Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Zachraň tomu nesprávnému muži na moři život, poskytni mu útočiště na své vlastní lodi a budeš velmi brzy tvrdě bojovat o ten svůj vlastní, ano, tak nějak bych zúžil dramaticky se odvíjející děj příběhu, které je ale opravdu jen hrubým zúžením tohoto, co se po tu hodinu a půl ve filmu odehrává, naprosto skvělé psychodrama, drobné, spíše jen komorní, ale tak napínavé do posledních minut, že se nelze od děje jednuduše odpoutat, pro mne dnes již kultovní thriller s ještě mladinkou, v Hollywoodu zatím neznámou, Nicol Kidman v roli Rae, odvážné a odolné ženy, více než by jí divák chtěl podle křehkého vzhledu zprvu přisoudit, v sebezáchově statečně improvizuje, použije postupně všechny své ženské "zbraně" přesně tak, aby dramatickou nepříznivost situace nakonec zvrátila a zachránila nejen sebe, ale i o život ve vlnách moře bojujícího manžela, výborná a opravdu nervy napínající podívaná, nelze než doporučit. ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Tak rychlý spád, že po 20ti minutách je film o ničem a jediné co vás udrží v pozoru je perfektní zadek Nicole Kidmanové a klepání si na čelo u chování postav na jachtě. Spíše podprůměrný thriller bez atmosféry (kterou tu nepochopitelně někteří vychvalují) a jediné co se dá pochválit je parádní head shot alá ''Rambo námořníkem'' Sama Neilla, který je opravdu nejlepší jako fanatik dinosaurů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama