Reklama

Reklama

Věc, která dobyla svět

(neoficiální název)
  • USA It Conquered the World (více)

Obsahy(1)

Dr. Tom Anderson byl kontaktován bytostí z planety Venuše, která se dostala na Zemi díky družici vracející se z tříměsíční pouti vesmírem. Nadchne se pro plán mimozemského monstra, jehož cílem je zbavit lidi všech emocí, ovládnout je a učinit tak svět lepším místem pro život (dalších návštěvníku z Venuše, samozřejmě). (p6qwre)

Recenze (13)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: KAŽDÝ MUŽ BYL JEHO VĚZNĚM! KAŽDÁ ŽENA JEHO OTROKYNÍ!!!___Mám li věřit slovům samotného Rogera Cormana, zamýšlel tento film jako skyté varování před totalitarismem. Jenže stěžejní dramatickou linku, která po celý film sklouzává do sebeparodie, hrubě režijně nezvládl a samotné ústřední monstrum také nahlodává to zamýšlené vážné vyznění. Ono monstrum, které „dobylo svět“, vypadá jako přerostlá mrkev ze špičatými zuby a krabími chapadly, která se nemotorně pohybují směrem nahoru a dolů, jak u plyšového medvídka. Nemá nohy, takže pohyb vypadá, jako by jezdilo po skrytých kolečkách, bydlí v jeskyni a plive ze sebe malé netopýry, kteří se zakousávají do zátylku obětí, čímž je dostávají pod mentální kontrolu monstra. To zní sice zábavně, ale dotyčné krátké ataky jsou za celý film tři a monstrum samotné se na pár desítek sekund zjeví až v posledních deseti minutách. Do té doby musí divák přetrpět tupé dialogy, bezvýznamnou romantickou zápletku a „dramatické“ herectví všech zúčastněných, kdy zejména hvězda Lee Van Cleef si svojí hereckou přítomnost asi za rámeček nedal. Ale uznávám, že zúčtování s monstrem by bylo hitem na youtube :o) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Docela laciné provedení, což by mi nevadilo... Příšera vypadá krásně, takovým plyšáčkem bych nepohrdl, a "herci" se musejí hodně snažit, aby se jí vecpali do pařátů. Herecké výkony bohužel podprůměrné, film trpí patetickou ukecaností na stranách "dobra" i "zla". Nicméně, klady bych tu našel (spoilers ahead) -- jednak nezvykle akční jedna z žen, která tam není jen pro ozdobu jako obvykle, ale když se dozví, kde se venušan skrývá, jako první vezme flintu, skočí do auta a jede ho vymýtit. Za druhé, vidím zde jistou anarchistickou potměšilou podvratnost, kdy obránci Země bez mrknutí oka vraždí své ovládnuté nejbližší apod. a jediný, kdo projevuje žal, je "bezemoční" padouch. Dále je zajímavé a proti klišé, že zavražděny jsou všechny tři ženy v příběhu, všichni důstojníci (armádní i policejní) a stařík -- podle cenzurního úzu (Hayes code) přesně osoby, které obětmi být neměly. Kdyby tam ještě zabili pejska a malou holčičku, už by to byla filmová revoluce. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Rogera Cormana mám rád ale tohle je Béčko(možná i Céčko) jako kráva. O Cormanovi je známo, že dokázal natočit filmy za pár chechtáků a tady je to evidentně znát. Tohle nejde brát vůbec vážně a potom se u toho člověk i zasměje. Hlavní myšlenka není vůbec špatná a tak trochu dá vzpomenou na Invazi lupičů těl. Už to tu možná i někdo psal. Letájící monstra vypadají podobně jako netopýři a hlavní mimozemský monstrum ukrývající se v jeskyni, no to se prostě musí vidět 🤣. Takže bych k uvedeným žánrům rozhodně doplnil komedii. Podívat se na to určitě dá ale v dnešní době to už ocení opravdu jen ten co se chce pobavit nebo milovník ultra brakovejch filmů. Já mám pro Cormana slabost takže 3hvězdy tam hodím. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vetřelec z Venuše (čti chodící stan s krvelačným výrazem) s pomocí dobrosrdečného dr. Andersona (Lee Van Cleef v jedné z prvních výrazných rolí) nastolí na zemi nový řád. A kupodivu to není tak zlé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Herci jsou snesitelní, dialogy nejsou tak tupé jako u obdobných snímků. Scény s Dickem Millerem a Jonathanem Hazem aspoň přinášejí humorné odlehčení, jaké by potřeboval i zbytek filmu. Docela mě to bavilo a jsem na vahách s vyšším hodnocením. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela slušná prdel. Je to klasické béčko 50 let. Látají tu mimozešťani a lidi si je pletou s netopýrama. Lehce to kopíruje Invazi zlodějů těl. Herci jsou příšerní. Ale člověk se baví, je to zábavné ne moc ukecané a neustále se tu něco děje. Ty masky mimozešťanů a loutky všeobecně jsou hodně srandovní. Corman ví jak se dělá řádný béčko u kterého se člověk baví. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To zase jednou byla neskutečná pitomina! Tolik krávovin, hloupostí, nelogičností a stupidních dialogů by dokázalo otrávit i větší nadšence béčkových sci-fi, než jsem já. Sice sem tam probleskne něco zábavného - vzhled monstra (co to sakra bylo??), ti srandovní netopýři na gumičce, bezcitnost při zabíjení kladných i záporných postav... ale jakmile je co vyzdvihnout, přebije to do nebe volající kravina (jak lze dvěma výstřely zastřelit tři lidi, když ani nestojí za sebou? Jak může policajt umřít vteřinu poté, co mu na jednom místě na zádech vzplane košile? Jak může... ale co se snažím, to bych se takhle mohl ptát scénu po scéně na celý film). Je to blbost. Sice občas zábavná (jakákoli scéna s monstrem samotným je dementně lahůdková, závěrečný souboj tomu kraluje), ale pořád blbost ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi nechce věřit, že mistr gotických hororů Corman měl takovéto začátky :-) Nicméně to nebylo nijak hrozné. Prostě sedmdesátiminutová jednohubka plná nechtěné a naivní zábavy :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Papá Corman natočil svoju jednohubku tradičným spôsobom. Invázia ( debilne vyzerajúceho ) mimozemšťana, ktorý je ,,uvítaný,, miestnym vedcom, spôsobujúca jednoznačnú paniku a ( zotročenie ) obyvateľstva, pričom hlavný hrdinovia ( vrátane spomínaného vedátora ) nakoniec spoja sily ( aj napriek nevyhnutným stratám na /ich/ životoch ) a dokážu ( debilne vyzerajúceho ) aliena skopať do kocky. Klasický ( tradične nevydarený ) príspevok do ( v 50.rokoch ) veľmi populárneho žánru ´´invasion sci-fi´´. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Kpt. Oveur a samoz. nesmrtelný Jim Phelps vs. policejní komisař Hauk v souboji morálky atd. Kdo vyhraje? No, buďte si jisti, že obě jejich ženy to nebudou.:( I když jsem si zde četl, jak neobvyklé (což souhlasím) že všechny ženské postavy zhynou, stejně mi jich bylo líto. Hl. manželky dr. Andersona (Cleef) jak se v závěru nasr...spojila oním vysílačem s tou přerostlou mrkví, skříženou s kombinací vánočního cukroví+špičky a indiánka, oznámila mu, že si pro něj jde a oddělá ho. Načež vezme pušku a tradá v autě do jeskyně, která mi je nějak povědomá. Chlípně pobavila ta vědátorka, kdy se ke konci ukázalo, že pod laboratorním pláštěm má rovnou spodničku:) Nevím to sice jistě, ale vůbec by mě nepřequapillo, pokud by se Glen A. Schofield a spol. při koncipování Dead Space, inspirovali těmi ´´netopýry´´ při vytváření tzv. Infectorů.;-) Ten cynismus, kdy se ve 2.pol. zatřelují postavy bez mrknutí oka, též trochu překvapil. Nebyl bych tedy v tomto př. na Cormana tak přísný, páč má rozhodně větší hovadiny než toto. Proto za 3, páč II. když 90% děje, klasicky v těchto filmech zabírají dialogy a nenudí to a dokonce to i zaujme, je to za plné 3. U mě, rozhodně. TOP scéna? Bylo jich více, ale na závěr přihodím tu, jak manželka dr. Nelsona už pod vlivem infektora oznamuje sladkým hláskem, že má pro něj překvapení, načež po něm (či na něj, jak je libo) hodí létavce. To bylo skoro jak z Invaze Zlodějů Těl. Jen by mě zajímalo, pokud by oba páni doktoři měli dítě/děti a oni byly též infikované, co by pak přeživší Nelson dělal, když tak chladnokrevně zastřelil svou ženu. V monster filmech není obecně moc temnějších až depresivních zástupců, ale některé aspekty tohoto dílka, stojí za zamyšlení. Páč jsem automaticky čekal, že všichni ´´nakažení´´ se přece happyendově vyléčí, nebo tak. Zde tedy rozhodně NE. Pokud nepovažujete za léčení metodu, kdy s nemocí, zabijete i pacienta. O průser se tedy nejedná a já to považuji za lepší průměr. P. s. zajímalo by mě, jak dlouho vymýšleli design toho ufouna, páč ten fakt stojí za to.:))) P. p. s. potěšil veterán Dick Miller v roli vojáka, zde ve svém teprve 4.filmu, mj. oba díly Gremlins, the Terminator, Demon Knight či STDS9. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, které můžete považovat za úplnou kravinu, nebo za vcelku ucházející nenáročnou zábavu. Příběh je to opravdu šílený, plný nesmyslů, nelogičností, vyšperkovaný děsnýmy hereckými výkony a spoustou patetických řečí. Hlavní příšerka z planety Venuše vypadá velmi originálně a zároveň dokonale směšně a souboje s ní svojí nedokonalostí připomínají slavné scény souboje s chobotnicí z "Bride of the Monster" od Eda Wooda. Ale zase to má vcelku rychlý spád a ke konci i pár napínavých momentů...... V roce 1966 vznikl béčkový remake totohoto béčka:), pod názvem Zontar, the thing from Venus ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ani tu paniku nedokázali pořádně natočit. Tím pádem mi většina filmu přišla jako inscenace. Podřadné a nezáživné béčko, v němž hodnotím jedině nápad na obludu, ovšem její provedení vzbuzuje spíše chechot než cokoli jiného. ()

Reklama

Reklama