Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Hendrix, symbol let, kdy vládly sex, drogy a rock´n´roll. Biografický příběh jedné z největších hudebních legend všech dob se snaží mapovat počátky jeho kariéry, spojené se spoluprací s dalším hvězdným muzikantem, extravagantním Little Richardsem, Hendrixův odchod do Velké Británie a založení kapely The Experiences. Sleduje i strmý vzestup jeho kariéry a nakonec pád z trůnu, jemuž napomohla zpěvákova neschopnost vyrovnat se s rychle nabytou slávou. Byl ikonou nezávislosti a nespoutanosti a svět ho za to miloval. A mnohdy také nenáviděl. V životopisném dramatu kubánského režiséra Leona Ichasa září Wood Harris. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

James Marshall Hendrix - "říkejte mi Jimi"- byl jeden z nejoriginálnějších kytaristů světa, hodný kluk černošsko- indiánského původu ze Seattlu (zkazili ho až v Londýně), hrál levou rukou, zuby, jazykem a vůbec s kytarou jednal jako s milenkou - někdy se s ní mazlil, jindy ji zapálil a roztřískal. Učil se sám poslechem, intuicí, srdcem. Prošel kapelami, kluby, festivaly, lidmi, drogami a "zemřel mlád - 27 let". Film o něm měl snahu - autentické záběry "oněch" let, "dobové" rozmazání, "houpavá" kamera, černobílé interview, věrné kostýmy..... ale malý peníz byl přespříliš znát, zvlášť při "masových" akcích, kdy nebylo na početnější divácký kompars. Obsazení hlavní role taky žádná sláva (ale koho? KOHO?), i když při interpretaci Hey Joe nebo Wild Thing - jsem si říkala "ale tak jó". Ale tak jo, za 3*. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Ač jsem si hodnocením nejistý, v podstatě se mi to líbilo poměrně dost. Předtavitel Hendrixe na jedničku, atmosféra tehdejší doby taky a hudba mluví sama za sebe. Ale představitelé některých vedlejších ikon (viz. Eric Clapton) byli opravdu katastrofálně obsazení a taky si tvůrci filmu hodně navymýšleli, jen aby to nemuseli o tři minuty protáhnout (hlavně co se týče Jimiho dětství). Stejně tak byl totálně posranej českej dabing, ale to neni chyba filmu, takže kvůli tomu ubírat hodnocení nebudu. "Hudba je důležitá... tak důležitá. Politika je jen snůžka keců. Každej dokáže mávat rukama a usmívat se a převádět babičky přes ulici, mluvit vážným tónem a jen předstírat, že se taky zajímá o vaší budoucnost. Ale to nejde v hudbě.... prostě ne. Hudba nelže." ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Celkem dobry film o člověku který stejně jako Kurt Cobain a Jim Morrison daval do hudby uplně všechno . Tento film je ukázkou toho jak vás rychle získaná sláva dokáže zničit . Ale také je ukázkou Nesmírné vůle něco zmněnit a lidi co dokážou něco tak výjmeřného jako tito tři které jsem jmenoval asi mněli napsané v osudu že zemřou takhle mladí. Jejich hudba však nikdy nezemře . ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Asi takhle- na to že to je TV film, je to dle mého zvládnuto skvěle. Když někdo žehrá na to, že masové scény byly kvůli malému rozpočtu nedostatečně masové, tak mi to přijde laciné. Tvůrci jednoduše museli pracovat s tím, co měli. A pracovali parádně. Mě pohltil styl vyprávění v podobě zpovědi, líbilo se mi zakomponování dobových prostřihů a o hudbě snad nemusím ani mluvit. Ačkoliv zrovna Hendrixe nijak zvlášť nežeru, snímek jsem si užil. 80 % Oblíbená část- rozhovor s Chasem v Londýně po kolapsu 1970 ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Jako televizní film - dobrý. Ale myslím si, že tento fenomenální a nepřekonatelný kytarista by si zasloužil daleko víc. Nejde totiž přehlédnout, že peněz na tento film moc nebylo. Doufám, že mé očekávání splní nový připravovaný snímek. ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Tak to je paradox. Tento film dojel na hudbě. Nosná traverza celého snímku, která by za normálních okolností musela utáhnout filmovou biografii takové osobnosti, svým výběrem film skoro pohřbila. Copak Hendrix hrál jenom tři a ke všemu převzaté písně? Také výběr hlavního představitele mohl být lepší. Moc jsem mu Jimiho nevěřil a navíc se moc netrefoval do zpívaného textu. No a filmové "triky", jak ztvárnit masové publikum, akorát ztvárnily, jak málo peněz bylo utraceno. Film tak zachránil sám mrtvý mistr a jeho nadpozemská osobnost. 50% ()

Black3R 

všechny recenze uživatele

Aj keď som jeho hudbu nepoznal, tak som si ju teraz veľmi obľúbil :) Naozaj to bol veľký umelec s veľkými predstavami, zatiaľ naj. film čo som o Jim-ovi videl (videl iba jeden ale pozriem si aj iné).....100% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Jimi Hendrix je legenda, Bůh elektrické kytary. Ale tento amatérský pokus o jeho životopis je jen souborem prázdných frází. Autoři neměli ani na to, aby zakoupili práva na jeho písně - nechápu proč musím i v závěru poslouchat Dylana. Z úcty k Hendrixovi přidávám k té jedné hvězdičce ještě malé bezvýznamné plus. ()

wollfy 

všechny recenze uživatele

Nechat hrát jednoho z nejlepších kytaristů všech dob člověka co na kytaru hrát neumí? Co příjde příště? Beznohý bude hrát sprintera? Slepec bystrozrakého? Krom pár historických nepřesností je zde vynecháno Hendrixovo novátorství v technice hraní a průkonictví v efektech. Na to že je to film o kytaristovi to skoro o kytarách není. Hlavní herec si vcelku nastudoval pohyby a gesta ajakž takž ují zpívat ale vidět ho držet kytaru jak prase kost bylo utrpení. A to že tam nezazněla Foxy Lady je na lepáka. ()

Reklama

Reklama