Reklama

Reklama

V ložnici

  • USA In the Bedroom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film velmi nápaditě a důkladně zobrazuje život americké rodiny Fowlerových žijících na pobřeží Camdenu. Frank Fowler tráví své poslední léto před nástupem na universitu se starší, právě se rozvádějící Natalii. Frank pracuje na půl úvazku na škuneru lovící humry. Společnost na moři mu často dělá jeho milující otec Matt, jinak městský doktor. Frankova matka Ruth (Sissy Spacek) pracuje jako vedoucí místního pěveckého sboru. Jak Matt, tak i Ruth cítí povinnost svému synovi ve všem pomáhat, i s jeho vztahem ke starší Natalii a výchovou jejich dvou dětí z předešlého manželství. Zdánlivě vypadá vše idylicky, dokud se neobjeví hrubiánský, stále ještě Nataliin manžel Richard V místním žargonu se kleci na humry říká ložnice. Každá taková ložnice je určena pro max. dva humry. V jednom místím rčení se říká, že jakmile se do klece chytí humři tři, nevěstí to nic dobrého - můžete se připravit na nevítaného hosta, nebo problémy ve své vlastní ložnici... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Minimalistický a surově naturalisticky přesný pohled do "ložnice" zamilovaného páru z amerického venkova. A jak už rčení napovídá, jakmile jsou humři tři... Velmi pomalu se ploužící drama, zanechávajíc za sebou stopu až nepříjemně realistických výjevů lidské temné stránky duše, ať už za jejími činy opodstatnění je, či nikoliv. Překvapivý konec je pak vzhledem k ději jediným logickým vyústěním. Přesné vedení herců, nepřítomná režie a stejně tak poslední věta filmu (dáš si kafe?) je krásným příkladem toho, že film ukázal jen jednu z etap života rodiny Fowlerových, a ten jde bez ohledu na to co se stalo dále svou cestou. Chybělo jen trochu k páté hvězdě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tome, viděla jsem s tebou hodně filmů, ale asi jsem tě podcenila, protože po tomhle filmu se na tebe nedá v žádném případě zapomenout. Pan doktor, ale hlavně jako Frankův táta jsi mě dokonale přesvědčil a tvá manželka Ruth to jistě ocení, tak jako já. Za mě mohu ještě dodat, že jsem plně chápala Katii, protože komunikovat s někým, komu se něco podobného stalo, vyžaduje silnou dávku empatie a sebezapření ve věcech, které nám jsou velmi blízké, ale druhým mohou v dané chvíli ublížit. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film s velmi krutým a extremizovaným morálním tématem, už to je samo o sobě obrovské plus. Podpořeno vynikající atmosférou bezmocného bezčasí a brilantními hereckými výkony se z In the Bedroom stává jeden z nejzajímavějších filmů mého mládí. Příběh jako takový je velmi lidský a je vyprávěn veskrze realisticky, s výjimkou několika sugestivnějších momentů akcentujících podstatné detaily a okolnosti. Tom Wilkinson i Sissy Spacek byli oba báječní a já jim naplno uvěřil vše co prožívali a chápal jejich ne vždy správné reakce, i když to je věc důkladného rozvážení. Pokud se film zabývá nějakými konkrétními otázkami, pak například: Za jakých okolností je možno ospravedlnit vraždu? Lze zase normálně žít bez uplatnění spravedlnosti nebo pomsty nehledě na světské právo? A může mít člověk klid i poté? - Témata, která si tvůrci In the Bedroom zvolili, těmi se také do hloubky zabývají a zkoumají je z pohledu všech postav, kterých se týkají. Musím pochválit výborný scénář, podle kterého se příběh odvíjí a podpořen výbornou a skvěle doplňující hudbou se stává fascinující sondou do hlubin duše, sžírané bezmocí. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Námět nijak originální, zavražděný syn, zdrcení rodiče, vrah ex-manžel synovi přítelkyně s dětmi. Přesto dávám 4*. Herecké výkony byly totiž dle mého na vysoké úrovni. Především matka (Sissy Spacek) a skvěle ztvárněný otec (Tom Wilkinson) jsou hlavními devizami tohoto snímku. Hlavní cíl "V ložnici" byla ale podle mého splněn. Divák nejprve neví, jak se rodiče vyrovnají se ztrátou syna, neví jaký trest (jestli vůbec nějaký) si odnese vrah od soudu a hlavně zda rodiče bez svého syna dokáží žít "normální" život nebo kolem sebe budou chodit jako těla bez duše. Rozuzlení je možná očekávané, ale přesto splní svůj účel..... spravedlnosti je učiněno za dost. Přesto musím říct, že se v mé filmotéce tehnle film neobjeví a stejně tak, že se k němu těžko někdy vrátím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

In the bedroom malo povesť oceňovaného indipendent filmu a nejakú oscarovú nomináciu za sebou, zároveň ale tunajšie kritiky boli celkom zdržanlivé. Tak som si počkal až na jeho uvedenie v televízii a trochu ma to potom mrzelo, pretože takéto filmy ma bavia pozerať na veľkom plátne v atmosfére filmového klubu. Podľa mňa výborne napísané, psychologicky verné a kvalitne zahrané. Presne to, čo od nezávisleho filmu čakám. ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Reklama

Reklama