Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Recenze (200)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak,když si odmyslím že film skutečně nepostrádá napětí,herecké výkony vynikající.Tak já osobně hlavně oceňuji ten námět. I když on je horor na yachtě už to, když je bezvětří a není palivo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Thriller, který vypadal původně zajímavěji, než jaký nakonec byl. Nicole Kidman ve srovnání s její dnešní podobou vypadá docela jinak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,825,009Tržby Celosvetovo $-║ Režisér Phillip Noyce za pomoci výborných hercov v zložení Kidman-Neill-Zane dosiahol veľmi dusnú thrillerovú atmosféru. /80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Vyborny australsky thriller s tehdy prakticky neznamou Nicole Kidman rozhodne potesi kazdeho priznivce kvalitnich napinavych thrilleru. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Billy Zane se chová přinejmenším hodně divně. Rozhodně se jedná o nejméně nebezpečného vraždícího maniaka kinematografie, ale zato rád trsá :) Nejvíc vám utkví dlouhonohá Nicole Kidman, protože na Sama Neila zbyla nevděčná role a furt jen pumpuje vodu. Opuštěná atmosféra moře mě bavila, ale napjatej jsem fakt nebyl. Prostě mě bavilo, jak Nicole intrikařila a Billy Zane si chtěl jen zašukat. A scénka s aportováním zasluhuje potlesk. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický,zábavný thriller s milým hereckým obsazením.. Sam Neill v 90 letech září, Nicole bohužel není můj typ, ale sledovat ji v kalhotkách pobíhající po lodi mělo slušný glanc. Napětí v poslední třetině by se dalo krájet nožem,tudiž spokojenost.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dvadsiateho mája. Úplne bezvetrie. Uvideli sme škuner. Názov neznámy.“ Úplne bezvetrie radíme do "novej austrálskej vlny" pozostávajúcej z filmov austrálskych hercov, režisérov, producentov a scenáristov, ktorí v 80. rokoch po prekonaní rôznych problémov v Austrálii (uzákonenie systému, ktorý umožňoval miestnym filmárom riadne zbohatnúť na nakrúcaní bez ohľadu na to, čo resp. akej kvality, či skôr nekvality, vznikne) začali natáčať úspešné hity. Touto vlnou dokázali, že hoci najmenší svetadiel na svete nerobí ročne sto filmov, tak ak už niečo predsa len vytvorí, stojí to väčšinou zato. Úplne bezvetrie je miestami až majstrovský, fakt poriadne nechutne vyhrotený psychotriler s extra nádherne jednoduchou, ale práve preto perfektne fungujúcou zápletkou. S jej použitím a s použitím len troch hercov (a jedného psa) a monumentálnej hudby vytvoril režisér psychologický triler s množstvom pamätných okamihov (znásilnenie, video, svetlica, veslovanie). V tom období boli podobné filmy o psychopatických stfalkeroch, ohrozujúcich pár/rodinu/jednotlivca, veľmi obľúbené (Stopár, Psychopat zo San Francisca, séria Otčim, Spolubývajúca, nový Mys hrôzy). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neni nic moc, ale mam ho rad. Film nema skoro zadnej dej, jen dve lodi jedou za sebou a do toho magor. Billy Zane mi prisel spis k smichu a mistama dost prehraval. Kidmannova je celkem slusna, ale aspon mohla ukazat kozy. Nejlepsi byl Sam Neill, kterej predvedl standartne dobrej vykon a i se do role dobre hodil. Hudba hodne spatna, triky hodne spatny, atmosfera nic moc, mistama to je spis smesny nez mrazivy. Dialogy taky nejsou nejak uzasny, spis to vypada jako by herci mistama improvizovali a navic tu neni vubec receno proc vlastne Zane dela to co dela. I kdyz to cely pusobi docela amatersky a mistama to nudi, protoze se tam nic nedeje a furt dokola Zane opruzuje Kidmann, tak se na tenhle film vzdycky rad podivam a 3* si zaslouzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Úsporný thriller s vynikající Kidmanovou, typickým Zanem a Samem Neillem, snad přece jen trochu směšným ve své vážnosti. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikajíc thriller. Sam Neill je standardně dobrý, Zane nápodobně a Kidmanové to sekne (a nejen to)... Navíc výborná hudba, Greame Revell prostě umí. Kdyby neměl Noyce smůlu na scénáře, mohl z něj být zajímavý režisér. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Více prostoru pro postavy Noyce, ale i tak dodal thrilleru velmi dobré napětí a Billy Zaneovi opět pasuje role psychopata na výbornou. S lepším scénářem, bych zvýšil hodnocení. V dobách, kdy jsem to viděl poprvé to semnou dobře zamávalo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Proč on ten Billy hraje pořád jenom neřády? Vždyť ještě tady vypadal jako flájbój jedna báseň. Dále je tento film také důkazem toho, jak je to smutné, když se roztomilé přirozené zrzky odbarvují na idiotský blond. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, co tehdejší australský televizák Phillip Noyce dokázal se třemi lidmi a dvěma loděmi. Čistě napsaný a natočený komorní thriller vznikl v produkci jiného Australana, který uspěl v Hollywoodu, George Millera, podle scénáře Terry Hayese (ŠÍLENÝ MAX 2 a 3, ODPLATA, VERTICAL LIMIT, Z PEKLA) vycházejícího z novely Dead Calm Charlese Williamse z roku 1963, kterou už v letech 1967-69 roztočil, ale nedokončil Orson Welles. Billy Zane exceluje jako psychopat, který se chce přátelit se ženou, která má zatraceně dobré důvody ho k smrti nenávidět a bát se ho (a přesto ho nechá pro potřeby filmu žít mnohem déle než by to učinil divák). Úspěch filmu vystřelil Noyceho k Jacku Ryanovi, Kidman k Oscarovi, Neilla k dinosaurům a Zanea k Titanicu. Podobný, ale zajímavěji scenáristicky uchopený námět má Autostop Rosso Sangue. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač panuje úplné bezvětří, Noyce dovedně zadul do plachet napětí a kdyby manželský pár věděl, co ví námořníci už od roku 1912 (že Billy Zane na palubě přináší neštěstí), mohl si ušetřit kupu starostí.. „Když ti vítr, napne plachtu / když ti plachta, popožene jachtu / pak Sam a Nicole snad budou mít klid..“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, takže ta trocha laciného béčka ke konci je okamžitě zapomenuta. Perfektně sehraná hlavní trojice, rezatá Nicole mě neskutečně bere, Samovi fandím a Billy je klasik nižšího levelu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Klasika. Na minimu prostoru maximum muziky. Charizmatický Neill, dravec Zane a pohledná Nicol Kidman, pro kterou tento film znamenal fenomenální začátek hvězdné kariéry. ()

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama