Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja archanieli bojujú s Luciferom, ktorý na seba vzal ľudskú podobu, a zabijú ho. Po 18. rokoch však Lucifer, nezničiteľný vládca pekla, prichádza znovu na svet. Prevtelil sa do postavy plachého školáka Andrewa, ktorý si svoju diabolskú podstatu uvedomí až v deň svojich narodenín. Začína horor, v ktorom archanieli a ľudia spoja svoje sily v boji proti samotnému vládcovi pekla. (helljahve)

(více)

Recenze (13)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Horor so satanskou tématikou o Luciferovi, ktorý sa snaží na Zemi nastoliť chaos. Z filmu mňa ako fanúšika punkrocku a new wave zaujal snaď len soundtrack zložený z kapiel ako Sex Pistols, Ramones, Talking Heads, Patti Smith, Rezillos, Richard Hell (zaznie tu slávny song Blank generation) či Boomtown Rats. Ale film samotný za veľa nestojí. Snaď len brutálna scéna s vybíjanou stojí za pozornosť, ale inak je film strašne nudný a uťahaný a neobsahuje nič čo by sme nevideli predtým. Ostatne v mnohých momentoch dosť vykráda slávneho Omena. Herci sú tiež dosť nevýrazní a krajne nesympatickí. Myslím že tento film je zabudnutý oprávnene. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Podle námětu a prvních pár minut, kde kněz bojuje s ďáblem uprostřed prastarých ruin jsem se těšil na výborný horor. Jenže zbytek je fakt katastrofa, jako když vařila kočička s pejskem dort. Máme tu stupidní teenagery, pološílenou stařenu/anděla, sektu co si hraje na Poslední večeři a ve finále i zombíky. To vše bez jakéhokoliv smyslu a nesmělým, leč marným pokukováním po Omen. Za zmínku a jednu hvězdičku tak kromě začátku stojí ještě finální střet s ďáblem plný světetlných efektů a klasická písnička ze sedmdesátek I Don´t Like Mondays, zbytek je céčková slátanina. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat možné spoilery. Průměrná americká podívaná, ve které divák dostává klasické schéma boje dobra se zlem, Lucifer, jež je na začátku dílka zabit knězem pojímá tělo právě narozeného dítěte a tím se vrací opět mezi lidi. Ve zkratce tvůrci ukazují, jak se s „zvláštním“ dítětem vyrovnávají rodiče a poté hurá na střední, kde již 18-tiletý Andrew (Lucifer) děsí své spolužáky, hlavně jednu sličnou spolužačku. 80-tková hororová pohodička v podobě mlžných oparů, nádherné zombie vsuvky, prostředí kostelů a polorozpadlého hradu, kde se částečně příběh také odehrává, dobových béčkových efektů (nejen krvavých, ale i nádherných světelných triků) dává divákovi zatraceně namlsat. Srdíčko jen plesá. Ovšem poté přichází i zásadní nedostatek, který spatřuji v krkolomném vystavění příběhu, který vůbec nefunguje, jak si tvůrci přáli. Pomalé rozkrývání a nové skutečnosti diváka spíše matou, než aby mu příběh ucelovali. Další věc, která je trošku na škodu, je celková nevyváženost dílka. Chvilkami je příběh nařachaný jak hrom, Andrew stojí na venkovním schodišti se svým kamenným výrazem a v pozadí zní „já jsem antikrist“ od Sex Pistols. Poté tu máme Ramones a další kapely, při kterých si to středoškoláci rozdávají v kotelně a na řadu přichází i bradavky. Tyhle pasáže jsou naprosto parádní, pak přichází střih a divák sleduje nudnou vatu například v podobě srdceryvných výlevů důchodců na venkovské zahrádce – prostě jak z jiného filmu. Herci, hlavně mladí jsou dobří, muzika výborná, námět otřepaný, ale pro fanouška lákavý, příběh dobrý, ovšem nešťastně pojatý, stopáž optimální, efekty dobové, leč vynikající, mordy parádní a závěr bravurní. Nebýt té nudné vaty a nešťastně vystavěného příběhu hodnotil bych minimálně čtyřmi, takhle bohužel, ehm satanžel za tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Nebojácní“ má takový příjemný osmdesátkový nádech, pro který si ho mohou nějací diváci oblíbit, ale na druhou stranu je to i takový film trochu o ničem, kde víte, jak to asi celé dopadne. Ten příběh je prostě až moc fantasy a horor se zde projevuje hlavně krvavým pojetím, což úplně nestačí. Za mě si to ale sáhne alespoň na ten průměr, ale víc tomu dát nemohu. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji tento rádoby satanský horor ani schánět! Mě se to podařilo, ale kdyby tento chabý Lucifer upadl v zapomění filmového pásu, o vůbec nic bychom nepřišli! Jediná povedená scéna, kdy vyvolává své bratry ze záhrobí! Vše ostatní jen hnusná béčkovina plná barevných světelných paprsků, které tyto filmy okamžitě odsuzují k zániku! viz například http://www.csfd.cz/film/31525-dite-z-manhattanu-dabel-prichazi/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • K výrobě makeupu zombies byly použity barevné kukuřičné vločky. (hladass)
  • Film byl natočen za 7 týdnů. (hladass)
  • Hlas Jeffa Richtera, který hraje Ježíše Krista v pašijové hře, byl v post produkci předabován režiserém LaLoggiou. (hladass)

Reklama

Reklama