Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpočátku jednoduchý příběh z korejského podsvětí, ve kterém se střetávají osudy množství postav, které se z různých důvodů snaží získat velké peníze, se pozvolna zamotává, jak se jednotlivé postavy snaží vymyslet způsoby, jak obelstít všechny ostatní, aby se celý složitý komplot v závěru zvrhnul v jedna velká jatka. (Tamten)

Recenze (6)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film vyloženě ve stylu některých tarantinovských kousků, kde vystupuje řada postav a všelijak se snaží se sebou vyjebat a nebo typ filmů jako byl např. Sbal prachy a vypadni (1998) a spousta podobných celovečeráků. Bohužel film má docela dlouhou stopáž a do poloviny mne vyloženě nudil. Než jsem vůbec pobral kdo je kdo a proč vlastně ve filmu je, nemělo to vůbec hlavu ani patu ... ale od poloviny se film docela rozjel a na rozdíl od vyloženě "takticko-vyjebávacích" filmů, zde se řada sporů a cílů jednotlivých postav řeží vyloženě na férovku ... a tak film obsahuje takové řežby, že jsem fakt nechápal. Chlapi se rubou s chlapama, chlapi se rubou s ženskejma, krev stříká na všechny strany, spomalovačky, zrychlovačky, hrátky s kamerou, křupání kostí, řev, no fakt brutální!! Nejedná se vůbec o nějaký martial arts film, ale prostě ty rvačky jsou doslova šíílené. Bitka v kleci a bitka 2 holky vs bývalý boxer jsou fakt něco extra, něco podobného jsem snad ještě neviděl ... Na druhou stranu mě tenhle styl filmů příliš nebaví, i když se najdou výjimky a Západ rozhodně nabízí několik povedenějších kousků. Úplný závěr mi potom přišel doslova trapný. Myslím, že pro mne geniální film Po krk v Extázi(2004) bude v tomto ranku navždy nepřekonán ... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že tento naoko "mix" Thelma and Louise a Bound (v línii vyzdvihnutia ženského dua hlavných predstaviteliek) ma zo začiatku nechytil, ale približne od druhej tretiny sa mi páčil viac každou ubehutou minútou. Hravé, moderné, dravé a dynamické. 70% ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Akčný štýlový filmeček s kriminálnou zápletkou, údernou hudbou a dávkou čierneho humoru - tentokrát nevyšiel. Film je strašne zmätený bez výrazného hlavného hrdinu, ale zato s kopou postáv v ktorých čoskoro začneme mať guláš, dejové línie skáču vpred a vzad, a podstatná vec - akcia - je strašne nevýrazná. Škoda, počas takmer 2 hodín som sa často nudil... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ryu Seung-wan mi tímto filmem opět potvrdil, že co se týče dynamiky soubojů, je v Koreji zřejmě nejlepší režisér (moc to nesrovnávat s fighty v zahraničních martial arts filmech, jelikož korejské taekwondo je dost specifické) a Jeong Du-hong, že jako kopající mašina nemá v korejských filmech konkurenci. Aby nedošlo k mýlce - tohle není bojovka, ale spíše akční gangsterka. Dravá, trochu tarantinovská, lehce zmatená, ale v žánrových mantinelech přinejmenším uspokojivá a solidně zábavná. 7/10 ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film, v jehož první půlce se evropský divák ztrácí ve velkém množství postav (přičemž některé jsou si značně podobné), ale v druhé části film nečekane nabere na svižnosti, aby vše završil šílenýma jatkama. Co se týce bojů, tak zde nečekejte žádné choreografické šílenství či dech beroucí techniky (bojové umení umí v celém filmu jen jedna postava), jedná se o surové, ovšem reálně vypadající rvačky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama