Reklama

Reklama

Lidské tělo

(seriál)
  • Velká Británie Human Body, The
Velká Británie, 1998, 394 min

Obsahy(1)

V tomto unikátním seriálu televize BBC prozkoumáváme a vysvětlujeme život uvnitř nejsložitějšího machanismu na Zemi - našeho těla. Nejmodernější zobrazovací technika nám umožňuje cestovat cévami, vejcovody i po mozku, abychom pochopili, jak naše tělo pracuje. Tato série mapující nejen narození, ale i smrt oslavuje také naši mysl, vědomí a pocity.

Epizody:
- Příběh života
- Každodenní zázrak
- První krůčky
- Bouřlivé dospívání
- Síla mozku
- Jak jde čas
- Konec života
- Bonus (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tohle mě naprosto dostalo. Nemá cenu to popisovat, musíte to vidět. Poslední díl o konci života mě - staré, otrlé hovado - rozplakal jako malé děcko. Krása. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na televizní poměry impresivní dokument schopný zaujmout i vzdělat širokou veřejnost, o lidském těle, potažmo životě se v základech dozvíme vše. Odbornější biologií a hloubavějšími informacemi nás však tvůrci příliš nepotrápí, což může být někdy škoda, např. z posledního dílu o "Konci života" si člověk moc věděckých poznatků neodnese, ale jinak je ona vědeckost s lidskými příbehy spojena velmi funkčně, co se zaměření na běžné diváky týče. Jako obvykle u BBC taktéž potěší kvalitní technická stránka věci (sondy uvnitř těla, počítačové modely) a sympatický vypravěč... 8/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Náš organismus je ale ženiálně promyšlený, co? Příroda moc dobře ví jak co zařídit, aby fungovalo. Tento seriál právem patří mezi top těch nejlepších. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vzejde z tvorby BBC, stojí zkrátka za to. Tak tomu bylo, je a bude. Autoři nás seznamují s tím, jak a díky čemu přicházíme na svět, provázejí nás změnami v dospívání a přibližují naši rozmnožovací úlohu v dospělosti, aby nám na samém závěru řekli, že od narození tělo, jež nám bylo přiděleno, pracuje na naší záhubě. Vědění, že každým okamžikem nám nenávratně umírají tisíce buněk, kvůli jejichž nedostatku jednou zemřeme, je skutečně jedním z nejbizarnějších vědění vůbec. Tak ať váš život stojí za to! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů BBC, ne-li vůbec nejlepší. Dokument ukazuje, že lidské tělo je zázrak, něco jako stroj, kde místo tlačítek jsou jednotlivé orgány a žádný nefunguje sám o sobě. Perfektní znělka, zasvěcující komentář a naprosto jedinečné záběry. Škoda, že Česká televize toto veledílo uvedla jen jednou. Letos (říjen 2007) však vychází jako příloha MF Dnes. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě nebylo předokumentováno to byl jeden z nejpovedenějších dokumentárních seriálů. Kdyby byl natáčený dnes, už by si ho v té záplavě asi nikdo příliš nevšiml. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdu chytrý dokumentární série. Který je i velice dobře podán. Mohu doporučit opravdu každému, kdo se zajímá o člověka a všem kolem něj. Za mě 95% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Bolo tu veru už mnoho dokumentov tohto typu, ale práve týchto necelých 400 fascinujúcich minút prináša komplexný pohľad na naše telo. Niektoré zábery sú síce pre citlivejšie povahy trošku odvážnejšie, ale je až neuveriteľné kam sa dokáže novodobá technika dostať. Osobne ma najviac zaujala epizóda "Koniec života", ktorá je síce tak trochu deprimujúca, ale svojim spôsobom nádherná. Rozhodne treba vidieť. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pútavo spracovaný dokument o zákutiach ľudského tela. Kamera sa dostáva na neuveriteľné miesta, všetko je natočené profesionálne s najnovšou technikou. Posledná časť ( 8 diel ) je atraktívna aj z filmárskeho hľadiska, lebo hovorí o spôsobe natáčania a získavania netradičných záberov. Lesná scéna vývoja ľudského organizmu od dvojmesačného dieťaťa po 102 ročného muža je fascinujúca. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších dokumentů o lidském těle, který laické veřejnosti představuje fascinující zlomky tajemství o tom, jak celý systém člověka funguje. Dobrá, upřímná a věrohodná jsou přiznání, že "o tom nebo o tom" se vědci pouze domnívají nebo že zatím nevědí, proč nebo jak určité části organismu fungují právě takto. Opravdu fascinující a výborně natočené. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokumentární vědeckopopulární seriál o vývoji lidského těla od jeho početí až po jeho skon. Je to pozoruhodný výtvor po stránce filmařské s veškerou technickou i postupovou strukturou. A je to zajímavé dílo i po stránce obsahové. Samozřejmě, že zasvěcencům bude připadat nedokonalý, ale pro laika je to vytvořeno populárně sympatickým způsobem. Lidské tělo i jeho vývoj schovává nepřeberné množství záhad a tajemství, zlepšováků, šikovných udělátek a překvapujících situací. Od jeho početí, přes narození a rozvoj až po postupné vyhasnutí lidského těla. Zvláště vývoj ještě nenarozeného človíčka a všechny přímé i nepřímé změny, které jsou s tím spojeny, jsou úchvatně bouřlivé a vzrušující pro všechny zainteresované. Pro mě, jako pro neznalce, to byla velice podnětná podívaná, která moji nevědomost vyplnila zajímavými informacemi. Je otázkou: na jak dlouhou dobu? A pro filmaře to byla jistě nádherná a půvabně zvládnutá výzva. Navíc je to optimistické, a po konci má člověk větší chuť do života i do plození svých vlastních potomků. Největším nebezpečím pro lidi jsou lidé sami a jejich myšlení a přemýšlení. Mozek a hodnoty, které v průběhu růstu získá, jsou pro člověka tím nejlepším i nejhorším zároveň. Lidské pochody těla jsou působivé i mrazivé zároveň. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument a určite najlepší o ľudskom tele. Posledná časť Koniec života je toho už len dôkazom a rekapituláciou, čo život je a prináša. No a ten bonus o niekoľkomesačnom natáčaní jednotlivých úsekov dokumentu, to netreba komentovať, to treba vidieť! ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Kde sa stala chyba, že mi na gympli pripadala biológia človeka ako najnudnejší, najotravnejší, najnenávidenejší predmet? Ešteže dnes, keď už som veľká a fascinovaná genialitou ľudského tela a života vôbec, máme tie internety a sama môžem dodať tvar a zmysel stovkám latinských názvov, ktoré som ako mláďa bifľošsky tlačila do hlavy. Alebo si pustím niektorý diel The Human Body, BBC... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prvý všeobecný diel ma nezaujal, akoby ho vytvoril nejaký iný tím tvorcov. Druhý mi ale všetko vynahradil a úplne vyrazil dych zobrazením vývoja ešte z obdobia spred počatia pohľadom zvnútra až na bunkovú úroveň. To všetko kombinované s vonkajšími občas odvážnymi zábermi a tiež časozberným snímaním. Tak som ochotný na prvý diel úplne zabudnúť. – Ostatné diely nezaostávajú, každý prináša na jednu problematiku pohľad zvonku - zo strany človeka - a pohľad zvnútra - zo strany medicíny a pokročilých zobrazovacích metód. Všetko spojené pútavým komentárom, v ktorom nechýba množstvo zaujímavostí a netušených detailov. Predposledný diel o zomieraní stavil trochu viac na sentimentálnosť a duchovnú stránku. – Posledný bonusový diel sa venuje spôsobu natáčania a použitým filmárskym a vizualizačným metódam. ()

Reklama

Reklama