Reklama

Reklama

Malý obchod hrůz

  • USA The Little Shop of Horrors (více)
Trailer

VOD (1)

Tato černá filmová komedie je příběhem zaměstnance malého květinářství, ke kterému se shodou náhod dostane semeno podivné rostliny. Zpočátku neroste, ale když se její majitel při ošetřování řízne do prstu, rostlina si na jeho krvi ráda pochutná a mohutně povyroste. Když už masožravci přestane stačit krev a maso, začne se její majitel shánět po větších a větších obětech... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Atmosféra 8/10 Triky 7/10/// +stále slušná atmosféra, na svoji dobu určitě dobré triky, strašidelný hlas rostliny, sympatická Jackie Joseph, a je to krátké -pomalejší tempo, samozřejmě berte v potaz, že to je 50 let starý film/// Myslím krásná ukázka toho jaké hororové filmy vznikly v době, kdy ještě tento žánr neznal zombie, neuměl vystavět strašidelnou atmosféru, neměl dokonalé masky, krev mu byla k ničemu, protože u černobílého obrazu je zbytečná. Jenže je to taky ukázka toho jak už tehdy tvůrci dokázali navodit slušný příběh, vložit do něj nějakou zrůdu. Navrch dodat lidskou motivaci pro konání činů (snaha vydělat a zbohatnout), což se nakonec neobejde bez nejednoho úmrtí. A tím, že je to krátké, tak opravdu není prostor pro nudu. Takže rozhodně stojí za to vidět./// Celkem 74%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V čase svojho vzniku to bola určite nadpriemerná horrorová komédia o hovoriacej mäsožravej rastline, ktorá sa necháva vykrmovať ľudským mäsom a v jednom kuse vykríka: "Feed me! I´m hungry! Feed me more!". Dnes je to skôr záležitosť pre filmových zanietencov, ktorí tento snímok ešte dokážu oceniť a ktorých iste poteší jedna z prvých hereckých úloh Jacka Nicholsona. *** ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že "dobytek" to tu celkem dobře vystihnul. LITTLE SHOP OF HORRORS přichází s několika zábavnými fórky, dobře uteče, ale rozhodně se nejedná o žádný klenot, pár momentů by skutečně bylo zábavných max. v němých filmech, schopnost hlavního hrdiny zakopnout o cokoliv je skutečně nasírací a skončit ve chřtánu masožravé květinky si rozhodně zasloužil. Jinak Jack Nicholson tu hraje malou roli sadomasochistického pacienta co si nachá slastně vyvrtat a vytrhat většinu zubů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Některé filmy se objektivně hodnotit nedají, a Cormanův Little shop of horror mezi ně spadá. Je to přesně ten typ filmu, jakým je slavné Woodovo Plan 9 from outer space - děsné dialogy, amaterské, svou lacinností do očí bijící kulisy, a příběh...ten se očividně psal pěkně narychlo. Jenže pak je tu to ohromující množství nápadů, které na nás autoři chrlí, a to nápadů značně ulítlých, vzniklých většinou z té největší nouze. Little shop of horrors ani na chvíli nenudí - trvá přiměřeně dlouhou dobu, je tu velká masožravá květina Audrey, která každou chíli vykřikuje "Feed me!" a "I am hungry!", je tu milostný příběh, zazní i několik výstřelů - tvůrci se snažili dát do filmu všechno, i přesto že vložená investice očividně nesahala vysoko. A na závěr to nejlepší - to co tehdy Corman možná jen tušil, dnes víme jistě - Jack Nicholson je skvělý herec, a i přesto že se v tomto malém dílku xichtí jen pár minut, rozhodně předvádí nemalou část toho, co později rozvinul ve skutečné herectví. A teď, Audrey už má hlad, tak ji padejte nakrmit! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborná vec. Krásne štylizovaná a jednoduchá. Zápletka, ktorá by fungovala aj pre krátkometrážny film tu funguje na poli dlhej metráže a prezentuje nám partu rôznorodých, ale charakterovo veľmi špecifických postavičiek. Mix detektívky, hororu, komédie, romantického filmu tu funguje na výbornú. Niekoľko krát som sa naozaj schuti zasmial - hlavne pri drobnej úlohe Jacka Nicholsona u zubára a celkovo ma film veľmi príjemne pobavil. Vidno že bol Corman majstrom svojho remesla a celkovo B žánru v Amerike ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Příjmení hlavního hrdiny zazní ve filmu hned v několika obměnách. (Shaqualyck)
  • Role Seymoura Krelboina se měl původně chopit Dick Miller. Vystřídal jej Jonathan Haze. (Chatterer)
  • Většina dialogů mezi majitelem květinářství Gravisem Mushnikem (Mel Welles) a pojídačem květin Bursonem Fouchem (Dick Miller) byla improvizace. (ČSFD.cz)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama