Reklama

Reklama

Plácek

Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Jsme na počátku šedesátých let a páťák Scotty Smalls (Tom Guiry) se právě přestěhoval se svými rodiči (Karen Allen a Denis Leary) do města. Děti se mu posmívají – neumí totiž ani hodit baseballovým míčkem. To se však mění, když ho vezme do týmu vůdce místního gangu, aby hrál na nedalekém provizorním hřišti. A tak začíná kouzelné léto baseballu, divokých dobrodružství, prvních polibků a hrůzostrašných střetnutí s děsivým zvířetem a s jeho pánem (James Earl Jones), který bydlí za plotem na levé straně pole. Brzy se v této rozpustilé a srdečné komedii stane devět chlapců nejlepšími přáteli, Scotty členem týmu a jejich vůdce místní legendou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,434,006Tržby Celosvetovo $33,832,313Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $26,273,842 //počet predaných kusov 3,459,971║ Pohodičkový rodinný film o partii mladých chlapcov zabávajúcich sa prevažne hrou baseball a popri tejto záľube zažívajú malé dobrodružstvá, ktoré pekne vystužia príbeh a aj slušne zabavia, plus príde aj na obrazovú prezentáciu detskej fantázie a vyprávanie klasických prifarbovaných „strašiakových“ príbehov ako o psovi požierajúcom deti a zlodejov. Rodinný film čo dokáže opätovne upútať aj po niekoľkých pozretiach. Prvý krát som ho videl už strašne dávno ale aj terajšie pozretie dokázalo rovnako tak pobaviť ako predtým. /80%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Daří se zachytit správně trefenou atmosféru zaprášeného letního klukovského dobrodružství na plácku za domem. Jenže se to samo vyautovává neopodstatněnou délkou (speciálně pasáž s eskapádami kolem získávání míčku si vyloženě říká o údernou střihovou sekvenci a nikoli o dobře patnáct minut stopáže), nevyrovnanými výkony děcek (ústřední trio z toho vychází se ctí, ovšem zbytek je do počtu či rovnou na zabití; zdravím brejlouna) a s otřesně napsaným nesnesitelně vlezlým voiceoverem vypravěče (sám režisér), který je ještě navíc i zhola zbytečný, protože vše co v něm zazní, stejně dětský divák (o dospělém raději ani nemluvě) ví, vidí či si odvodí. Nebyl by sice o nic lepší ani kdyby ho vyprávěl přímo malý Scotty, ale aspoň by to mělo nějakou logiku. Výsledkem je film, který dnes obstojí již pouze dětskýma očima či skrze natěsno nasazené nostalgické brýle (pokud jste se k němu dostali v tom správném věku) a nikoli i sám o sobě. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se opravdu povedl. A neříkám to jen proto, že baseball je mým nejoblíbenějším sportem. Jedná o zajímavý svým tématem nostalgický snímek odehrávající se v roce 1962, kdy parta dětí chodí hrát na plácek baseball a za tímto pláckem se údajně má skrývat zlý znetvořený pes, který žere lidi. Nic víc a nic míň. A přesto se jedná o úžasný rodinný film, který si podle mého názoru užije i člověk, který baseball zrovna příliš nemusí. Ale pokud máte pro baseball slabost, tak si to samozřejmě užijete o to více. A závěr je rozhodně zajímavý. Co více dodat? Dětské herecké výkony jsou výborné, ve vedlejší roli potěší sympatický James Earl Jones a celkově celý ten film působí tak nějak úžasně lidsky a jak už jsem naznačil, dýchl na mě i úžasnou nostalgickou atmosféru a já mám takovéto filmy velmi rád, obzvlášť když se jedná o filmy vyprávěné z dětského pohledu. Takže rozhodně neváhám ve svém hodnocení, film mě totiž velmi příjemně překvapil a nebylo možné se od něj odtrhnout. Jsem rád, že jsem ho mohl vidět, a že jsem si mohl prožít příběh, u kterého jsem si chvílemi připadal, jako bych byl jeho součástí. Takže bez váhání to je za pět hvězd. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to hrozně dávno a v paměti mi utkvělo, že šlo o dobrý rodinný film. Ráda bych se na to podívala znovu, třeba bych se ujistila, že si to zaslouží hvězdičku navíc:-). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý a príjemný film, ktorý prináša nostalgický pohľad na detstvo, priateľstvo a baseball. Film sa odohráva v lete 1962 a rozpráva príbeh skupiny chlapcov, ktorí trávia väčšinu času hraním baseballu na miestnom ihrisku nazvanom "The Sandlot". Je vynikajúcou voľbou pre všetkých, ktorí chcú spomínať na nezabudnuteľné letné dni svojho detstva a na to, ako cenné môže byť priateľstvo. Poteší aj príjemná zmes humoru, dobrodružstva a emocionálnej hĺbky, ktorá ho robí jedným z najikonickejších filmov o baseballu a priateľstve. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jako je Sandlot existuje spousta, ale jen pár z nich má to, aby se svou atmosférou a příběhem vryly do paměti. A právě tenhle to rozhodně má. Typicky barvité postavy, které se sice nedokáží projevit všechny, ale hezky dotvářejí partu kamarádů, kteří se jedno léto dostanou do pořádné bryndy. A jestli si právě takovéhle filmy, které nás se svými malými příběhy vrátí do dětství nezaslouží 5*, tak nevím co. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SÚ HRDINOVIA A SÚ LEGENDY. NA HRDINOV SA SPOMÍNA, NO LEGENDY NEUMIERAJÚ." __ Mám rád tieto nostalgicko-retro filmy zo 60. rokov a Ihrisko je práve jedným s takýchto filmov. Film jednak o hraní baseballu sa v druhej polovici mení za zábavnešiu časť o znovuzískaví vzácnej loptičky z ,,pod láb" obrovského psa Herkulesa. Tento film som videl niekoľko krát keď som bol menším, no keď som si ho chcel po niekoľkých rokoch znova pripomenúť už ma nejak nechytil. Príjemným hereckým sprestrením je postava Jamesa Earla Jonesa. ()

PierrevanH 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě jako malého kluka naprosto božský. Takto by měl vypadat dětský film, který není hloupý a chytí vás u srdce a připadá vám, že jste v ději, ve kterém by jste býti chtěli. Ovšem to platí pro děti, já bych to bral ale i teď. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Stehovani je americkym obycejem, ktery prinasi pro deti rodicu nemale trable. Nejhorsi to maji stydlivi, tissi a tezce se prosazujici jedinacci. Jednim podobnym klukem je Scotty. Zahy by si milerad zahral s partou kluku hrajicich baseball a i presto, ze jeho nevlastni otec byval dobrym hracem, neni cesta na placek jednoducha. Nostalgicky sportovni film uchazejicich kvalit, ktery vice nadchne mladsi generaci. 50% ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Tento film som miloval, ked som bol maly. A aj teraz, ked som si ho pozrel po 10 rokoch som sa bavil ako vtedy. Znova som sa nachvilu preniesol do deckých čias. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Prilis neholdujem tomuto zanru (amici, hamburgery, stastne nablbo sa usmievajuce rodinky, baseball..), no ale totok je miluo :-)! Parta tak-asi siedmakov, okolo sportu, kamaratstva, zacinajuceho pokukovania po babach, prusery, trapasy.. - par scenok fakt nemalo chybu a schuti som sa narehlil :-D. Velmi autenticky uprimne spracovane, bez kdejakych umelovin a nasilneho humoru - v pohode zhliadnutelne s deckami, takze v pohode 4*! ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Sú zbytočnosti, sú filmy, ktoré je zbytočné sledovať a filmy, pri ktorých môžete poškuľovať okom, lúštiť krížovku a nemáte pocit zbytočnosti. Tento má z každého trocha. ()

Reklama

Reklama