Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mistr Lu a jeho syn Lu Shanhou naruší Lví tanec mistra Zhenga (Wilson Tong), uvedou do pohybu nebezpečné soupeření mezi oběma školami bojových umění. Vzájemný respekt mistra Wonga (Ku Feng) sice zprostředkuje příměří, ale slouží pouze k odložení další nevyhnutelné konfrontace. Wongův syn Wong Fei Hung (Chia Hui Liu) je však nejlepší přítel s jedním z nejlepších studentů mistra Zhenga, Yinlinem. Wong Fei Hungovi a Yinlinovi hrdinské činy přitáhnou pozornost bojového mistra umění ze severu, mistra Shana (Wang Lung Wei), který se stává klíčovým hráčem v boji mezi školami mistra Lu a mistra Zhenga. (Epistemolog)

(více)

Recenze (10)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Lau Kar Leung má vedlejší zajímavou roli hned v úvodu jako vypraveč a představitel tradičního Lvího tance. Akční komedii rozdělil na tři části. Úvodní part patří famóznímu lvímu tanci, krom jeho skvělého chorea (vypomáhal i akrobat Hou Hsiao) musím vyzdvihnout i epickou kameru zkušeného Petera Ngora. Druhá část se věnuje Gordonovi Liu a jeho rivalskému příteli Robertu Makovi. Jejich souboje jsou vyrovnané a naprosto brilantní. O neznámém Makovi ještě doplním, že studoval kung-fu od svých 12ti let, také byl úspěšný tanečník, vyhrával v HK ceny a říkalo se mu Taneční král. Makovu sestru hraje krásná leč nemilosrdná Kara Hui. Ta, když se pustí do souboje s Gordonem Liu atmosféra znatelně houstne. Wang Lung Wei hraje balíka ze severu, ale nenechte se zmást jeho naivní hloupostí. Co se týče Wang Lungova skillu, jde zřejmě o jeho nejlepší herecký a bojový výkon. Ikdyž je v elegantním souboji v uličce s Gordonem rafinovaně v nejdrsnějších fázích dablován. Tipl bych, že Leungovým synovcem Wong Kar Leungem, což nemění nic na faktu, že jde o jeden z nejdůmyslnějších soubojů, co kdy klan Lau vyplodil. Navíc vidět Lunga jako klaďase se také nepoštěstí. Scénář Ni Kuanga produkovala nejplodnější producentka z SB, známá singapůrská zpěvačka - Mona Fong, která se roku 1997 v Las Vegas mimokrokem provdala za samotného bosse SB - Run Run Shawa, který zemřel roku 2014 ve věku 107 let. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych musel hledat důvod, proč dát naprosto průměrnému kung fu filmu čtyři hvězdy. Jistě souboje jsou skvělé, jenže to je „Lau standard“, na kterém se nedá stavět, leda by byla nouze nejvyšší, že? ;-) Nakonec jsem ho však našel. Je to postava seveřana, který ač přišel na jih hledat větší porozumění bojovému umění, sám tam nakonec dává všem lekce z kung fu etiky, a to je je pro mě ta nejvyšší hodnota v celém filmu. Také se mi líbilo, že ačkoliv mluví mandarínsky, tak ostatní postavy mu odpovídají kantonsky, což je naprosto skvělá sranda, protože si přes obrovskou rozdílnost obou hlavních dialektů rozumí, tedy v pozdějších částech filmu (i když si v zasadě rozumět nemohou). Bohužel jsem však také musel sledovat, jak se po většinu filmu chová nevybouřené mladí jak banda nemyslících pitomců hledajících záminku k tomu, aby si dala do nosu. V tomto ohledu mě nejvíce zklamala postava Kary Hui (ovšemže to měla ve scénáři, no). Když se v jedné scéně prostě stačilo zeptat přihlížejících v hospodě, nedorozumění mohlo být vyřešeno (ale pak bychom zase přišli o pár hezkých bitek). Další zápor je délka filmu. Těch sto minut na tak slabý scénář je prostě příliš. 70 % ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film s úžasnou úvodní titulkovou sekvencí (v níž se dozvíte pár zajímavostí o jihočínském lvím tanci), prďáckým kung-fu, solidní dávkou kvalitního slapstick humoru a jedním z nejúžasnějších soubojů, jaké jsem kdy viděla. A Wang Lung Wei, specialista na hraní arcipadouchů, hraje sympaťáka. A to prosím pěkně naprosto skvěle...:-) 9/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příběhově pochopitelně nic objevného, malicherný spor dvou škol kung-fu dospěje až k očekávanému souboji těch nejlepších. Hlavní hrdina(Gordon Liu) se z ňoumy v jednom okamžiku prakticky bez tréninku změní v uvědomělého mistra a půjde si to rozdat se svým soupeřem. Mezi tím je spousta štěbetání o ničem a pouze dva vynikajicí fighty v divadle a bordelu. Lau Kar Leng navíc nic nehrotí a grande finale místo obvyklého lámání údů, kostí a smrtelných zranění vyšumí do ztracena, protože kluci si jen zatrénují a jdou na pivko. Ze slabšího soudku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Fantastické kung-fu v ktorom prekvapivo nejde o žiadnu pomstu a ani nikto tam nezomrie. Je to pojaté do veľkej miery komediálne. Ide tam o konkurenčný boj medzi dvoma spriatelenými kladnými bojovými školami a jednej zlej. Ale aj medzi tými spriatelenými občas vznikajú trenice. A miestami dosť vycucané z prstu. Rovno si odbijem najväčšiu slabinu tohto filmu a to sú miestami neskutočne debilné a otravné zámienky pre bitky. Ani v telenovelách som nevidel také sprostosti. V tomto smere dosahuje vrchol debility postava Kary Hui ako sestry, ktorá obviňuje za zmlátenie jej brata (Robert Mak) kohokoľvek, kto je v tej chvíli na scéne. Väčšinou to je jeho najlepší kamarát Gordon Liu. Fakt som si prial, aby aspoň ju zloduchovia z konkurenčnej školy picli a hrdinovia by mali konečne nejakú zmysluplnú zámienku pre boj. Našťastie to často zachraňuje práve to komediálne pojatie a podpichovanie sa medzi nezbednými mladíkmi Gordonom a Robertom. Druhým už bežným mínusom sú kulisy. Film pôsobí skoro až klaustrofobicky, jak sa na jednej strane Lau snažil koncipovať zábery čo najepickejšie, ale doslova narážal do stropu oblepeného kdejakým bordelom, ktorý mal zamaskovať, že sa to skoro komplet odohráva v štúdiu. Presunúť tie kulisy von by snáď nebolo o toľko drahšie, aby to zruinovalo rozpočet. To boli mínusy. Kladov je oveľa viac. Hlavne teda množstvo skvele choreografovaných, dynamických a nielen prehľadne ale aj štýlovo nasnímaných bitiek. Najprv sa dočkáme zbežného vysvetlenia pravidiel a následne famózneho predstavenia levích tancov. No a potom nasleduje jedna potýčka za druhou, či už medzi dvoma hlavnými mladíkmi, otravnou sestrou jedného z nich alebo zloduchmi od konkurencie. Áno, toto je ten vraj snáď jediný film v ktorom arcilotor   Lung-Wei Wang hrá relatívne veľkú a kladnú úlohu. Podobný typ úlohy hral ďalší typický predstaviteľ zloduchov Yasuaki Kurata vo filme Fist of Legend. Proste férový špičkový učiteľ, ktorý zhodou okolností vďaka dávnemu priateľstvu pracuje pre tú zlú školu. Ale vyhýba sa všetkým zlomyseľnostiam a mnoho ďalších od vedenia krotí. Jeho finálny duel s Gordonom je neskutočný. Predvedú tam x rôznych štýlov a po celý čas si prejavujú rešpekt. Táto postava by si zaslúžila aj vlastný spin-of. Z ostatných postáv zaujme hlavne Gordon Liu ako Wong Fei Hung, ktorý je na začiatku ešte nezbedný nezodpovedný mladík, ale postupne na rozdiel od svojho kamaráta dospeje a stane sa neporaziteľným borcom, ktorý zmláti všetkých naokolo. Jedna z jeho naj rolí. Celkovo teda v mnoho ohľadoch fakt vydarené kung-fu. Len treba prekúsnuť občasné debilné vsuvky. 8/10. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pořádná sada od režiséra samých výborných kung-fu. A tady se jedna o právě jedno z nich. Prostě vše co bych zhruba od kung-fu očekával. Spokojenost... ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Je to další film o slavné postavě čínských dějin a bojového umění doktoru Wong Fei Hungovi(tentokrát si ho střihnul Gordon Liu) A protože hlavní roli hraje Gordon a choreografii akčních scén vytvářel jeho bratr Lau Kar Leung, je jasné, že bojůvky nemají chybu a jsou skvělé. Rozdíly mezi severními a jižními styly jsou tu krásně zřetelné a celý film má sice klasickou, ale povedenou zápletku motající se okolo soupeření konkurenčních škol. JE to další film, který vyšel z klanu Lau a který může být zařazený mezi top filmy 80.let. Pro všechny fanoušky je to libová záležitost ()

azumi 

všechny recenze uživatele

nádherné souboje v nevěstinci, v divadle a ve stísněné uličce. Jeden z nejlepších kung-fu filmů, co jsem viděl. ()

Reklama

Reklama