Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (224)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si říkala, že to vykoukám na 3*, ale proč? Proč mám filmu, který má sice fantastickou modrou krustičku, obrazovou nápaditost, ale v okázalém balení nudí pseudomystikou místo, aby nekompromisně vtáhnul pořádným příběhem, dát víc? Modrá je dobrá, ale tolik zas ne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách silně rozporuplné dílo, jenž na každého diváka zapůsobí úplně jinak. Formální experiment kloubící počítačovou animaci s hraným projevem se tvůrcům povedl, jenže chvílemi až příliš okatě dávají najevo jak jsou výjimeční a jak by měla divákovi padat čelist údivem. Přechody mezi těmito dvěma „světy“ jsou však podány nenásilně, takže po pěti minutách není problém s orientací. Problém tedy spíše tkví v samotném obsahu, který sic se tváří jako dokonale propletená mozaika futuristického světa roku 2095 (poměrně odvážný časový horizont na to, co ve filmu spatříme) a egyptské mytologie, je spíše úsměvnou skládačkou, v níž nemá cenu hledat hlubší smysl. Immortel je víceméně zdařilým vykradačem. I když ten výpravný design N.Y. City ve stylu Blade Runnera a Pátého elementu je svým způsobem pocta (i když notně na hraně). Přesto je můj dojem, vzhledem k hodnocení maximálně pozitivní a případné další shlédnutí je vcelku na místě, už jenom kvůli poněkud dějově zmatenému úvodu. PS: Linda Harry je zde neuvěřitelně křehce krásná a naopak Thomas Kretschmann je cool jako ještě nikdy předtím! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je, věřím, pro někoho naprostý a nezničitelný kult. Tak to taky mělo být. Já jsem si dřív, než tento film vznikl pořídil celou trilogii v originální komiksové podobě a ani tak mě to natolik nezaujalo jako jiné příběhy nakreslené na lesklém papíře. Režisérské stolice se chopil tvůrce celého díla, samotný Enki Bilal a pokusil se o takový celoevropský produkt, který rozhodně zaujme svým zvláštně pojatým zpracováním. Jenže mě rozhodně nezaujal. Jediné co tam opravdu stojí za pozornost je totiž muzika. Kdo jiný se jí mohl chopit než vítězné růže z Islanda, tedy v překladu Sigur Rós a ta muzika tomu dodává okamžitě jiný rozměr. Bez ní by to byla břečka, která by neměla hlavu ani patu. Teď je to film, co nemá hlavu ani patu, ale přesto má plno tolik silných scén, protože ta muzika je prostě geniální. Ve filmech by jí mělo být více, protože dokáže zaujmout diváka a to film v dnešní době každopádně potřebuje a hudba tomu hodně dopomáhá. Takže to byl ten jediný, opravdu dobrý tah od Enki Bilala. Jinak si jeho projekt měl šetřit a plánovat ještě nějaký ten rok dopředu, protože to nemělo žádný význam. Teda až na to, že Sigur Rós natočili další várku muziky z naprosto jiné dimenze, než ve které žijeme my. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €22,1miliónaTržby Celosvetovo $7,169,000║ v určitom ohľade dobrá práca ale chýba tomu pevnejšia pôda pod nohami, je to len poletovanie z miesta na miesto bez konštruktivnejšieho deja, taktiež nepochopím ten mix hraných ludí s počítačovo animovanými, v tomto vidím také nešťastné zlyhanie, ostatné trikové záležitosti sa dali zniesť mali svoju úroveň aj keď od dokonalosti to bolo daleko /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal se neštítí žádného experimentu a jeho fantazie nezná žádné hranice. Rozpočet a možnosti dnešních triků však bohužel ano, takže film až příliš často sklouzne k prkennosti filmečků z počítačových her. Originální příběh však nabídne svou vlídnou náruč každému, kdo projeví zájem a nebude se bát trochu svéráznějšího "nehollywoodského" pojetí. Pro příznivce Bilalových comicsů je Immortel povinností, pro ostatní pak zajímavým experimentech, který by se dal svou vizuální agresivitou přirovnat např. k Avalonu. Záleží na vás, jestli máte na podobné výstřelky náladu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné v detailech, leč strašlivě nevyvážené v celku. Bilalův film mě přesvědčil některými částmi výtvarného řešení, zejména vizuální stylizace prostředí depresivní cyberpunkové aglomerace je špičková, naproti tomu animace lidí pokulhává a zejména jemnější emoce není schopna vyjádřit vůbec. Živí herci jsou naštěstí jiné kafe, jak rozervanec Nikopol v podání tradičně skvělého Thomase Kretschmanna, tak křehce tajemná Jill Lindy Hardy. Velice nevyrovnaný je scénář, který vznikl dle zjevně mnohem komplexnější komiksové předlohy, z níž však povstává pro nezasvěcené pouze zmatená drť jmen a nikam nevedoucích osudů. Ve filmu se tak příliš dlouho vytváří jakýs takýs nosný příběh a jeho vizualita nedokáže určitou vykořeněnost dialogů i osudů uprostřed nehostinného fikčního světa nahradit. Nelze popřít, že pro osoby znalé komiksu se vše jeví jinak... Ježto se však mezi ně neřadím, musím nutně posuzovat Immortel jako zmatený a místy nudný pokus nové generace, který teprve v závěru dokáže evokovat čitelnou atmosféru a vygenerovat jistý emotivní náboj. Enki Bilal si ukousl velké sousto, přeplnil ho symboly a obrazy, čímž rezignoval na pozornost nezasvěcených. Krom toho však nedokázal jako filmař udržet svoje dílo v koherentním celku, což je chyba těžko svalitelná na předlohu... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vznášející se pyramda z které vyleze muž s orlí hlavou. Bíla žena s modrými vlasy a modrými slzi, které co jednou nabarví, už je navždy modré. Jeden muž, který připomíná chudšího Darta Vadera. Svět budoucnosti , kde všechy auta fungují jako trulejbusy ve vzduchu. Místo, kde se z central parku stala brána do jiné dimenze.... Toto všechno patří k filmu Immortel stejně jako k jeho komiksové předloze. Lituji, že neznám všechny symboli tohoto filmu a všechny postavy a neznalost komiksu mě mrzí, snad budu mít šanci tuto svou chybu napravit, protože tento svět je nejen krásný a originální, ale i kouzelně fascinující...Velmi mě dostal počet živých herců a vizáž filmu, která mě přes svojí jasnou béčkovost stejně naprsoto dostala. Vůbec jsem něco takto dobrého nečekal.... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimave graficke riesenie (mna osobne tie prechody a kombinacia hraneho s animovanym takmer vobec nerusili) a dobra hudba sa podpisali pod podmanivu atmosferu celeho filmu. Zial najslabsim clankom celeho filmu je pribeh. Ta zmes mytologie starobylych bozstiev s cistym sci-fi je oproti komiksu velmi okresana a pravdupovediac, keby som ich necital, tak sa mi dej zda dost chaoticky a neprehladny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I bohové, když se zbaví nesmrtelnosti mají ze smrti strach..... Létá tu pyramida, řádí sériový vrah, z nebe spadne kus vězení. A nakonec to do sebe všechno zapadne. Stejně tak mix anime a lidí, který vypadá velmi zajímavě. Najdeme tu kousek atmosféry 5 elementu, hvězdné brány a možná i dalších sci-fi. Celý film je zabalen do barevných filtrů a celkem příjemě to na mne působilo. Žádné barevné orgie, ale spíš temné barvy. Ale celkově to beru jen jako filmovou ,,zajímavost". ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Sigur Rós a Goran Vejvoda: 1. Beautiful Days ,2. June in January ,3. Hjartao Hamas ,4. tMy Dear Friend ,5. Nights in White Satin ,6. Etang Donne ,7. Atomic Reaction ,8. Under the Volcano ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět Immortelu v sobě skrývá mnoho zajímavých kulis i životů. Egyptští bohové, korporace Eugenics, podzemní hnutí, tajemná rasa Dayaků, policie - a každá tato součást světa je zastoupena minimálně jednou, ale spíše více postavami. To je poměrně mnoho hráčů na tak malý prostor, který 100 minut nabízí, zvláště je-li touha postavy vylíčit jako skutečné postavy, ne jen jako komixově zjednodušené postavičky, jak je běžné za Velkou louží. Bilal tuhle touhu určitě má, jenže většinu času se lyricky zasnívá nad výtvarnou vypiplaností prostředí a tak diváka s charaktery seznámí nedostatečně. Na druhou stranu se musí nechat, že zprostředkování "úžasu nad budoucím světem" se povedlo. Má velmi příjemný, lehce meditativní, až mystický nádech, což dobře koresponduje se zápletkou a přítomnými bohy. Fabule je velmi jednoduchá, a to u množství vsazených postav nepříjemně zklame. Divákovo poznání fungování světa po skončení filmu je mělké, nicméně svět láká k dalším příběhům, k objevování. Napadlo mě, že se složitějším příběhem by Immortel mohl být velmi slušným seriálem. Jako filmu mu dám jenom silné ***. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle sci-fi me hodne zaujalo. Spis nez akcni sci-fi to je sci-fi drama (i kdyz to zni dost divne), ale nejaka akce se tu taky najde. Pokud ale cekate Matrix budete hodne zklamany. Nejvetsi plus tohohle filmu je vizualni stranka, ta je naprosto bombasticka a i kdyz triky nepatrej mezi spicku, na pohled vypadaj perfektne. Dalsi plus je pribeh, kterej ma sice par logickejch der a par veci si bere z jinejch filmu, ale celkove je docela promakanej (misty zbytecne moc komplikovanej) a hlavne strasne zajimavej. Herci jsou taky docela dobry, ale mohlo jich tu byt vic. Tady bych videl asi jediny minus filmu a to, ze nektery animovany postavy vypadaj dost odflakle. Vahal jsem mezi 4* a 5*, ale i kdyz to neni uplne cistejch 5*, tak je musim dat, protoze tohle sci-fi me fakt dostalo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Immortel je poriadne nevyrovnaným sci –fi, ktorého príbeh sa zbytočne rozteká do príliš veľa bočných línií v snahe zastrieť skutočnosť, že hlavná dejová línia je vlastne úplne jednoduchá až primitívna. To však nič nemení na fakte, že sa na Immortel veľmi dobre pozerá, a že aspoň v tomto filme platí že, „modrá je dobrá“. Bohužiaľ za slabý a zmätený príbeh nemôžem dať viac než 7/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Comicsovou předlohu neznám. Vizuální podoba mi nepřišla nijak úžasná, byl bych radši, kdyby se tvůrci tolik nerozmachovali, když jim na to rozpočet nestačil. Už vůbec jsem nechápal, proč jsou některé postavy animované (docela mi to vadilo). Celkový chlad a odlidštěnost mohl být záměrem, takže to nekritizuji. Immortel je hodně náročný na sledování, divák nedostane nic zdarma. I tak se mi na něm něco dost líbilo, i když nedokážu přesně formulovat co. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně zvláštní film, vizuálně, obsahově i mytologicky oscilující kdesi mezi Matrixem, 5. elementem, Metropolis, Ghost in the Shell a Miévilleovým světem Bas Lagu. Hudba je úžasná a Thomas Kretschmann okamžitě putuje do mé desítky oblíbených herců. Film má neuvěřitelnou atmosféru a v podstatě jediné, co jej v mých očích sráží "jen" na úroveň velice solidních 4 hvězd, je krajně podivné nadužívání digitálních efektů. Ty jsou jednak samy o sobě strašně nevyrovnané co do kvality renderu, animace i postprodukcí, a především jsem nedokázal objevit žádný kllíč, podle kterého by se dalo rozluštit, proč jsou některé postavy (scény) hrané a jiné digitální (čímž ovšem netvrdím, že žádný klíč neeexistuje). Pocit, že v rámci celovečerního filmu občas sleduju video z počítačové hry na úrovni Mafie byl každopádně občas dost nepříjemný. V každém případě mě ale Prokletí bohů utvrdilo v tom, že francouzská a japonská fantazie mají k sobě HODNĚ blízko... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nudný slátaný scifi, který si hraje na mysteriózní neakční thriller, ale nejde mu to ani trochu a tak ve výsledku se člověk kouká jen na vizuální stránku, která ale objektívně taky neni moc dobrá, obzvlášť postavy jsou na rok 2004 celkem trapný a na francouzskou missku Lindu Hardy v modrým, což neni až zas tak špatná podívání, ale chtělo by to celý podat trochu zábavnějc ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou, je škoda, že o něm není nikde slyšet. Jde o vkutku rozkošnou a originální kombinaci hraného a 3D CGI animovaného filmu. Přestože animace se po technické stránce nevyrovnají těm z Pixaru nebo Dreamworks (vlastně vypadají jako z počítačové hry, ale to já nepovažuju za zápor, já počítačové hry miluju:), po umělecké a estetické stránce jsou nesmírně sexy:) Příběh taky není špatný (samozřejmě v rámci žánru comicsu - ten comics bych si teď docela rád přečetl). A navíc ve filmu zaznějí Sigur Rós! Tvůrci filmu zkrátka vědí, jak si získat mé sympatie:-) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Směsice Japonského Casshern, Francouzského Fifth Element, Hvězdné brány a Blade Runnera, vše zabalené do úhledného líbivého hávu, opředeno nepříliš povedeným příběhem. Počítačově vymodelovaná kontrastní okolí i postavy, zajímavý svět a mystické prostředí. Na druhou stranu příběh, který je matoucí a postrádá širší spojitost, konečný děj vyzní dost lacině a jednoduše, a i kvůli tomu je největší slabinou filmu. Dobré sci-fi, které ztrácí mnoho díky občasné horší animaci a roztržitosti příběhu, což je ohromná škoda, začátek se mi opravdu líbil. 60 % ()

Reklama

Reklama