Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terry Munroeová je svobodná matka, která hledá dárek pro svého šéfa a navštíví počítačový obchod, kde jí jeden zaměstnanec předvede scanner, který může transformovat informace jejího adresáře do softwarového programu. Terry netuší, že zaměstnanec je Karl Hochman, proslavený v médiích jako člověk, který ukradl adresáře lidí a zavraždil nejen všechny na seznamu ale i jejich majitele. Terry omylem zapomene adresář v obchodě a Karl jí ho chce doručit osobně domů. Na cestě však havaruje a musí být odvezený okamžitě do nemocnice. Tu při ozařovaní se promění v sérii elektrických impulzů, které mohou putovat jako počítačové kódy z jednoho systému do druhého. Terry a její syn Josh si jednoho dne uvědomí, že jsou ve smrtelném nebezpečí, když se Karl objeví v Joshově virtuální počítačové hře. Jen Bram Walker, skvělý počítačový technik umí izolovat a odstranit Karlův virus, ještě před tím než začne zabíjet své oběti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ech, za co vůbec tu jednu *? Za rozkošnou scénu s mikrovlnkou? Za úžasně debilní scénář i režii a vůbec všechno? Nebo za roztomile oldskůlové počítačové animace? Mno, nejspíš asi za to všechno dohromady - sračka na entou, ale lepší než drátem do oka... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přiblblounkej příběh, kterej prostě frčel. Vrah co je v elektrice a vraždí vesele dál. I když je to spíše slabší musí se nechat že některý vraždy(mikrovlnka)jsou celkem dobře udělaný. Bohužel to je asi to jediné co se dá na filmu pochválit, jinak je to špatně zahrané, špatně zrežírované a celkově to za moc nestojí. Film sasmotný stojí na efektech, v 90 letech to byl takový "boom" efektů, tady jsou celkem podařené, ale některé jsou třeba tragické(když ty dva hrajou nějakou hru). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Výborný, tak nejdřív jsem si myslel, že tohle nikde nesplašim, pak sem teda omylem místo tohohle sjel zasraný Timestalkers z roku 87 a to byla taková jebka, že když jsem pak přišel na to, že to nebylo tohle a pak sem shlídl tohle, tak jsem si u toho normálně oddychnul. Ano, je to zamotaný jak nepovedenej kroasáán, ale co. Shrnutí: jeblá jebka ulítaná, ale lepší než Timestalkers je snad už všechno kromě filmu Gummo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som bol v kine (za 12 sk!!!) v jednej dedine v rozpadnutom kine asi pred 10timi rokmi, ale pamätám si, že to bol dosť prúser:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako vzniknout to v 80. letech, su milosrdnější. Ale tohle v roce 1993? Se všemi těmi klišé fonty písma, zvuky jak z nahrávání programu z kazety do Sinclair ZX Spectrum+ a animací, nad kterou by se George Lucas jen pousmál? A to nemluvím o dějovém klišé, kde prostě není nic, co by mohlo překvapit, naprosto zvrzaném a nijakém finále, a Karen Allen, které ta zrzavá nejen nesluší, ale celkově vypadá, že si odskočila od Apolináře, kde si léčí těžkou závislost na alkoholu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay nepatří zrovna mezi oblíbené režisérky, protože jí většina lidí označuje za „prznitelku“ kultovní hororové série (Freddy's Dead: The Final Nightmare), tudíž i tento film byl ze všech směrů odstřelován, co to jen šlo. Osobně si však nemyslím, že by to byl žánrový odpad. Samozřejmě že nejde o žádný klenot, ale zápletka v sobě skrývá jistou dávku originality a najde se zde i několik scén, které určitě stojí za zhlédnutí. Budu se jen opakovat, ale tento film je skutečně do jisté míry varováním: že počítače jsou velkou hrozbou pro tento svět – zvláště z hlediska všemožných hackerů, získávání osobních dat bez vašeho vědomí a virů. Přestože film neoplýval velkým rozpočtem a některé triky vypadají strašně, tak se tu dá narazit i na několik docela povedených scén (úmrtí), kvůli kterým si Ghost in the Machine prostě odpadní hodnocení nezaslouží. Je mi jasné, že v dnešní době se už zde použitým trikům asi každý druhý zasměje, ale i tak tu je možno v určitých situacích vycítit jistou dávku slušně vybudované atmosféry. Je asi všem jasné, že se u sledování filmu neposerete strachy, ale já se popravdě ani moc nenudil. Nepříliš velká zkušenost režisérky však zapříčinila, že vytvořené napětí se jí prostě nedařilo udržet moc dlouho. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ghost in the Machine je tu na csfd prehnane podhodnotený... zďaleka to s ním totiž nie je také biedne ako by sa podľa väčšiny tunajších hodnotení a komentárov mohlo zdať. Aj keď útok techniky voči ľudskej rase nebol už v tej dobe vo filme žiadnou novinkou, príbeh je do značnej miery originálny, vraždy nápadité a s tými špeciálnymi efektami by som to vzhľadom na rok 1993 nevidel až tak blede, aj keď ale zasa na druhej strane 12 miliónový rozpočet bol na tú dobu dosť uspokojivý a za tie peniaze to mohlo dopadnúť o poznanie veľkolepejšie... Každopádne však ide o najstráviteľnejší režisérsky pokus netalentovanej przniteľky Nočnej mory Rachel Talalay. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový klasický kyber film své doby, kdy nastupovala obecně rozšiřující se technologie. Takže digitální onanistické hračičky a skutek utek. Karen Allen potěší, ale nic nezachrání. ()

5150 

všechny recenze uživatele

30%.. Solidní béčkový počin od režisérky šesté "Noční můry", Rachel Talalay. Za zmínku stojí zejména speciální efekty. Těch je opravdu hodně a mají slušnou kvalitu (samozřejmě na tu dobu), podobnou jako např. TRÁVNÍKÁŘ. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kiežby každé dnešné béčko, céčko, vyzeralo ako tento film. So scenárom sa nekakajme, herecké výkony sú presne presné, a to čo dáva tomuto zabudnutému KINOfilmu punc lepšieho zážitku, je 90tková atmosféra a to, že computre ešte neboli v každej domácnosti a čo dodať, neboli v každom prístroji namotanom na človeku. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako by som reagoval v dnešnej dobe, keby som to mohol pozrieť, ale pred 8 rokmi ma to vydesilo, zvlášť keď som si predstavil toho hajzla, ktorý zabíja cez počítač. Efekty aj keď boli za lacný peniaz, niektoré scénky ušli, zvlášť tá stou mikrovlnkou. Pämatám si, že to raz alebo dvakrát dávali na markíze, ale nemohol som to vtedy pozerať, pretože som bol týždeň v nemocnici, a tam nemôžem pozerať hocikedy, tak teraz len čakám kedy to dajú na markíze. Z nostalgie dávam 40 percent. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Já jsem věděl ,že Karen odněkud znám, jen jsem si nemohl vzpomenout odkuď. Tady jí to poměrně slušelo. Ajťák se stane součástí pc a začne vraždit, celkem zajímavé. Zvlášt ten chlápek co si ohřívá v mikrovlnce jídlo a ta pohledná kočka co hlídá dítě dopadnou velice pěkně. Slušný béčko, škoda ,že není k mání dabing. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podhodnotený film, ktorý kvôli roku výroby treba brat s rezervou. Zápletka je originálna a upúá po celý dej filmu. Efekty, ktoré tu vela uživatelov podkopáva - keby ste ich videli v roku 1993, asi by ste mali otvorenú hubu, takže asi tak. Herci sú sympatickí, vraždy sú originálne...akurát ten záver v urýchlovači častíc (ktorý nikto nestráži, nikto v nom nepracuje) je už riadne uletený a velmi sa nepodaril. Hodnotenie: 55% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Docela slušné herecké výkony i ucházející režie, ale špatný scénář plný spousty klišé velmi snižuje kvality tohoto béčkového sci-fi horroru. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Protože jsem maniak do sci-fi a zejména do filmů, kde nějaké stroje začnou ovládat a ohrožovat lidi, tak dávam tomuto filmu 3*. Jinak bych určitě dal 1-2. Bohužel film trpí špatným scénářem a na svou dobu i nepříliš povedenými efekty. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale mne sa to páčilo. Možno by som zmenil po rokoch názor, ale nikde v TV to človek už roky nenájde a na nete sa mi to doteraz neporadilo nájsť s dabingom a v origináli sa mi to už pravdupovediac nechce pozerať, na to mi stačilo kedysi kino. ()

Reklama

Reklama