Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Spisovatelka Markéta Zinnerová už napsala úctyhodnou řadu úspěšných knížek pro děti. S televizí začala spolupracovat jako autorka pohádek, které dodnes zdobí televizní obrazovku - například "Čarovné prstýnky", "O štěstí a kráse" a další. Pak se rozhodla zkusit televizní žánr nejtěžší - seriál. Hned napoprvé se jí povedl. Vložila do něj všechny své profesionální zkušenosti a hlavně svůj krásný vztah k dětem, kterým tak dobře rozumí. Vypráví v něm o tom, co děti trápí, co je těší, o jejich přirozené touze po harmonických rodinných vztazích, o kamarádství, ale také o dospělých, na nichž hlavně záleží, bude-li dětem dobře na světě.

V úvodním dílu se dozvíme, že otec Vládi Karase se stěhuje do sousední vesnice, aby tu dokončil sjednanou stavbu domku. Jak se ukáže, není to tak docela pravda. Klárka žije s mladším bratrem Vojtíškem u babičky na chalupě a rodiče jí slíbili, že si ji vezmou po prázdninách k sobě do Prahy, aby tu začala chodit do školy. Jenže Klárka i Vláďa mají brzy pochopit, že na dospělé není spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele hanikrivi k tomuto seriálu (1)

Tajemství proutěného košíku (1977) 

Upřímně, českých seriálů pro děti se moc nevysílalo, takže i já ho shlédla několikrát. Nějak ale postrádá tah seriálů jako jsou Návštěvníci či Arabela, a k hlavnímu hrdinovi mám dodnes rozporuplný vztah. Asi, že to měl být klaďas. Pamatuju si, že snaha implikovat výchovné tendence do seriálu pro děti, mi byly protivné již tenkrát. Bod za krásnou přírodu. ()

Reklama

Reklama