeh je az druhotny (i v tomhle Otogiriso pripomina filmy J.P. Jeuneta), ale dostatecne zajimave se vyviji a dokaze vyvolat prijemne mrazeni. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vizuální složka filmu je skutečně působivá, když přihlédneme k faktu, že záměrem tvůrců pravděpodobně bylo, aby Otogiriso evokoval počítačovou hru, přičemž jeho rozpočet nebyl nijak velký. Záběry z pohledu třetí osoby na interiéry starého zámku, v němž se pohybují hrdinové, je tisíckrát residentevilovštější než obě filmové verze Resident Evil dohromady. Hojně používané filtry jsou jednou křiklavě barevné (kupříkladu fialová tráva), jindy připomenou třeba Survive Style 5+ nebo Saw. Zpomalené a zrychlené záběry neruší - vyniknou v dynamických momentech jako je třeba scéna "Naomi a kuše". Otogiriso není bez chybiček, avšak dopředu slušně odsýpá, o čemž se takovému podobně laděnému snímku Ghost System může jen zdát. 7/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Síce to je dosť inovatívne natočené, neponúka Otogiriso nič extra. Príbeh je prepratý ako 100 ročné ponožky. Na nejaké tie strašidelné scény sa čaká pomerne dlho a záver je síce trefný, ale mňa zase tak moc neoslovil. Aspoň, že sa na to dalo pozerať. Celkovo japonský priemer 3* ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tohle bylo mé poslední setkání s tvorbou režiséra Tena Šimojamameho (či jak se to, voledoprdele, píše). Uspal mě v Šinobi, unudil mě k smrti i tady. A to je to narozdíl od Šinobi dost krátký. Takže, holčina s debilem přijedou do baráku v lesích, čtvrt filmu chodí po všech pokojích v baráku, čtvrt filmu čumijou do komplu, pak proběhne střelba z kuše, malování obrazu, požár a konec. A všechno to sleduje parta počítačovejch nerdohackero vývojářskejch blbečko stalkerů, s kterýma si telefonujou, otvírají složky a čumijou na kamery. Celý je to točený jako počítačová hra s půltunou naprosto šílených filtrů a půltunou stupidních keců. Tož tak. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu pc hry proč né barevné filtry zběsilé nájezdy kamery nehostinost starého sídla to vše je zde zmáknuto na výbornou,ale proboha kdo z toho filmu vycucal veškerou esenci strachu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušně atmosférický horůrek s klasickou premisou odkázaného opuštěného sídla, které prolézá mladý ex-pár a postupně odkrývá jeho krutá tajemství. A ta nejsou nezajímavá, i když v závěru už trochu psycho. Nad dějem ovšem vysoko ční forma, pohrávající si s různými styly snímání (normální, ruční, bezpečnostní kamery), filtry, posunutou a přeexponovanou barevností; ono celá grafika (záměrně) připomíná první interaktivní filmy/hry na PSX. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Totální slabota a opravdu špatná závěrečná část. Tak tohle teda fakt ne...nudná slátanina, která se snaží si hrát na něco víc...20% ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Japonci vždy prekvapia nejakým neotrepaným nápadom - horor z pohľadu PC (spomínam na Phantasmagoriu z 90 rokov) bol šikovný nápad. Bohužiaľ tradične japonsky sa film vlečie (a to napriek 85 min stopáži) nejak sa nechce nakopnúť, úplne zbytočne (nakoniec ako v každom jap. filme) sa tu rozoberajú životy a názory hlavných predstaviteľov, lakčiek pomálo a nijjako desivých ... nebyť toho nápadu a spracovania bolo by to u mňa za slabé 2. Japonci to vedia aj lepšie. A téma hustej atmosféry sa tiež raz okuká. ()

Reklama

Reklama