Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Recenze (100)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To byla taková hříčka, kam občas zabloudil výtečný černý humor (nohy, Jack Nicholson ) ta kytka mě připomínala mě jako malýho, taky jsem furt řval že mám hlad, se divím, že jsem to přežil, protože já bych po tomhle po žadavku řekl "tady žeru jenom já" a kytka by utřela hubu. No dám tři, ale je to na hraně, spíš z úcty k jednomu z místních chebských filmových maniaků. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtip, nadsázka, ironie. Vše vystavěné na myšlence, že hloupý pomocník vyšlechtí neznámou květinu, která se brzy změní v sestru Adély (obě ještě nevečeřely:)). nejvíce mě fascinovala postava Audrey, protože představitelka dokáže neuvěřitelně dlouho a pevně udržet svůj krásný úsměv. Ten vydal za 100 dobrých vtipů, hlavně u paradoxních reakcí sympatické prodavačky květin. Pro romantiky bez fantazie je tu samozřejmě návod, jak potěšit ženu a získat si její srdce... Pro ostatní postačí třesnička na dortu v podobě tři minuty s Jackem Nicholsonem a jeho nadšeným pohřebákem s krásným úsměvem. Hlavně svého zubaře doporuč, Jacku:) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jde pouze o sympatickou hovadinku plnou gagů vystavěných na absurdních, komických postavičkách (pojídač květin, masochistický pacient u zubaře či hypochondrická dáma s neuvěřitelnou kuchyní) a střelené zápletce s hladovou kytičkou, která, Audrey se jmenuje, chuděra ještě nevečeřela. Humor je tu jednoduchý, ale zabírá. Legrační je i to, jak je v ČR tento film disribuován. Na obalu stkví se velkým písmem Jack Nicholson, jehož role je pouhý štěk, byť zábavný. Inu, byznys. Slabé ****. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že "dobytek" to tu celkem dobře vystihnul. LITTLE SHOP OF HORRORS přichází s několika zábavnými fórky, dobře uteče, ale rozhodně se nejedná o žádný klenot, pár momentů by skutečně bylo zábavných max. v němých filmech, schopnost hlavního hrdiny zakopnout o cokoliv je skutečně nasírací a skončit ve chřtánu masožravé květinky si rozhodně zasloužil. Jinak Jack Nicholson tu hraje malou roli sadomasochistického pacienta co si nachá slastně vyvrtat a vytrhat většinu zubů. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Řadit Cormana k Edu Woodovi by byl velký omyl - Little Shop of Horrors mi přijde legrační zcela záměrně. A že je opravdu vtipný! Corman zkrátka umí (uměl). A Nicholson je v malé roličce pacienta natěšeného na zákrok zubního lékaře prostě dokonalý! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Little Shop of Horrors je v pořadí 4. film od Rogera Cormana, co jsem teď v posledních několika dnech viděl a musim říct, že je to jedinej film, kterej za něco stál. Na druhou stranu, až takhle vysoký hodnocení, který zde film má, mi připadá dost přehnaný. Ale zpět k filmu... Horor to vůbec neni. Předpokládám, že ani v roce 1960 to nikdo nebral jako horor. Ten film je jasná komedie, která je chvílema dost černá. Třeba scény u zubaře s Jackem Nicholsonem nebo krmení masožravý rostliny rukama a nohama, co zbyly z člověka přejetýho vlakem mě docela pobavily. Najdou se tady ovšem i nepovedený fórky, který možná byly směšný někdy v éře němýho filmu - klouzání po šlupce od banánu, různý padání na zem a podobně. Navíc mě film chvílema i nudil, ale vzhledem ke krátký stopáži se to dalo přežít. Takže dávám nakonec 3 hvězdičky, ale že bych to musel vidět podruhý, to zase ne. Jinak se určitě pokusim sehnat remake z roku 1986 se Stevem Martinem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Malý obchod hrůz nemá s hororovým žánrem kromě rekvizity hladové masožravky, která má políčeno na lidské maso, prakticky nic společného. Jde o nenáročnou komedii, tak trošku na způsob naší Adély, ovšem bez vymakané výtvarné stránky, bez kouzelných dialogů a scénáristické geniality pana Brdečky. Přítomnost Jacka Nicholsona je epizodní a pouze dokumentuje počátky jeho herecké dráhy. Jde o neambiciózní levný a rychle natočený filmík, který nicméně jako jednorázová jednohubka neuškodí, protože si na nic nehraje a nejde pod hladinu obecného vkusu. Dialogy obsahují i pár slušných vtípků a film svým zasazením do chudinské čtvrti má i určitý sociální rozměr. Celkový dojem: 50 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Černá komedie okořeněná židovským humorem majitele květinářství Gravise Mushnicka (M.Welles) a po špetkách otrávená Seymourem s jeho zakopávacími manýry z grotesek. Dva natáčecí dny - dvě hvězdy a myslím si, že pět natáčecích dnů by to nespravilo.. Nejsem si jist, jestli ještě někdy směrem ke Cormanově filmografii zvolám: „Feed me!“.. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedna z najúžasnejších hororových komédii a vobec najzábavnejších filmov aké som kedy videl. Dokonalá minirola Jacka Nicholsona, ktorý už vtedy definoval svoju typickú postavu podivína so šialeným úsmevom na tvári. Feed me !!! . (10/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V čase svojho vzniku to bola určite nadpriemerná horrorová komédia o hovoriacej mäsožravej rastline, ktorá sa necháva vykrmovať ľudským mäsom a v jednom kuse vykríka: "Feed me! I´m hungry! Feed me more!". Dnes je to skôr záležitosť pre filmových zanietencov, ktorí tento snímok ešte dokážu oceniť a ktorých iste poteší jedna z prvých hereckých úloh Jacka Nicholsona. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milý hororík o rastlinke ,ktorá je stále "hungry" a po krvavých obedoch sa stále zväčšuje.V miniroličke sa predstaví začínajúci J.Nicholson .60%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Improvizace, mizerní herci, dementní dialogy a situace, groteskovitost, všudypřítomná, do diváka praná hloupost, bláznivost... to vše dělá z tohohle filmu zábavnou magořinu, která ani chvíli nenudí a skončí právě v okamžiku, kdy by nudit začít mohla. Výborné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Horrorová tragikomedie o mladém muži, který jen chtěl začít lepší život za pomocí "zázračné květiny" z rodu "mucholapkovitých"... :-)) ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

není lehké hodnotit snímky tohoto druhu... očima dnešního zhýčkaného diváka může jít o dost teatrální pitvoření herců, ale zrovna tentokrát mi to v kontextu děje ani moc nevadilo... naopak, sedělo to jako... ehm... pozadí na hrnec, nebo, chcete-li, kytka v květináči. stopáž příjemná a závěr celkem zajímavý. prostě taková veselá jednohubka ;-) 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 8/10 Triky 7/10/// +stále slušná atmosféra, na svoji dobu určitě dobré triky, strašidelný hlas rostliny, sympatická Jackie Joseph, a je to krátké -pomalejší tempo, samozřejmě berte v potaz, že to je 50 let starý film/// Myslím krásná ukázka toho jaké hororové filmy vznikly v době, kdy ještě tento žánr neznal zombie, neuměl vystavět strašidelnou atmosféru, neměl dokonalé masky, krev mu byla k ničemu, protože u černobílého obrazu je zbytečná. Jenže je to taky ukázka toho jak už tehdy tvůrci dokázali navodit slušný příběh, vložit do něj nějakou zrůdu. Navrch dodat lidskou motivaci pro konání činů (snaha vydělat a zbohatnout), což se nakonec neobejde bez nejednoho úmrtí. A tím, že je to krátké, tak opravdu není prostor pro nudu. Takže rozhodně stojí za to vidět./// Celkem 74%/// ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Mám z tohohle filmu dost rozpolcený pocity. Dost vtipů je hodně povedených, dost je "trapných" (jak řekl dobytek, vtipné byly maximálně v éře grotesek). Jack Nicholson ovšem pohladí po duši, možná škoda, že jeho šílenec nedostal ve filmu větší prostor. Rozhodně by to snímku jen prospělo. Takhle jen slabší 3*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Roger Corman a jeho další hororová komedie. Tentokrát o ňoumovi kterej vypěstoval masožravou květinu Audrey Junior. Jde o zábavnou hříčku která nabídne i vtipný postavy jako pojídače květin či mladýho Jacka Nicholsona jako masochistickýho pacienta libujícího si v zubařských zákrocích. Žádnýho extra velký filmový umění to sice není ale stejně jako Cormanovo Vědro krve(A Bucket of Blood) i tohle je nenáročná a pohodová odreagovačka která rychle uteče. 4hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Bude tam nápis ,Gravis Mushnick' ve francouzštině.“ Tento snímek mi připomíná jedno vzdálené a neskutečně kouzelné období, kdy se v regálech Levných knih ještě vyskytovalo obrovské množství zajímavých snímků na DVD, a tak člověk mohl objevovat zvláštní a málo známá zákoutí světové kinematografie. A právě od té doby zbožňuji tvorbu Rogera Cormana. ()

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama