Reklama

Reklama

Střípky vzpomínek

  • USA The Bumblebee Flies Anyway
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Barney Snow se jednoho dne probudí v nemocnici a ze svého života si nepamatuje nic, jen své jméno a opakující se vzpomínky na autonehodu. Budoucnost je nejistá a on si z kliniky vytvoří přechodný domov. Brzy zjišťuje, že všichni ostatní z oddělení umírají na smrtelné choroby - všichni kromě něho. Když další pacient Mazzo požádá Barnyho, aby dělal hostitele jeho setře Cassie, která jej chodí navštěvovat, vznikne mezi nimi hluboké přátelství, které rozkvete v lásku. Pro Barnyho tento vztah znamená nový začátek. Jak mu však střípky vzpomínek začínají vytvářet celistvý obraz, začíná odhalovat záhadu kolem svých podivných snů a upomíná se na svůj předešlý život. Jak bude Barney reagovat, až jednoho dne zjistí celou pravdu o své minulosti a jak se zachová, když ho Mazzo požádá o pomoc, kterou je těžké odmítnout? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

On je to takový malý, nenápadný film a můj úplně první dojem byl „dobrý“. Jenže po pár dnech jsem zjistila, že mě zasáhl mnohem víc, než se zprvu zdálo. V myšlenkách se vracím k hlavnímu hrdinovi a přemýšlím nad tím, jaká by byla moje volba, kým se stane člověk bez minulosti, bez vzpomínek, bez vazeb a jakou cenu je ochoten zaplatit za budoucnost, vlastní budoucnost... Je vědecky dokázáno, že čmelák nemůže létat. Čmelák to neví, a proto létá. Handyman. ()

savage3303 

všechny recenze uživatele

Obyčajná priemerná dráma, kt. ma tak počas celého filmu nudila. Zaujal iba osud hlavného hrdinu. Ale čo mám najradšej na drámach sa opäť ukázalo. Moja najväčšia slabosť na emocianálne scény, kt. bola na konci tohto filmu na vysokej úrovni a záver na zamyslenie. Prikonil som sa k 4* ale udelujem 4 a 1/2* ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film pojatý zvláštnym spôsobom. Chvíľami pozoruhodný, chvíľami diskutabilný a chvíľami čisto obyčajný. Elijah Wood bol fajn, ale tiež by som si tam vedel predstaviť niekoho iného. Film ubehol moc rýchlo aj keď sa objavilo zopár nudných scén, no škoda neprepracovaného scenára, mohol byť z toho oveľa silnejší film. 68% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mladý Barney se bez vzpomínek na minulost probouzí v nemocnici, kde jsou mu společností jen noční můry vracející se autonehody a několik dalších pacientů, kteří tu však „bojují“ o to nejcennější. Bezkrevný výkon Elijaha Wooda (snad i to kolečkové křeslo podává suverénnější výkon) nikterak nepomáhá povrchnímu dramatu (bez hlubšího myšlenkového poselství) o naději, nevyléčitelných chorobách a jednom zdánlivě zajímavém experimentu. Jeho vizáž permanentně zasněného hošíka už mi roky leze krkem, Rachael Leigh Cook je sice moc roztomilá, přiznejme si ale, že herecky toho příliš nenabízí, mít na nose obrovskou bradavici a třicet kilo navíc, určitě by nedostávala příležitosti ani v těch podprůměrných snímcích. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Přestože má snímek několikrát možnost rozburácet tesklivý orchestr a diváka trochu podrásat, nakonec si až do konce bez větších ambicí drží své pomalé nezúčastněné tempo. Máte-li tedy rádi tiché nenápadné snímky, které se v náznacích dotýkají několika témat, hezky se na ně dívá a v zásadě vám nevadí, že postrádají ucelenější obsah, pak si asi příjdete na své. Vzhledem k povaze filmu do popředí vystupují především celkem pěkně napsané dialogy a hlavní postavy, které sice nevynikají nějakou drtivou komplexností, minimálně však lze konstatovat, že nejsou nudné. Elijah Wood je bezesporu jdním z těch talentovanějších herců současnosti a tu hodinu a půl jeho (zde zpochybňované) charisma celkem v klidu ustálo. A Rachael Leigh Cook to zde ohromně sluší. Nicméně, podle toho jakým byly na začátku karty rozdány, nelze se na konci ubránit mírnému pocitu zklamání ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama