Reklama

Reklama

Xin long men ke zhan

  • Hongkong 新龍門客棧 (více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný historický film. Má dobrý príbeh o skupinke rebelov, ktorí zachránia dve deti pred vojskami krutého vládcu a spolu s nimi uniknú až do ďalekého hostinca, kde musia prečkať, ale vládca ich len tak nenechá a tak sa musia rebeli spojiť s miestnymi, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, síce vládcovej armáde sa dej na moje prekvapenie moc nevenuje, priestor majú hlavne v úvode a v závere, ale vôbec to neprekáža, keďže práve hlavne vtedy pôsobí film o niečo slabším dojmom, celá hlavná fáza v hostinci je dosť zaujímavá a zábavná, takže sa je takmer stále na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je na tom dobre. Film patrí do žánru wuxia, takže v tomto štýle je aj akcia, ale nepôsobí až tak prehnane, ako vo väčšine podobných filmoch tej doby ako napríklad Swordsman alebo Evil Cult. Síce žiadna akcia ma nenadchla, ale aj tak všetky súboje sú dobre natočené a aj obsahovo zaujímavé, takže behom každej akcie je to slušná zábava. Herecké obsadenie je výborné, najviac ma zaujalo ženské duo Brigitte Lin a Maggie Cheung, nesklame ani Tony Leung Ka Fai, jedine môj obľúbenec Donnie Yen nielen, že nedostal moc priestoru, ale ani v ňom ma až tak moc nebavil, úvod prakticky len presedí a potom zase dostane priestor až v závere, kedy už predvedie aj nejakú akciu, ale nič výnimočné. Réžia je veľmi dobrá, v rámci wuxia rozhodne výrazný nadpriemer a spokojný som aj s technickou stránkou. Ja som spokojný, očakával som nadpriemerný wuxia film so skvelým obsadením a ten som aj dostal. Objektívna kvalita filmu- 77%, film sa páči mne na 75%. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Na přebalu DVDčka je napsáno "Fanoušci Swordsman 2 s Jetem Li budou tenhle film milovat". Pravděpodobně to funguje i obráceně. Stejně jako S2 mne i tenhle film většinu stopáže štval. Čekal jsem mnohem víc. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Remake klasického Dragon Gate Inn z roku 1967. Má modernejší šat, ale o to menej uveriteľné prevedenie bojových scén a aj mnohé dialógové pasáže mi lepšie sadli v pôvodnom diele. Prechod medzi niektorými scénami bol až moc chaotický a ako divák som strácal medzi jednotlivými pasážami niekedy nadväznosť a súvislosti - opäť v porovnaní so starším spracovaním. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film z magického prostředí pouště, kdy skupina uprchlíků je na cestě do bezpečí před poskoky evil eunucha, kterého zde hraje Donnie Yen. Družina zakotví v Dragon Gate Inn, kde ovšem své pronásledovatele neomylně pozná. Hra na kočku a myš může začít. Uvidíte bohyni meče Brigitte Lin, rozpustilou hostinskou a schopnou bojovnici v jednom Maggie Cheung, ze známých tváří je tu ještě Tony Leung Kai Fai. Souboje jsou tady úžasné, neviděl jsem originál z roku 1966, ale tento film má špičkovou akční choreografii(uvidíte hodně létání, souboje s meči), která vůbec nezaostává za nejnovějšími wuxia snímky. Postavy jsou zde životné, občas probleksne nejen morbidní a černý humor, záverčný souboj je také povedený a hlavně, parádní kamera a spoustu hezkých eye-candy záběrů. Tento snímek má silnou atmosféru, která mě pohltila. ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Předně asi nutno říct, že New Dragon Gate Inn je swordsplay jak vyšitá - to znamená stará Čína, čestní bojovníci, hodně létání a hodně švihání mečem... a v neposlední řadě příběh hutný jako čerstvá svíčková... Doufám že pravověrní fandové Matrixu už odešli a tak se konečně můžeme dostat k tomu podstatnému :) Dragon Gate Inn je název hospody kam dorazí rebel Zhou (Tony Leung) a jeho družina, pronásledováni generálem Cao (Donnie Yen), který se hodlá vyšvihnout na společenském žebříčku a využívá k tomu metodu známou již tisíce let - zabíjí své nadřízené. Poslední postup ale zůstane nedokončen dokud Cao nezabije i děti své oběti. Ty ale zachránil právě Zhou... Většina děje se odehrává právě v hospůdce Dragon Gate, jejíž majitelkou je tajemná a krásná čarodějka (Maggie Cheung). Hned jak na vás dýchne klasická čínská hudba a atmosféra rýžového vína a pečené kachny (která ovšem nemusí být kachnou, přesvědčíte se sami) a vaše repro vyloudí první tóny libozvučné mandarinštiny, budete si připadat jako v ráji. Once upon a time in China má klasický příběh, ale tohle je snad to nejtradičnější co jsem kdy viděl - parta bojovníků, rodící se milostný trojúhelník, skrytá bitva mezi Caovými pobočníky, kteří dorazí do hospody, ale nechtějí vyvolat krveprolití... je to celé naprosto úžasné... Samozřejmě nesmí chybět boje, které jsou dechberoucí, skvěle choreografované, ale... trochu je sráží chaotické záběry kamery a zběsilý střih (který opravdu těká a místy dost hodně nenavazuje), potom jsou některé souboje trochu chaos, stále ovšem ten nejhezčí swordsplay chaos co jsem kdy viděl... vše korunuje závěrečný souboj ve kterém uvidíte co jste neviděli... Film má pouhých 100 minut, ale po jeho skončení jsem si připadal jako bych strávil v Číně alespoň rok... neuvěřitelně tradiční, chytlavý a prostě báječný je svět Dragon Gate Inn... máloco mě takhle chytlo... jdu si koupit meč, nějaké to čínské oblečení a odpoledne se stavím v čínské restauraci... tak nazdar... p.s. po prvním projetí Dragon Gate Inn (s přetáčením, běžně to nedělám), mi přišel film nudný... hned potom jsem se ale přemluvil a pustil si ho regulérně... chtěl bych se tímto filmu a jeho tvůrcům omluvit za hluboké podcenění jeho kvalit při prvním pohledu... neudělejte stejnou chybu... 90% ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama