Reklama

Reklama

Maxipes Fík filmuje

(TV film)
  • angličtina Maxipes Fík Shoots a Film (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1978, 11 min

Předloha:

Rudolf Čechura (kniha)

Kamera:

Jaroslav Forman

Hudba:

Petr Skoumal

Hrají:

Josef Dvořák (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Silvestrovský večerníček pro dospělé. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slečno, jsem Váš zachránce, Maxipes Fík. Vlezte mi laskavě na záda." Přestože filmaři hledali velkého a inteligentního psa, tak nečekali Maxipsa, který umí obsluhovat hasičák, má chování gentlemana a nekouše. Na můj vkus tedy Fík moc nerozbalil své hláškovací umění, ale kašlání na umělecký záměr se vyplatilo a sekretářka Pamela by mohla okamžitě uvádět večerníčky pro dospělé. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 7/10/// +Ája :-) -možná slabší animce/// "Silvestrovský večerníček pro dospělé" tak to opravdu hodně vysvětluje. Maxipsa Fíka už jsem neviděl strašně dlouho a tak se najednou nestačím divit jak moc je to odvážné, zvláště na rok vzniku. Po chvilce jsem tomu ale přišel na chuť a bavil se./// Celkem 79%/// ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem netušil, že Večerníčky mají své dospělé verze. Až jsem našel Maxipsa Fíka filmovat na Artu. Zase tak moc dospělé to nebylo. Hodně psali lidé pode mnou, že na rok sedmdesát osm to bylo odvážné. Možná ano, ale mě se zase tolik nezdá. Pár svlíkaček a to ještě nedotažených. Ale byly tam i povedené vtipy, například Pamela. Jen mě tak napadá, jak by asi vypadala Víla Amálka? Tančila by u tyče v lesním klubu? A Křemílek a Vochomůrka by byli její bodyguardi? ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněno mnoha okolnostmi, který na filmu nejsou hned vidět. Jsem děsně nadšenej, že přestože se jedná vlastně o legraci, o film pro jednu příležitost, prostě aktuální žert, je neskutečně řemeslně skvěle odvedenej (především scenáristicky a dramaturgicky), je na něm znát neskutečný nadšení tvůrců, radost z toho, že mají volnou ruku a můžou si dělat v podstatě co chtějí (na rok 1978 neuvěřitelná porce svobody!!!) a prostě to ze všeho nejvíc dělá dojem, že si filmový tým udělal radost a natočil maxipsa Fíka podle svých představ a udělal si s ním, co chtěl. Takováhle svoboda není ani u Disneye! Dnes se podobných free kousků nedočkáme, protože pro kvalitní parodii musí být kvalitní původní materiál. Ten už několik dlouhých let není (za posledních dvacet let si vážně nevzpomenu na skutečné večerníčkovské celebrity), takže smůla. K tomuhle kousku ještě patří, co si pamatuju Bob a Bobek a Pat a Mat s hvězdičkou - speciální dospělácké epizody. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama