Reklama

Reklama

Frank Muzzy sa rozhodne spolu so svojim rovnako neúspešným kamošom Eddiem prepašovať cigarety do Mexika - na objednávku mocného gangstra Spidera. Lenže ich nákladiak začne horieť a oni prídu o náklad. Frank, ktorý chce získať stratenú sumu, sa ukryje s Eddiem v dome jeho mamy. V novinách vidí fotku Crystal Harknessovej, manželky magnáta Harknessa. Eddie tvrdí, že to bola bývalá striptérka, ktorú pochovali s cenným náhrdelníkom. Frank prinúti Eddieho, aby exhumoval jej hrob: drahokamy tam však nie sú. Frank odvezie Crystalino telo a rozhodne sa, že bude vydierať Harknessa. Tým sa však dostane do riadnej kaše... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kamaráti Frank a Eddie sa podujmú na to, že prepašujú do Mexika zásielku cigariet v hodnote dvesto päťdesiat tisíc dolarov. No cestou im tento kontraband zhorí. Mafiansky boss Pavúk, ktorý ich prevozom poveril však chce svoje peniaze. Preto musia za každú cenu zohnať štvrť miliona. Rozhodnú sa, že vykopú mŕtvolu mladej bohatej ženy a ukradnú jej diamantový náhrdeľník, s ktorým je údajne pochovaná. Tento ich morbidný plán sa nečakane skomplikuje a zostane im na krku "Sexi mŕtvola". ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trampoty s vykopanou mrtvolou hodné sexy striptérky, která byla shodou okolností manželkou vlivného boháče, který se shodou okolností paktuje s vlivným gangsterem a pro kterého shodou okolností pracují dva věční smolaři, a kteří shodou okolností kšeft zmrvili. A tak zčista jasna mají na krku obávaného gangstera s výmluvnou přezdívkou Pavouk, dluh čtvrt melounu a v zásobě nápad vydírat boháče přes jeho mrtvou manželku a jak se ukáže všechno se řádně zamotá a podělá. Nápad vláčet se s mrtvolou není nijak objevný a mnoho originality tedy nepobral. To samé by se dalo napsat o tomto filmu, který by rád naservíroval černo humornou komedii, ale nějak nedokáže za to pořádně vzít a co hůř, neumětelské pokusy o černý humor začnou postupně celkem překážet. Herecké obsazení je nadějné, ale hlavních rolích loserů se zhostili Jason Lee a Crispin Glover, kteří jsou zažití spíše jako komediální herci a podle toho se film do této roviny poměrně neúspěšně a hlavně zbytečně tlačí. V rolích záporáků je osvědčená typová přehlídka jako je Pruitt Taylor Vince nebo Xander Berkeley, ale nic mimořádného vlivem otřepaného scénáře nepředvedou. To mnohem lepší pohled byl, a bude to znít divně, právě na tu sexy mrtvolu, kterou hrála jednoznačně až moc živá a občas nechtěně mrkající Melissa Keller, která se ve flashbacích přece jen představila v živé formě a kolegyni striptérku si v miniroličce střihla Amber Heard. Dejme tomu, že tedy herecké obsazení ušlo a provařený námět celkem měl šanci zaujmout, ale debutující Michael Philip (autor scénáře a pruducent) není režisérem, který by to uměl s nadhledem podat a dokázal by se vyrovnat slavnějším slavnějším kouskům svých režisérským kolegů. Všechno to působí v jeho režii podprůměrně, obkoukaně, na jistotu a hlavně zapomenutelně. Výsledkem je nevýrazná exhumace. 40% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Námět je to zajímavý a otevírá nekonečný prostor černému humoru - čehož tvůrci moc nevyužili. Scénář taky nebyl zase tak špatný, ale nějak se to táhlo a nemělo to spád. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Tak trochu morbidni komedie,o dvou smolarich kteri vykopou kvuli sperku mrtvolu a pomalu zjistuji ze nezemrela prirozenou smrti,tak se rozhodnou na tom vydiranim vydelat......! Ovsem mist ke smichu je zde poskrovnu! ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s černým humorem. Nemůžu si pomoci, ale Jason Lee je pro mě Earl a když mu tady jako zdatný blb sekunduje Crispin Glover jako Eddie, je to jakoby náhražka Randyho. Dvojice podvodníčků vykope mrtvolu ženy u které čekali drahý náhrdelník, ale místo toho rozjeli akci s místním podsvětím. Minulost mrtvé ženy začíná vyplouvat na světlo a nakonec se podaří najít i opravdového vraha. Parkrát jsem se zasmál, ale znám lepší černé komedie, tahle nenadchne, ale neurazí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Místama nechutná komedie s vtípky, které nejsou k smíchu. Ale Jasona jako herec mám ráda a ve filmu se mi v celku líbil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že film začal so zaujímavým nápadom na temnú komédiu, ale niekde v procese písania scenára narazil na plytčinu. Dejové diery, trápne postavy a pomerne tenké rozlíšenie vo mne vyvolávajú otázku, či niekde cestou neunikli peniaze a scenár bol narýchlo dokončený alebo upravený, aby bol film rýchlo prepustení do kina. 4/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ zápletek mám rád, stejně jako Jasona Lee nebo Crispina Glovera a jeho nezaměnitelný způsob kouření cigaret. Nevím, jestli tak kouří normálně, ale v Charlieho andílcích to tak dělal taky. Pruitt Taylor Vance je známej xicht, ke kterýmu jsem dlouho nevěděl jméno, ale v tomhle filmu dostal dostatek prostoru k většímu hereckému výkonu. A to jeho mžikání očima taky nemá chybu. No, hrátky s mrtvým tělem sice někdy zavání (nebo spíš zapáchají) nekrofilií, ale to je ten správnej černej humor. Já se bavil. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Dosť nevtipná krimi čierna komédia, ktorá je nedotiahnutá po všetkých stránkach. Chýba kúzlo čiernej komédie, chýba tiež lepší scenár a hlavne réžia. Jason Lee film nijak neťahá na priemer a Crispin Glover tiež nie. Nie je to vyslovená nuda, ale dá sa na to pozerať. Zápletka je zaujímavá a spočiatku sa to vyvíjalo celkom dobre. Mínus je však, že sa tu v podstate niet na čom smiať. 40% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavá, obohratá a z prsta vycucaná zápletka a minimum vtipných momentov.To je pre komédiu dosť blbé konštatovanie. Keď chcete vidieť skutočne vtipné hrátky s mŕtvolou, tak radšej siahnite po Víkende u Bernieho. ()

PanFilmov 

všechny recenze uživatele

Taká priemerná "tuctová" komédia s biednymi krimi prvkami, kde vás zaujme iba celkom dobré zauzlenie na začiatku a zaujímavé rouzlovanie počas celého filmu a zopár vtipných scén, inak film za veľa nestál.Najviac ma sklamalo to, že do v tomto filme je došť kruté herecké obsadenie, ale film sám o sebe za nič nestojí, takže ani tí skvelí herci tomu nedokázali dodať sťavu:(:( ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Černé komedie mě celkem berou, tady toho k smíchu ale moc není. Slova "naprostý amatérizmus" celé to počínání vystihují jen velmi orientačně. Člověk má celý film pocit, že se dívá na neupravenou betaverzi, že zasekávačky jsou způsobeny přechodem vrstev na dvdéčku... Ale ne! Tady pravděpodobně slouží jako formální finesy tvůrců. Je mi opravdovou záhadou, jak se do tohoto potratu podařilo navrtat několik docela známých jmen, protože celé to vypadá jako nepovedený domácí úkol posluchače režisérského rychlokurzu. Na druhou stranu lze film přijmout jako nezvratný důkaz toho, jak je Jason Lee v prdeli. 30% ()

Reklama

Reklama