Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krankovi vždy chystali úchvatné vánoční oslavy s velkolepou výzdobou, spoustou dárků a největší party v ulici. Letos však Luther ani Nora nemají chuť nic zařizovat, protože jejich jediná dcera Blair odletěla s mírovými sbory do Peru. Když Luther navíc při sčítání nákladů předchozích Vánoc dojde k částce 6000 dolarů, rozhodne se k radikálnímu kroku. Letos žádné Vánoce nebudou! Místo toho si za 3000 dolarů vyrazí na výletní plavbu, plnou slunce a opalování. Včas všem spolupracovníkům a přátelům rozešle zprávu, aby mu letos nic nekupovali, protože škrtl Vánoce z kalendáře. Nebude kupovat stromek, posílat pohlednice a nebude se namáhat s náročnou výzdobou domu. Sousedi jsou v šoku, zejména Vic Frohmeyer, pod jehož vedením místní komunita každý rok zvítězila v soutěži o nejlepší vánočně vyzdobenou ulici. Rozhodne se, že to tak nenechá, a zorganizuje nátlakovou kampaň, která by Krankovy donutila alespoň vyzdobit dům. Když už mají Krankovi sbaleny plavky, sluneční brýle a košile s havajskými vzory, zazvoní telefon a Blair jim oznámí, že přiletí na Vánoce domů a vezme s sebou peruánské přátele, aby poznali, jak vypadají pravé americké svátky. Luther s Norou mají dvanáct hodin na to, aby vše zorganizovali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Třebas je to v principu blbost. Třebas je to pro někoho trapnost nad trapnost. Mě si tenhle film získal, protože nejen že pobavil, což by komedie měla, ale především z něj čiší taková ta typická klišé vánoční atmosféra amerického snu, která mi ale tentokrát vůbec nevadila. Je tam pár vážně krásných scén, které zahřejí u srdíčka. Za mě 4* :) ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Podle mě Kranks přesně splňují podmínky vánočního filmu. Atmosféra je výborná a Allen sedí na rodinný týpky jako hrnec na frdel. K tomu Lee Curtis jako lehce bláznivá mamka. Nepřišlo mi to ani tak trapné. Spíš naopak, spousta fórků byla povedená (déšť, krčení před sousedy, stěhování stromečku, rozhovor po telefonu s dcerou). Trošku mi to zkazil akorát konec. -"I'm with Enrique." -"What's a rique?" -"He's a doctor. We went to Brown together." -"I don't remember." -"He's Peruvian." -"Great. A Communist!" ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pohodová vánoční rodinná komedie, která se mi zaryla hluboko pod kůži a nelze vyloučit, že si ji příští Vánoce znovu nepustím. Tenhle film je vlastně o tom, jak se manželé Krankovi rozhodli vypustit Vánoce a místo toho odjet na plavbu po Karibiku, a to vše jen proto, že jejich jediné dítě, dcera Blair, odjíždí na svátky pryč. Jenže co se stane, když náhle zavolá Blair rodičům na Štědrý den a oznámí jim, že za 12 hodin bude doma, aniž by tušila, že její rodiče nemají na Vánoce nic přichystáno? Rozhodně velice zajímavý děj skýtá tato komedie, která mě dokázala hlasitě rozesmát v mnoha okamžicích. Já jsem se bavil vpravdě královsky, k čemuž také kromě skvostného děje dopomáhaly úžasně vtipné herecké kreace komika Tima Allena (kterého už jsem si oblíbil v jiné vánoční klasice, a to sice ve filmu Santa Claus) a neméně kvalitní herectví Jamie Lee Curtis. Ale i všechny ostatní herecké výkony byly povedené a film neměl jediné hluché místo. Takže celkově nemohu jinak než tuhle komedii pochválit a poděkovat za ní tvůrcům. Zda se pro mne stane tenhle film vánoční klasikou ještě nyní netuším, ale rozhodně je to po prvním zhlédnutí na dobré cestě. Uděluji čtyři hvězdičky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nejen v Americe jsou vánoční svátky hlavně komerční záležitostí, kdy vítr v peněžence je mnohdy až neskutečný. Co se ale jednou na to vykašlat a za ušetřené peníze jet na dovolenou? Což o to, marné by to nebylo, kdyby však člověk nebydlel ve čtvrti bydlících lidí až fanaticky beroucí vánoce setsakrametsky vážně. A tak nastává čas nejrůznějších bláznivin, které kupodivu ukončí až člověk velice blízký. Rodinná komedie ukazující sice americký styl svátku, ale co na tom, když to pobaví. Tim Allen je vedle Chevy Chase (Vánoční prázdniny) další komik zaručující rodinnou zábavu. Snímek dokonce na samém konci osvětluje samou podstatu vánoc a to je asi to nejdůležitější, co by takové svátky měli přinést. Snímek tedy pobaví a ve finále přinese i něco k zamyšlení. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebylo zas až tak špatné, ale u mně je problém, že jsem těch filmů na téma "natočíme film o Vánocích, ale to nebude takový tuctový film jako jsou všechny vánoční filmy, tenhle bude originální a bude vynikat mezi ostatními", prostě překoukaná. Pořád je to to samé, zkažené Vánoce, něco se zvrtne, blablabla. Řadový film. 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Toto je poslední film Toma Postona. (Valsadora)
  • Štáb a obsazení prý při natáčení snědli přes pět kilo falešného sněhu. (Tom Riddle)
  • Snímek byl natočen na motivy bestselleru "Skipping Christmas" (Vánoce nebudou) od Johna Grishama. (tomeek)

Reklama

Reklama