Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obklopuje nás rozporuplný svět násilí a netolerance. V něm žije i Danny Balint (RYAN GOSLING), jehož odpor k zdánlivé pasivitě vlastní židovské komunity zavedl až do řad skinheadského nacistického gangu. Tam si jej povšiml prominentní fašista Curtis Zampf (BILLY ZANE - Titanic). Danny se pod jeho vlivem stává součástí nebezpečného světa amerických nacistických bojůvek a v tajných tréningových táborech se učí nenávidět a zabíjet. U Curtise se však také setkává s Carlou, dívkou se sklonem k sadomasochistickému sexu. Danny s Carlou posouvá hranice svých milostných prožitků, ale díky jejímu zájmu o židovskou víru také znovu poznává svoji vlastní příslušnost. Jeho život je rozpolcen mezi dvě protikladná vyznání a volba kým se stát je těžká. Ta naše není o nic lehčí... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Hm, nejvíc nerozumím motivaci pro ten konec. Na jednu stranu bych chápal, kdyby se situaci snažil vyřešit tím, že by sám ze sebe udělal mučedníka, ale moc mi to nejde dohlavy, pokud to měl být sebevražedný atentát.

Možná ten rozpor souvisí s celkovou rozpolceností té postavy? Nevim x).

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

môj obľúbený Ryan Gosling už tu ukázal, že je jeden z naj hercov mladej generácie...vo filme zazneli veľmi zaujímavé myšlienky, priznávam, že takéto žánre nemusím, ale kvôli Ryanovi som si to v TV pozrela...neľutujem, film je vynikajúci, v komentoch spomenuli, že je málo akčný a že je tam veľa dialogov...to ale mňa len teší, milujem filmy na báze slov...

Arnyfe

Arnyfe (hodnocení, recenze)

Postava Dannyho Balinta mně přijde trochu schyzofrenní a děj mně trochu připomíná několik podobných snímků jako Kult hákového kříže  či  Adamova jablka, kde hlavní postava s totožnou ideologií se podvolí okolním vlivům a aspektům svých kořenů respektivě většinové společnosti.3/5

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Flopps

Flopps (hodnocení, recenze)

Snímek je velmi často srovnáván s Kultem hákové kříže, v mnoha ohledech jej však převyšuje. Lze mu vytknout jistou rozvleklost, na druhou stranu však zbytečně nemoralizuje a neodsuzuje. DVD v České republice oficiálně nevyšlo. Magic Box vydal snímek před několika lety pouze na VHS, v únoru 2006 se však objevil jako příloha časopisu DVDMAG.

Here

Here (hodnocení, recenze)

Přece někdo nemůže mít až takhle zdvojený názory, ale jinak dobrý.

Reklama

Reklama