Reklama

Reklama

666 Mo Gwai Fuk Wut

  • Hongkong 666魔鬼復活 (více)

Obsahy(1)

V Hong Kongu a okolí jsou záhadně zabíjeny ženy, které spojuje jediné, narodily se šestého července. Okolo Hong Kongu obchází smrt v podobě psychopatického vraha. Ching, policejní psycholog, objeví pravděpodobnou další oběť, která trpí děsivými sny, ve kterých se jí zjevuje sám Satan. Všechno ukazuje na to, že psychopat je Satanův učedník, jehož tělo si pán pekel vypůjčil k hledání reinkarnace své dcery na Zemi. (Caelos)

(více)

Recenze (2)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má sice pěknej cover a vydává se za HK CAT III (category 3 snímek), což bývá v drtivé většině záruka kvality temných a násilných Hong Kongských exploiterů z 90. let ... leč, bohužel to cat 3 z mýho hlediska není ani náhodou. A jestli tam opravdu spadá, tak snad právě účelně pro "reklamu". Netvrdím, že je to špatný snímek, technicky výborně proveden, odstíny a filtry moderé barvy, temné uličky, akce, nějaký to střílení, karate/kung-fu --> V HLAVNÍ ROLI MLADIČKÝ DONIE YEN !!!! Který zde předvede svých 5 základních těžkotonážních kopanců a dokonce i nějaký ten herecký talent... Jinak je to o posedlém týpkovi Satanem, kterej ještě do toho se snaží ovládat a posednout "vyvolenou oběť", shodou okolností policistku - parťáka policajta Donieho Yena. Celé je to ale takové nijaké, bez výraznějšího násilí a gore. Prostě nic extra. Film ale skvěle vygraduje na samotném konci, kde příjdou na řadu nějaké ty obživlé mrtvoly, motorová pila, uřezané končetiny a to, co Doník provede hlavnímu záporákovi, je fakt LAHůůDKA!! Nastřelovačem hřebíků ho ukřižuje k dřevěnému kříži, zaživa ho zapálí a pak ho hořícího vykopne z činžáku oknem, po čemž padouch spadne do dodávky, která vzplane a on kompletně uhoří ... Jo, ten závěř je fakt fajnovej a úsměvnej, ale jinak celkově průměr... ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Zkuste smíchat Fincherových Sedm a "tradiční hongkongskou vyvražďovačku" (jestli něco takového existuje) a vypijte to... bude vám špatně ještě týden, tedy pokud stihnete doběhnout do nemocnice na výplach žaludku... Kdesi uprostřed Hongkongu se úchylák posedlý ďáblem rozhodne najít dceru Satanovu. Tak výjimečná žena se mohla narodit jen 6.6. 1969 a tak se mají všechny holky na sklonku třicítky na co těšit. Úchylák (jeho charakter je tak jednorozměrný, že se nebudu zatěžovat s tím, abych hledal jeho jméno) "vyvolené" podrobuje speciálnímu testu - ženě vyřízne srdce a když to dotyčná přežije, je právě ona Satanovým potomkem. Po několika neúspěšných seancích se o rituálního maniaka začne zajímat nejen policista přezdívaný Alchymista (naprosto "divný" Donnie Yen ;), ale i Ching (kdo hádá, že se narodila šestého července, může si připsat cenné body), která šílencovo řádění vídá ve svých nočních můrách. V tu chvílí máme příběh nalinkovaný od začátku do konce a nerušeně se můžeme vézt na vlně kryptohrůzy... Nebo že bych se mýlil? Ehm, jak to říct. Známý HK producent shlédl v kině Sedm a hned po závěrečných titulcích obvolal pár lidí s "novým projektem". Slovo dalo slovo, týden se setkal s týdnem a bylo hotovo. Tak nějak bych tomu i věřil, protože Satan Returns má všechny znaky filmu natočeného na ruční kameru během pěti dnů. Herci, pokud zrovna nepřehrávají nebo nekrvácejí, odehrávají dialogy s nepřítomným výrazem (zvlášť na Chingmy Yau je to hodně vidět), na hudbě a zvuku se zřejmě ušetřily obrovské peníze, protože obě složky občas záhadně chybí, stejně jako barevné korekce scén. Příběh samotný pak připomíná kopii Sedmi násilně tlačenou hektickým tempem natáčení v Hongkongu. Výsledný produkt by se možná dal s úspěchem používat jako sedativum, protože si dost dobře nedovedu představit osobu, která by při něm neusnula (nebýt tu ten Donnie, který si parkrát do někoho kopne, index tempa by šel do záporných hodnot a film by se začal odvíjet pozpátku)... nic nespráví ani šokující pointa, která snad naznačuje zadní dvířka vedoucí k pokračování... Jen to ne! 40% ()

Reklama

Reklama