Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodník Wong Yu využívá své pochybné umění kung fu ke klamání vesničanů, pro své potěšení a zisk. Předstírá, že je posedlý rozzlobenými bohy, a obírá vesničany o peníze. Když je však vesnice přepadena bandity, musí své pochybné schopnosti použít i proti nepřátelům. (Epistemolog)

Recenze (5)

Iku75 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Lin Chen-Chi hraje hlavní roli není na ČSFD ani zmínka ,že by hrála ve filmu The Spiritual Boxer. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

The Spiritual Boxer (1975) proslavil bojového umělce Wanga Yu. Neplantat ho s hercem Jimmym Wang Yu. Jsou si do psích jater dokonce i podobní. V hlavní roli podvodníkovi Wangovi Yu sekunduje modelka Lin Chen Chi, karatista Shut Chung-Tin, který má i černý pásek v Judo a obávaný záporák Fung Hak On. Tento film inspiroval Jackieho Chana k točení kung-fu komedií a má pokračování Spiritual Boxer II (1979). Snímek zachycuje detaily každodenního života v čínském maloměstě před 100 lety. V intru zaskotačí Kuan Tai Chen, Wilson Tong a Ti Lung. Mimochodem akční režisér Lau Kar Leung dal v menší roli prostor bratru Lau Kar Wingovi i synovci Lau Ga-Yungovi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa po každej stránke priemerné kung-fu. A že sa tu snažili o komediálny prístup to tiež nezachránilo, lebo mi to nepripadalo vôbec vtipné. Wong Yu sa síce podobá na mladučkého Jackieho, ale komediálny talent ani zďaleka taký nemal. A to, že z Jackieho sa stala megahviezda a na Wong Yu sa postupne úplne zabudlo, to len dokazuje. Lau Kar Leung sa príliš nevytiahol ani u bitiek. Najlepšia je úvodná exhibícia. Opičie kung-fu sa na opitý Jackieho štýl tiež nechytá. Nakoniec ma najviac bavilo hľadať všetky tie budúce hviezdy, ktoré sa tu mihli za mladučkých čias. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení v podobě komediálně laděného příběhu o drzém podvodníčkovi s dobrým srdcem. Yu Wong si svou roli náramně užíval a speciálně jeho Opičí král neměl chybu. Komediální talent s vcelku slušným kung-fu; vůbec nepřekvapí, že byl předchůdcem/inspirací pro Jackie Chana. Překvapila mě evropsky znějící hudba, která se ale k dění velmi hodila, sympatičtí herci a roztomilá Chen Chi Lin,. Ano, určitě jsem už viděl lepší kung-fu, na druhou stranu...žádné dráty, žádný zběsilý střih a afektované zvuky. Na 45 let starý film působí Spiriboxer svěže, bez patosu, prostě příjemný filmeček. PS: Ve stejném období u nás vznikly komedie jako Pacho, hybský zbojník, Jáchyme, hoď ho do stroje!, nebo „Marečku, podejte mi pero!“ a třeba v UK Monty Python a Svatý Grál. Krásně to ilustruje, kolik existuje způsobů jak pobavit diváka. Aspoń toho českého. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

První režijní počin Lau Kar Leunga s Wongem Yu v hlavní roli má všechny nedostatky i přednosti Lauových filmů. K přednostem rozhodně patří báječná akční choreografie a nedostatky jsou obvyklé pro čínské filmy, takže je zbytečné je rozebírat. Ale Wong Yu jako učedník krásného spiritistického kung fu, kterému se občas podvádět nevyplatí mě potěšil. V záběrech vesničanů učících se kung fu uvidíte samozřejmě i pana režiséra, Lee Hoi San je sexy s elegantními vousy a člověk se docela příjemně pobaví...tedy, pokud rád Hong Kong ()

Reklama

Reklama