Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dan Foreman je už dvacet let marketingovým ředitelem časopisu Sports America a má hlavu plnou starostí. V kuchyni našel krabičku od těhotenského testu, dlouholetý klient Eugen Kalb mu oznámil, že už nebude v časopise inzerovat, a vydavatelství, pro které pracuje, koupil nový majitel. Strach, že je jeho dcera Alex těhotná, se sice nepotvrdí, ale šok ho přece jen nemine. Nejprve mu manželka oznámí, že čeká dítě, a pak mu šéf řekne, že nové vedení na jeho místo dosadilo někoho jiného. Šokovaný Dan zjistí, že jeho novým nadřízeným je teprve šestadvacetiletý Carter Duryea, který nemá s reklamou žádné zkušenosti. A to ještě netuší, že se mladík, kterého právě opustila manželka, ve výtahu seznámil s Alex. Zmatený Carter není schopen předložit oddělení obchodní strategii, a tak jen uhýbá pomocí naučených frází. Jediné, na co se zmůže, jsou výpovědi. Navíc se vnutí k Danovi na nedělní oběd, kde se opět setká s Alex... (TV Nova)

(více)

Recenze (253)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle upřímný film se mi moc líbil, herecké výkony byly tak přirozené, že jsem se zasmála i dojala :) Není co dodat! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že scenár a film vznikli ešte v "zlatých" nekrízových časoch. Naša súčasná nočná mora by jeho vyznenie rázne pozmenila. Pohodový film, ktorý ma potešil tým, že vzhľadom na to, čo sa v ňom všetko odohraje a že to nie sú vo väčšine prípadov veci príjemné, si stále tento status udržiava. Možno to bude pre niekoho znamenať faloš, ale máme predsa toľko depresívnych filmov o živote, že sem tam nejaký ten pozitívnejší určite poteší. Film navodzuje zo začiatku pocit, že sa bude uberať očakávaným smerom, avšak v záverečnej štvrtine prekvapí svojimi nečakanými zvratmi, ktoré sa snažia viac reflektovať život, ako nasledovať očakávané klišé. Občas sa mohol uberať lacnou komediálnosťou, ale Weitz vedel, že tentokrát točí pre trochu odlišné publikum. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nazval by som to ako milé spríjemnenie dňa,ktoré zaujme a celkom prekvapí..!Dosť netradičné a skutočné(zo života)prevedenie,ktoré určite osloví! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadalo jako inteligentní hořce úsměvné drama, které citlivě a vkusně předkládá nepříjemnou realitu aniž by přitom tlačilo na pilu. Vypadalo. Než to zazdil limonádový konec, který celou pečlivě a neokázale budovanou stavbu smetl zpět do hollywoodské pohádky. Což je velká škoda, protože tu byla nejen řada dobře napsaných dialogů a momentů k zamyšlení, ale také působivých scén, které mě i díky nestrojenému podání dokonale dostaly. Dennis Quaid byl vynikající a drobnými detaily dokázal skvěle předat emoce své postavy. Dobrý byl i Topher Grace jako fracek na zabití, který dokonale vystihl ty dnes tak časté mladičké šéfy. Jen mi nějak není jasné, proč v tom někdo vidí komedii. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bratři Weitzové mě příjemně překvapili a jejich novinka mi sedla ještě lépe než Jak na věc a klidně jí odpustím i trochu slabší koncovku. Jen mi přijde, že čím natočí lepší film, tím méně lidí ho uvidí. Tenhle je dokonale vybalancován na hranici mezi dramatem a komedií a vypráví zábavně o zcela vážných věcech. Režisér navíc znovu potvrdil svůj cit pro použité písně a třešničkou na dortu je obsazení. Dennis Quaid je ve vynikající formě, Topher Grace je mu naprosto rovnoceným partnerem a Scarlett je dokonalá jako vždycky. Prostě příjemný čas strávený v dobré společnosti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vtipná a v romantické linii dost klišoidní a úspěchaná ale na druhou stranu velice dobře zahraná a příběhem zajímavá podívaná, která potěší a zabaví. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Po Kamenické 15 jsem v pátek večer tak nějak náhodou začal někdy ve třetině filmu koukat na dorážení mezi šéfem Carterem a jeho podřízeným Danem. Od scény, kdy se Carter pozval k Danovi domů na večeři, jsem vnímal a většinou jsem si užíval i vtipné hlášky a nápady. Myslel jsem si, že jsem tak znavený po závodě, a proto konzumuji bez opovržení sice jednoduchou, ale celkem nevtíravou, přirozenou zábavu místy okořeněnou slovními přestřelkami. A ocenil jsem sportovní vložky (basketbalové fígle, tenisový trénink i závěrečné proběhnutí po pláži). Oddechová, pohodová komedie o vztazích; podívaná, která netlačí na pilu zbytečným přeslazeným koncem (toho jsem se obával). A líbila se mi ústřední trojice - D. Quaid, T. Grace a S. Johansson. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to vztahový film a moc dobře zahraný, se žhavou tématikou tvrdé současnosti. Dennis jako vyšilující taťka a charakterní věrný zaměstnanec firmy se nemohl předvést lépe, má u mě bodík už asi navždy za film Den poté. Topher je pro mě nová neznámá a za svým šéfem a zástupcem vůbec nezaostával. Vyjma ukázky šíleného životníhu stylu v NY, který udává drive celého jeho mikrosvěta, mě mile překvapil nečekaný závěr. Co ale dělá film přednostním, je podobně jako v pozdějším Margin Call americká firemní politika. Český oVčan se slinou na bradě jen tupě zírá na fungování týmové kolegiality, kamarádský přístup, nezbytné tykání od šéfa po údržbáře bez trapného titulování, kdy dostat za bodrého poplácávání po zádech padáka, skoro to nezamrzí. Ovšem pokud jde o zdroje financování, v tom jsou zase jinde oni a totál(it)ně. "A máte druhou hypotéku!" A my všichni to teď budeme splácet, richtig. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi přišlo hrozně směšné, jak se kapitalismus snaží tvářit hrozně lidsky, přitom s lidmi nakládá jen jako s inventární položkou. Zajímavé obsazení, předvídatelný "happy" závěr. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Pohodová, sympatická komedie s poznatelným rukopisem Paula Weitze. Jeho "Jak na věc" se mi sice líbilo víc (pravděpodobně hlavně díky větší porci vtipů), ale strávit večer v této dobré společnosti rozhodně není ztrátou času. Pro mě osobně je rovněž jasným plusem, že Weitz není moralista - nechává na divákovi, zda si v příběhu najde nějaké to ponaučení, nebo ne. A stejně jako v "Jak na věc", ani tady nenutí svůj příběh násilím dospět do happy endu. Podoben hlavním postavám posledních dvou filmů, pak i Weitz konečně dozrává - v jeho případě z "prcičkovského" stádia své autorské tvorby. A to je dobře. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem snímek očtyřkoval, protože se mi kromě nevtíravého humoru líbila i jeho laskavost. Jenže od té doby uběhl nějaký čas, změnil jsem se, a tak jsem se na dnešní reprízu díval jiným pohledem i optikou. A došlo mi, že tady (na rozdíl od jiných záležitostí) nešlo o laskavost přirozenou, která by prostupovala celým filmem a dodávala mu nezaměnitelnou atmosféru; byl to jen kalkul tvůrců, jímž chtěli zapůsobit na diváka, ale na mě už dnes nefungoval. Netvrdím, že šlo o špatný snímek, chci tím jen říct, že pro mě nebyl snímkem výjimečným. Šlo o běžnou komedii, která mě ničím neurazila, v rámci svých možností mě bavila, ale to, co mi před lety připadalo lidské a laskavé, se mi dnes jeví jako vypočítavé a zaměřené na naivitu diváků. No jo, neurazilo, nenadchlo. / Poučení: Jsou zkušenosti, které se už dnes nedají získat. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film. Drama a příběh ze života přesně pro mě :). Scarlett vypadala úžasně. A docela se mi líbil i ten konec. Dávám 80%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Obyčajné, lepšie povedané civilné. Je to zachytenie normálneho života. Odohráva sa tu výmena generácií v rámci spoločenskej pozície. Dnes som šéf, zajtra poskok mladého ucha. A naopak. Dobrý herci, dobrý film. Aj keď sa vlastne za celý čas neodohrá nič zásadné, nič čo by nadlho utkvelo v pamäti. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Pohodová záležitost pro relax po náročném dni, melancholická poklidně plynoucí komedie se sympatickým ústředním duem. Film vás umě vtáhne do děje , a přestože se nedá říct, že by se za těch 109 minut něco zásadního stalo, měl jsem na konci hodně široký úsměv na tváři. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně chytlavý příběh ze života, kdy se mladí ženou jen za kariérou a nedbají rad starších a lidí kolem sebe. Herecky je to parádně obsazené a postavy, které může člověk i nesnášet se pomalu postupem filmu mění. Za mě 80% :) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý až primitivní film o ničem, chatrný scénář a kde že byla ta komedie?.... Jak tohle může mít 69%, nechápu. 🤔🧐 ()

Reklama

Reklama