Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to svěže zábavné, ale žel až ve druhé části. Útěk z vězení ještě docela ušel, ale pak následuje idyla na farmě, nový kluk, místní Pepek Vyskoč - prostě taková ta vesnická buranská komunita. Naštěstí se sem tam objeví nějaký fórek, špílec, slovní hříčka, a s příchodem critters a lovců na Zemi začíná příjemně úsměvná zábava. Nic víc, jen příjemně úsměvná. Hlavním hrdinům se nic nestane, obětí tady moc není, spíš šlo o ten absurdní nápad a vyhrát si s ním. Právě proto nehodnotím nedořečené linie a některé věci, co zrovna nedávají smysl. Jinak je tu pár narážek na slavnější bratříčky třeba v tom triku na bowling á la Krotitelé duchů, nebo když se critter pere s hračkou E. T. Prostě jde o absurdní hříčku na téma všežravých koulí z vesmíru, a i když se u toho člověk nepopadá smíchy za břicho, natočené je to pohodově. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě Gremlins je to film, z něhož jsem byl kdysi v devadesátkách nadšený, ale dnes už to po těch letech moc neobstojí. Scenáristicky to není žádný zázrak - film má strašně zdlouhavý úvod, v němž se představují jednotlivé postavy, a trvá více než 25 minut, než do děje konečně vstoupí titulní příšerky (což je u filmu, který má jen 82 minut, dost na pováženou), postavy mimozemských lovců critters tam jsou veskrze zbytečné, protože lidské postavy si stejně od příšerek pomůžou sami, dialogy jsou docela hloupé a celkově je ten film dost prostoduchá a typicky osmdesátková podívaná, byť osobně mám pro ty oldschoolové loutky a triky velkou slabost, a je to to nejlepší na tom filmu. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Problém Critters, invazivních příšerek z vesmíru, tkví v tom, že nejsou originální. Jsou len lacinou náhradou, nebo lépe řečeno, odpovědí na Gremlins, kteří tady byli před nimi. A pokud bych pominul jejich neoriginálnost, pak ani jejich filmová série neobstojí jako dobrý a krvavý horor. Film se neustále pohybuje na hranici parodie až sebeparodie, ale to je maximum, čeho je schopen. Stephen Herek ani nepatří vysloveně k hororovým specialistům a na filmu je to znát. Tlačení do komedie mu ještě relativně vychází, ale když má přijít ke každé scéně nějaká finální pointa, tak se film rozteče a je z něj břečka. Nemluvě o nějakém naturalistickém pojetí, které je takřka nulové. Critters nejsou moc sympatičtí a jejich vzhled je předurčuje ke krvavému řádění. Výsledkem je ale zklamání, kdy to jako horor postrádá typické prvky pro daný žánr nepostradatelné, a jako komedii si můžu pustit Gremlins, kteří jsou sice o dva roky starší, ale jsou na mnohem lepší technické úrovni. Critters se dočkali ještě dalších třech pokračování vesměs stejně nevalné kvality jako je tenhle první film s nimi. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Má premiéra se odbyla až v roce 2013 - hanba mi. Vím že Critty dávali několikrát v televizi, ale tehdy, kdy bylo analogové vysílání nám šly pouze tři programy a je právě dávaly na tom čtvrtým, který nešel. Film jako takový se povedl, v mnoha ohledech je podobný Gremlinům, ale Critti mají své vlastní vychytávky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Okrem spomínaných 2 ľudí si vyčíňanie malých žravých príšer odniesla už len krava a zopár sliepok. (beso74)
  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama