Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj probíhá od října 1947 do listopadu 1950. Do Bernartic přijíždí Bětka (Miriam Hynková), matka tří dětí, kterou sem přivez její muž (Karel Urbánek), protože si našel jinou ženu. Své příležitosti, jak skoncovat s trýznivou samotou, se okamžitě chopí partyzán Hubert (Jiří Vala), který ji od začátku pomáhá. Jenda Hamr (Jaroslav Satoránský) nabyl přesvědčení, že vědomosti, které má starší generace o zemědělství, už jsou překonané a přihlásí se na Zemědělskou školu do Boru, kde se potkává se studentem Kódlem (Václav Postránecký), se kterým si padnou okamžitě do oka. Nastávají první poválečné volby, které jsou předzvěstí velkých a bolestných změn. Jenda s Kódlem po nabytí nových zkušeností studiem se rozhodnou, že budou pěstovat něco, co před nimi ještě nikdo nezkusil a jsou ostatním k smíchu. Pokračuje velká láska mezi Marií Zajíčkovou (Jana Šulcová) a Janem Hamrem. Do vesnice přijíždí Bětin muž. (sator)

(více)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Partyzán Hubert se konečně dočkal a jeho touha skoncovat se samotou je tak velká, že neváhá a opuštěné ženu se třemi dětmi se zmocní bez zaváhání, sotva vystoupí z vozu. Politické debaty v hospodě kupodivu obsahují značnou část pravdy, byť ta o komunistech je vkládána do úst "hamižných sedláků". O to překvapenější jsem byl, že sedláka (odhaduji, že budoucího kulaka) v podání Ilji Prachaře nějak zvlášť nepobouřil románek jeho dcery s uvědomělým komunistou Honzou. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tělesnou blízkost pánbůh na jevišti nemá rád :-) Děj probíhá od října 1947 do listopadu 1950. Do Bernartic přijíždí Betka (Miriam Hynková), matka tří dětí, kterou sem přivez její muž, ( Karel Urbánek, protože si našel jinou ženu. Své příležitosti jak skoncovat s trýznivou samotou se okamžitě chopí partyzán Hubert (Jiří Vala), který ji od začátku pomáhá. Jenda Hamr (Jaroslav Satoránský) nabyl přesvědčení, že vědomosti která má starší generace o zemědělství už jsou překonané a přihlásí se na Zemědělskou školu do Boru, kde se potkává se studentem Kódlem (Václav Postránecký) s kterým si padnou okamžitě do oka. Nastávají první povlečené volby, které jsou předzvěstí velkých a bolestných změn. Jenda s Kódlem po nabytí nových zkušeností studiem se rozhodnou že budou pěstovat něco, co před nimi ještě nezkusil a jsou ostatním k smíchu. Pokračuje velká láska mezi Marií Zajíčkovou (Jana Šulcová) a Janem Hamrem. Do vesnice přijíždí Betin muž. ()

Reklama

Reklama