Reklama

Reklama

The Last Woman on Earth

  • USA Last Woman on Earth
Trailer

Obsahy(1)

Eve (Betsy-Jones Moreland), její manžel Harold (Antony Carbone) a jeho právník Martin (Robert Towne) si užívají odpočinku na slunném Puerto Rico. Jednoho dne se však stane otřesná katostrofa a díky krátkému zmizení kyslíku z atmosféry vymře celé lidstvo. Přežije jen zmíněná trojice a oba muži teď musí bojovat o jednu nádhernou ženu. Poslední ženu na zemi. (movie)

(více)

Recenze (15)

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní premisa zahozená v tuctově nenápaditém rádoby dramatu nebo také škola filmu podle Rogera Cormana v praxi. Když se mistr braku dozvěděl o pobídkách na Portoriku, hnedle tam spíchnul najednou tři filmy se stejným štábem a obsazením. "Last Woman on Earth" je z oné trojice, dále tvořené "Creature from the Haunted Sea" a "Battle of Blood Island", navíc ten nejúspornější projekt, neboť si vystačí se třemi postavami a nulovými extra náklady (natáčelo se mimo jiné v bungalovu pronajatém na ubytování štábu). Premisa, kde se bezskrupulózní kšeftař, jeho žena a jeho právník jdou potápět a když vylezou, zjistí, že ze vzduchu zmizel kyslík, takže všichni lidé kromě nich zemřeli, nejprve přinese hrstku fenomenálně absurdních scén a zvratů, ale bohužel se pak uvelebí v tuctovém a předvídatelném rádoby dramatu o nevěře a důvěře mezi posledními lidmi na světě. Scenárista v budoucnu podepsaný pod "Čínskou čtvrtí" či "Firmou" se marně pokouší zdejší šestákové divadýlko našpikovat nosnými myšlenkami, ale Corman se jimi nenechává odvést od cíle natočit za málo peněz spotřební blbinku do drive-inů. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Geniální snímek Rogera Cormana z roku 1960 natočený v nádherných lokacích Puerte Rico. Corman tam tou dobou pobýval kvůli produkci filmu BATTLE OF BLOOD ISLAND a vzhledem k tomu že měl v rukou debutantskou práci scénáristy Roberta Townea (Mission:Impossible 2 atd.), postavenou na velice jodnoduché zápletce, rozhodl se tento zrealizovat též. Dva muži bojují o poslední ženu (Betsy Jones Moreland) na světě. Všichni ostatní vymřeli. A tahle ženská je tak zatraceně nádherná, že skutečně stojí za to. Jednu z hlavních rolí tu hraje i sám Robert Towne. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase nachytal na těch několik 4-hvězdičkovejch hodnocení a čekal jsem zázraky. No mohlo mě to napadnout hned, že to bude další z mnoha béčkovejch ptákovin, ale mně těch cca 71 minut života už stejně nikdo nevrátí, takže aspoň ostatnim doporučuju těch 71 minut využít nějakym lepšim způsobem. Ten film fakt stojí za hovno. Tady vidim v ostatních komentářích slova "geniální", "působivý" a další chvalozpěvy. Mně teda ten nápad, že jen tak najednou někam zmizí kyslík, připadá dost debilní. Navíc se ani nedozvíme, co se vlastně stalo (jedna z postav akorát řekne něco ve smyslu "Možná to byl bůh nebo nějaká bomba..."). Takže na začátku na pár minut někam zmizí kyslík, což hlavní postavy přežijou díky tomu, že se zrovna potápěj v moři a maj bomby se stlačenym vzduchem a pak... Pak je to příšerná nuda až do konce filmu. Těch 71 minut se opravdu neskutečně vleče. Až úplně na konci se to trochu rozjede, ale to je dost málo. Jinak nejvíc mě na celym filmu asi pobavila scéna, kdy jeden z přeživších hrdinů chce odjét někam pryč a skládá si do kufru kravatu. Docela by mě zajímalo, při jaký příležitosti by jí chtěl nosit. No já už se na to podruhý určitě dívat nebudu... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase sa mi diela Rogera Cormana celkom zapáčili. Dalo by sa povedať, že sa stal mojim najobľúbenejším režisérom zo starej gardy, z éry čiernobieleho filmu. Tento snímok z roku 1960 ma však nijak výrazne neoslovil. Po úvodnej sci-fi sekvencii, kedy sa na niekoľko minút stratí kyslík z atmosféry a tým pádom vymrie celé ľudstvo na Zemi, okrem troch hrdinov tohto filmu, nastupuje dramatická, dosť zdĺhavá pasáž, vzťahu týchto posledných preživších ľudí. Dvoch mužov a jednej ženy. Námet to nie je zlý, ale je plný logických chýb, ktoré znižujú jeho kredit. ** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Cormanovo Sci-Fi, drama, romance, horor, postApo, ... no asi to má ode všeho trochu. Jedna věc je ale jistá. Nápad filmu je celkem jednoduchej a v podstatě si vystačí se třemi herci. Takže jde o celkem úspornej snímek. Hlavní postavy jsou Eve a Harold(manželé) a Martin(Haroldů právník), kterýho si zahrál Robert Towne(zároveň i scénárista filmu. Mezitím co se tahle trojice potápí, celé lidstvo vymře díky tomu, že na nějaký čas z atmosféry zmizí kyslík. Po vynoření postupně trojice zjišťuje co se vlastně stalo a že jsou asi opravdu poslední přeživší na planetě. Začnou tedy plánovat co dál a jistý plán už mají. Zdá se však, že mezi Eve a Martin přeskočí jiskra a tak se tu vytvoří jakýsi milostný trojúhelník. Naštěstí nejde o žádnou extra romantiku. Film začíná(nejspíš záměrně) na kohoutích zápasech. „A těmi i končí". 3hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je zde jednoduchá dějová premisa (od oscarového scenáristy Roberta Towneho), ze které se dalo vytěžit víc. Třeba The Quiet Earth se s podobným námětem popralo daleko lépe. Herecké výkony slabé, v rámci rané Cormanovy produkce ovšem standard (zajímavostí může být snad jen role zmíněného Roberta Towneho). Na druhou stranu tomuto snímku nelze upřít dobře vykreslenou postapokalyptickou atmosféru a také snahu o určité poselství. Čekal jsem to horší, nakonec to vidím jako snesitelný průměr. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Příjemné exotické prostředí Portorika, zajímavý, i když ne příliš originální děj (v zásadě jde o parodickou variaci Mathesonovy knihy I Am Legend). Navíc souboj posledních mužů na světě o jednu ženu tu bylo třeba hned rok předtím (The World, the Flesh and the Devil, 1959). Nicméně - Corman si zjevně vzpomněl na strašlivosti, co v druhé půlce 50. let sekal jak na běžícím páse, a vytvořil něco, co naprosto zapadá do řady k Wasp Woman, Swamp Women nebo Teenage Cave Man (fakt nechápu, jak někdo, kdo v roce 1960 vytvoří něco tak geniálního jako Little Shop of Horrors, vzápětí přijde s tímhle). Kromě okouzlující Betsy Jones-Morelandové, které to na karibských plážích v plavkách nesmírně sluší, se totiž v podstatě není na co dívat - oba chlapíci jsou extrémně nesympatičtí a jejich rybaření prokládané hádkami nudí jako máloco; o postapokalyptické atmosféře si to může nechat jen zdát (ani mrtvý holčičky na chodníku to nezachrání) a to, že si tvůrci ani náhodou nelámali hlavu, proč vlastně ten kyslík zmizel, taky body snímku nepřidá. O pitomém konci ani nemluvě. Dost promarněná šance jednoho z nejrozporuplnějších režisérů vůbec. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ktorého potenciál nebol úplne využitý, herecké výkony, ktoré neboli najlepšie a dialógy, ktoré boli miestami nechcene úsmevné. Ale sledovať ma to bavilo. Už len kvôli tomu prázdnemu mestu a predstave vymretého ľudstva :) ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Blbost jak noha - ale na natoceni to muselo byt v tech exterierech prijemne a hlavni kocena je docela pekna, jinak je to opravdu tragedie ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

V roce 1960 pracoval Corman v Puerto Ricu na 3 filmech najednou: režíroval Last Woman on Earth, Creature from the Haunted Sea a k tomu produkoval Battle of Blood Island. Creature from the Haunted Sea jsem viděl pár dní před Last Woman on Earth. Stejné lokality, stejní herci, stejný štáb, naštěstí ale dva rozdílné filmy. Zatímco Creature je mimořádná konina, s Last Woman si dal Corman trochu více práce. Sice je také konina, že na celé zemi najednou cca na 1 hodinu zmizí z atmosféry veškerý kyslík a přežijí to pouze 2 muži a žena, kteří se zrovna potápěli v moři, pak už se ale jejich příběh vcelku slušně rozjede: jednak se musí postarat o to, aby přežili, a také si musí mezi sebou vyřešit, kdo že to bude s tou poslední ženou na světě chodit. Především mne potěšilo, že hlavní postavy nebyly úplně černobílé, jak jsem od začátku očekával. Na druhou stranu, i tento Cormanův film pro mne postrádal jakoukoliv atmosféru. 2,5 * ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná kohoutím zápasem, na kterém jsou dva přátelé s manželkou jednoho z nich. A oba nemají ani tušení, že je čeká obdobný kohoutí zápas. A důvodem bude právě ta manželka, která se záhadným úmrtím lidstva stane jedinou ženou na zemi. Co se na Zemi vlastně stalo, není vysvětleno. V jednoduchém příběhu to ani není nijak zvlášť důležité. Dozvíme se jen to, že se všichni tři apokalypsy náhodně vyhnou na společné dovolené, kdy se zrovna všichni tři potápějí v moři s dýchacím přístrojem. Následně jsou tedy v městečku sami a jejich přátelství a manželství následně projdou hodně zajímavou zkouškou. Stejně jako neobjasněná apokalypsa zůstává neobjasněna také charakterizace postav. Dobro a zlo přítomno je, ale nedozvíme se u koho. Vznikající konflikt s následným vývojem je podaný tak, že se nelze přiklonit k nikomu. Je to dáno především dobře promyšlenými dialogy, které jsou dějově důležitější, neboť nějaké dramatické momenty použity nejsou. Snímek si tak nehraje na lecjaký velkolepě důležitý film, ale naopak přirozeně vypadá jako spíchnutý horkou jehlou. Nakonec, i rychlost natáčení tomu odpovídá, včetně výsledné hodinové stopáže. Námět se však stal inspirací a později, v nejrůznějších dějových alternativách, vzniklo dalších snímků více. I u tohoto platí, že v jednoduchosti je síla, což nasvědčuje vkusná režie Rogera Cormana, věrně dle scénáře Roberta Towna, který si i střihl jednu z rolí. ()

Reklama

Reklama