Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

golfista 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ve kterém jsem po "ústředním dějovém zvratu" ( moc jsem obdivoval výborně ztvárněné pocity všech zúčastněných ) očekával pokračování psychologické studie. Dočkal jsem se pouze trošku zdlouhavé a chvílemi nezáživné podívané na které nic nezměnil ani relativně překvapivý konec. Jinak jde ovšem o nadprůměrný snímek především s vynikajícími hereckými výkony. Tak na 70%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prečo mi celú prvú polovicu (až do hádky) nebolo dovolené nahliadnuť do pocitov  postáv a celý čas som sa cítil ako v chladničke? Prečo Todd Field nerozpráva príbeh aj obrazom a vo všetkom spolieha iba na hercov a strihača? Tento statický, odosobnený štýl réžie bez obrazu mi nesedí. Čo ma vzhľadom k skvelému námetu a hercom mrzí. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 5 nominací: Nejlepší film, Herec HR - Tom Wilkinson, Herečka HR - Sissy Spacek, Herečka VR - Marisa Tomei, Scénář - A ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příliš chladný film z kterého nybli cítit city, ikdyž pro ůspěch je to klíčové. Od nečekaná smrti se odehrává film celkem odhadovatelně a konec je také již předem jistý. Hlavní role Sissy Spacek a Toma Wilkinsona je čistě průměrná a to hlavně kvůli neschopnosti projevit city. Pro mě zklamání.... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Ac byl tento film nominovany na Oscara neprasvedcil me prilis o svych kvalitach. Hodne nudne natahovany pribeh, ktery usti v predem ocekavane finale zaujme snad jen nadprumernymi hereckymi vykony. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dost naturalistický film, a to především v emocionální oblasti. Vyprávění si nebere servítky a předkládá drsnou realitu tak, jak se právě urodila. Dokázal bych si to představit i jako dogma-film. Velkým plus snímku je ale především tradičně skvělá Sissy Spacek. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film s velmi krutým a extremizovaným morálním tématem, už to je samo o sobě obrovské plus. Podpořeno vynikající atmosférou bezmocného bezčasí a brilantními hereckými výkony se z In the Bedroom stává jeden z nejzajímavějších filmů mého mládí. Příběh jako takový je velmi lidský a je vyprávěn veskrze realisticky, s výjimkou několika sugestivnějších momentů akcentujících podstatné detaily a okolnosti. Tom Wilkinson i Sissy Spacek byli oba báječní a já jim naplno uvěřil vše co prožívali a chápal jejich ne vždy správné reakce, i když to je věc důkladného rozvážení. Pokud se film zabývá nějakými konkrétními otázkami, pak například: Za jakých okolností je možno ospravedlnit vraždu? Lze zase normálně žít bez uplatnění spravedlnosti nebo pomsty nehledě na světské právo? A může mít člověk klid i poté? - Témata, která si tvůrci In the Bedroom zvolili, těmi se také do hloubky zabývají a zkoumají je z pohledu všech postav, kterých se týkají. Musím pochválit výborný scénář, podle kterého se příběh odvíjí a podpořen výbornou a skvěle doplňující hudbou se stává fascinující sondou do hlubin duše, sžírané bezmocí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tome, viděla jsem s tebou hodně filmů, ale asi jsem tě podcenila, protože po tomhle filmu se na tebe nedá v žádném případě zapomenout. Pan doktor, ale hlavně jako Frankův táta jsi mě dokonale přesvědčil a tvá manželka Ruth to jistě ocení, tak jako já. Za mě mohu ještě dodat, že jsem plně chápala Katii, protože komunikovat s někým, komu se něco podobného stalo, vyžaduje silnou dávku empatie a sebezapření ve věcech, které nám jsou velmi blízké, ale druhým mohou v dané chvíli ublížit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

No, chtělo to jiného režiséra, nebo aspoň jiný přístup. Je sympatické, že nikdo nechtěl tlačit na pilu, ale takhle je to moc chladné (a televizní). Herci jsou skvělí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sešly se tady dvě moje oblíbený herečky, ale jinak mě tohle po všech stránkách průměrný rodinný drama moc nezaujalo. Námět vypadá zajímavě a působí to všechno celkem věrohodně, ale to nejdůležitější se stane asi po půl hodině a pak nastane nuda. Prostřední pasáž filmu je šíleně zdlouhavá a plná rozhovorů o ničem. Až zase v závěru se odehraje něco zajímavýho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal s hodnocením, původně jsem dal čtyři malé hvězdičky, jenže ty byly spíš za téma a žánr, než za zpracování. Film je natočený bez emocionálního zaujetí, je to studené jak psí čumák. Z hereckého ansámblu se mi nejvíc líbil neokoukaný Tom Wilkinson, otce a vykonavatele msty zahrál přesvědčivě a, řekl bych, ze všech aktérů nejprocítěněji. V záplavě mizerných kriminálek, akčních slátanin nebo nejapných komedií je to sice mírně nadprůměrný snímek, ale pět oskarových nominací by ode mne neobdržel ani náhodou...Celkový dojem 60 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Minimalistický a surově naturalisticky přesný pohled do "ložnice" zamilovaného páru z amerického venkova. A jak už rčení napovídá, jakmile jsou humři tři... Velmi pomalu se ploužící drama, zanechávajíc za sebou stopu až nepříjemně realistických výjevů lidské temné stránky duše, ať už za jejími činy opodstatnění je, či nikoliv. Překvapivý konec je pak vzhledem k ději jediným logickým vyústěním. Přesné vedení herců, nepřítomná režie a stejně tak poslední věta filmu (dáš si kafe?) je krásným příkladem toho, že film ukázal jen jednu z etap života rodiny Fowlerových, a ten jde bez ohledu na to co se stalo dále svou cestou. Chybělo jen trochu k páté hvězdě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalý a přesto neskutečně strhující snímek, který zaujme především nevídaně naturalisticky pojatým vyprávěním a psychologicky skvěle vykreslenou vazbou mezi jednotlivými hlavními hrdiny. Ukázkově osobní atmosféra, dialogy vypiplané do posledního slova - ovšem způsobem který neleze na nervy. Režie je chladná a nenápadná, v mnohých scénách doslova nezúčastněná. Field nechává herce hrát a dobře dělá. Obě dvě části filmu jsou až neuvěřitelně skutečné. Která je lepší si říci netroufám, nicméně závěrečné momenty jsou opodstatněné a klíčová vazba skutečně existuje. Brilantní minimalistické dílo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Četně oceňovaný titul vypráví o dalším nedůležitém americkém městečku (podobně jako u Americké krásy a O Schmidtovi) jako o něčem nesnesitelném a okoralém. Všichni se znají, za dokonalou fasádou se ovšem postupně objevují vyprahlé a komplikované mezilidské vztahy - v podobných filmech je tak cítit odcizení a bezradnost ze ztráty komunikace. Fráze, reklama pro okolí, nucené úšklebky pro stejně vypadající okolí. Nejlépe s tím pochopitelně pracuje bezchybná Americká krása. Zde je hlavní hrdina již vlastně mrtvý, u Schmidta je to Nicholsonova zesnulá družka a v dramatu Todda Fielda je hybatelem děje vražda syna manželského páru Fowlerových. Právě Wilkinson a Spaceková rozehrají přesvědčivý koncert obviňování a oba disponují rozdílnými způsoby na vyrovnání se s následky tragédie, která jim vzala jediného syna. Nenápadný, leč působivý a velmi povedený debut!! Ale na víc, než na pět oscarových (především hereckých) nominací to nebylo!! Především díky pomalému tempu!! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak jsem se na tento snímek podíval, nic jsem o něm nevěděl. Popravdě jsem si myslel podle názvu - že to bude něco nekalejšího....no a hupss, příběh udělal baf a ja jsem na to koukal, že jsem z toho byl paf. A na konci pif paf a příběh byl ukončen. ... Ne popravdě první polovina za 2-3 hvězdy, druhá půle mnohem lepší, jak pronikání do postav, bezmoc, šílenství, emoce, ... bylo to drama ač závěr trochu předvídatelný, i s manželkou, která o tom věděla a neměla. :) každopádně nominace na Oskara nechápu - jsou tu i lepší filmy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet mal všetky predpoklady vyťažiť po dramatickej a emotívnej stránke maximum, no žiaľ na mňa to bolo až príliš zdĺhavé a mdlé. Kým prišlo na to, na čo sa celý čas vo filme čaká, tak už som bol riadne otrávený. Posledných 30 minút však bolo fantastických, škoda, že tomu tak nebolo už od začiatku. Prvej polovici skrátka chýba ešte nejaký nápad alebo viac konfliktných situácií. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dalo se to natočit mnohem hůř, mohla tam být spousta zbytečných erotických scén a mohly tam být tuny sentimentu. Ale dalo se to natočit taky mnohem lépe, mohlo tam být kousek místa pro zapojení diváka, mohly tam být nějaké city a nemuselo to být studené jako Eureka. ()

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama